כלכלה למתחילים

sharoni poo

New member
כלכלה למתחילים

שלום לכולם, התחלתי להתעניין בכלכלה לא מזמן. רציתי לשאול אילו ספרים מומלץ להתחיל לקרוא על מנת להבין בנושאים כלכליים טוב יותר. אני לא מעוניינת להיכנס לתום הכלכלי כמקצוע, אך הייתי רוצה לדעת מספיק על מנת שאוכל להתחיל השקיע בבורסה. אודה לכולם אם תוכלו לומר לי איך מתחילים, מה קוראים ומה יספק לי את הידע הדרוש. תודה מראש!

מצ"ב לינק עם מושגים בסיסיים.

יש ספר מקיף ודי בסיסי ושמו "שוק ההון וניירות הערך" שנכתב ע"י פרו'פ משה בן חורין. חשוב לציין ששוק ההון הוא מקום מסוכן למי שאינו בקיא הן ברזי השוק, והן בהתרחשויות הכלכליות במשק. לכן אל תמהרי להכנס לשם, אפשר גם להפסיד שם כסף.

sharoni poo

New member
עוד שאלה

תודה על התגובה אני אקרא את הספר! אתה אומר שלא מומלץ להיכנס בלי ידע כי עלולים להפסיד כסף. אבל השאלה היא מה זאת אומרת מספיק ידע - אחרי קריאה מקיפה של חומרים מה עוד אפשר לעשות? כלומר האם באמת הכרחי להיות איש מקצוע וללמוד כלכלה רק על מנת להשקיע מעט בבורסה?

ettt

New member
זה כמו לשאול

"האם צריך להיות איש מקצוע כדי לתכנת תוכנה חדשה" אנשי מקצוע בשוק ההון כשמם הם ולא סתם הם קיימים. כמעט בלתי אפשרי לדעת ולהבין את המורכבות של שוק ההון ללא המקצועיות הנדרשת. נכון שבגלל שמדובר בכסף וזה על הנייר "נראה פשוט" אנשים נוטים להתבלבל אבל בבקשה- להשקיע לבד בבורסה זה מתכון כמעט ודאי להפסדים. שווה להבין את מושגי הבסיס אבל ממש לא מומלץ להתנהג כאילו את אשת מקצוע- בשביל זה הם קיימים כדי שדרכם תוכלי להשקיע בבורסה

גם אנשים בעלי ידע רחב ונסיון רב..

יכולים להפסיד (ומפסידים) כסף בבורסה. חשוב להבין שקיים כאן סיכון שלא תמיד נראה לעין כאשר רוכשים את המניות. נסי כשלב ראשון לבנות תיק וירטואלי באחד מאתרי הכלכלה ושוק ההון ועקבי אחרי השינויים שחלים בו, זה יכול לתת לך פרספקטיבה למצב האמיתי. בהצלחה

../images/Emo60.gif צעדים ראשונים

אחד הוויכוחים המאד נפוצים בפורומים שונים שקשורים לבורסה ולשוק ההון הוא, האם ניתן ללמוד את העיסוק הזה מתוך ספרים/אינטרנט, או שזה בכלל ענין של ידע מעשי שנרכש רק תוך כדי עבודה בשטח. האמת, כמו בהרבה מקומות אחרים בחיים, נמצאת באמצע. אין תחליף לנסיון בשטח ולהתמודדות מעשית עם השוק, אבל צירוף של ידע ועובדות מתוך הספרים (או האינטרנט) הוא בסיס מצוין שקשה מאד בלעדיו וחיוני להשלמת התמונה. ענין נוסף הוא שיש להבדיל בין ידע בכלכלה לבין ידע בבורסה ושוק ההון, שני תחומים שהזכרת בכפיפה אחת. אמנם יש הרבה תחומים משותפים בין השניים, אך יש גם אפיקים נבדלים לכל אחד מהם שלאו-דווקא קשורים לקיומו של השני. הנה קישור להודעה בה המלצתי איך כדאי לעשות את הצעדים הראשונים בשוק ההון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=29&QID=16913 והנה קישור להודעה בה ציינתי רשימה של ספרים בנושא זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=29&msgid=76702023

ANNAIS

New member
היי

לגבי התמצאות בכלכלה - אני דווקה ממליצה ללמוד כלכלה דרך האקטואליה -לקרוא מוספי כלכלה , להיכנס לבלוג של סבר פלוצקר - כלכלן בעל שם , לראות תוכניות קלילות כמו בערוץ ראשון עם עודד שחר - כלכלן נוסף ידוע . לגבי הבורסה עצמה- יש קורסים של בתי השקעות כמו מיטב למי שרוצה להתחיל להשקיע. אני ממליצה להשקיע דווקא במוצרים חסרי סיכון כמו מק"מים וכאלה. שימי לב - גם מומחים נופלים !!

למעלה