כלכלן בקבע

כלכלן בקבע

הצבא הציע לי הצעה (אני מובטל כבר חצי שנה בן 33 ) לחזור לקבע ,לקבל סרן ולעבוד ביחדה עורפית מסוימת . אני כלכלן עם ניסיון בבדיקות כדאיות בקרה תקציבית ותמחיר . התפקיד בצבא הוא ליוי וייעוץ פיננסי למשפחות של אנשי קבע שרוכשים דירות דרך הצבא (ניהול תזרים מזומנים וכאלה) . המשכורת לא משהו אבל תנאים בסדר ( עבודה 8-17:30) והם רוצים אותי כי אני קצין . השאלה לדעתי ,הניסיון המקצועי שאקבל שם הוא לא משהו - זה תפקיד של יועץ משכנתאות תכל'ס , לעבוד עם בנקים ועם לקוחות ,ואני לא מתלהב מהרעיון ככה לפחות אני רואה את זה . מצד שני אנימחפש כבר הרבה זמן ולא מוצא , אז לא רוצה להשאר קרח מכאן ומכאן וזה לא טוב להשאר כ"כ הרבה זמן מובטל . האם לדעתכם הניסיון הזה הוא רלוונטי לכלכלן או שכדאי לוותר ?? כמובן שיש את הקטע של לחזור לצבא - אם וכאשר ארצה להשתחרר מהתפקיד- מה התדמית שלי שאיש קבע לשעבר ??? לדעתי עבודה של כלכלן זה בקרה תמחור וכדאיות גם בהקשר של תרומה לקריירה... מה דעתכם???

Kiru

New member
הצבא זה מקום גדול,

וכמו שאתה בטוח יודע יש בו המון אפשרויות קידום. אולי מהתפקיד הזה תתקדם לתפקידים אחרים?

אני בפירוש רואה בתפקיד תפקיד זמני

למשך תקופה של 3-4 שנים , לצבור ניסיון ולתת לי שקט תעשייתי בלימודים שלי עכשיו ( לומד בפתוחה ) . השוק האזרחי קורץ לי הרבה יותר .

לדעתי...

אם אתה הולך על זה,זה עד הפרישה (ולא כעבודה זמנית). וכפי ש-KIRU ציין זו רק דריסת רגל למקום חדש ובעתיד יכולות להיות התפתחויות נוספות, קידומים, שינויים וכ"ו. בעת האחרונה הצבא הופך להיות קצת יותר דינמי עם יותר תחלופה בתפקידים ויותר יעילות (לפחות בתפקידי המטה) לכן סביר מאוד להניח שבמידה ותחליט ללכת על זה, זה לא יהיה התפקיד האחרון שלך. בהצלחה.

ליאן 10

New member
לדעתי

אני איש קבע לשעבר ופוטרתי בלי סיבה רק בגלל קצוץ בתקציב המדינה ויש אלפים שהלכו וילכו בהמשך אז מקום לא יציב ויש לך תפקידים שבתות וחגים שאתה לא בבית שמירות בישובים פנוי מתנחלים ועוד ןעוד שקול שלך אין עתיד זמני יכול להיות בעתיד

למעלה