כלכלה חדשה

מלטמי1

New member
כלכלה חדשה

קפטליזם סוציאליסטי לא רק לבעלי ההון ולבעלי המניות מגיע חלק ברוחים גם לנו הצרכנים מגיע חלקנו ברווח ובמניות

גרי רשף

New member
אז למנהל הסופר מותר לחטט לך במקרר?

הרי אם ריווחי הסופר שנוצרו בין היתר ממה ששילמת הם גם שלך, אז המוצרים שהסופר נתן לך בתמורה לכספך הם גם שלו, לא כך? א-פרופו "כספך": למקום העבודה שלך יש זכות להשתמש בכספך? הם הרי נתנו לך אותו בתמורה לעבודתך.

מלטמי1

New member
מה לחטט

כסף שאדם מרויח שייך לו.מנהל הסופר לא מחטט במקרר אלא מחזיר לך על פי גודל הקניה כמשקלה ברווח לדוגמא קנית ב100 וסהכ המחזור של הסופר 1000 מגיע לך 10 אחוזים מהרווח שנוצר וגם מהמניות

shay6748

New member
יש לי הצעה אחרת

אם המוצר עולה לו 90 שימכור לך ב-90 מראש. איך זה? עכשיו אתה מבין את האבסורד? (התובנה כאן היא לא מיידית, תגיד אם אתה צריך הרחבה)

מלטמי1

New member
אין אבסורד

אם הצרכן הוא גם בעל המניות בסופו של דבר הרווח יחזור אליו כך שבעצם זה כאילו המוצר נמכר ללא רווח

קרלטון

New member
אם היית אומר

מניות לעובדי העסק וחלוקה שווה יותר של הרווחים בין ההנהלה לעובדים הזוטרים הייתי עוד מבין. אבל לצרכנים? אז מאיפה יבוא הכסף, מהשמיים?

מלטמי1

New member
לא מהשמים

מכיון שהחברה מתנהלת בתנאי שוק יש לה רוחים רק אותם רוחים חוזרים לצרכן שבנה אותם

thepriest

New member
זה לא הסינדיקאט של מילו...

הצרכן מקבל חלק ברווח נראה לי רק במילכוד 22......

קרלטון

New member
אם כך...

תסביר לי מה האינטרס שלי בתור עצמאי, להשקיע בעסק מיליון שקל, לקחת על עצמי את הסיכון שאני אפסיד אותו, להשקיע את כל הזמן שלי, ובסוף גם לוותר על הרווחים???

מלטמי1

New member
להרוויח

האינטרס פשוט מאד להרוויח המון כסף .ברור שהמשקיע הראשוני יהיה זכאי לחלק מהמניות ולחלק ברוחים ולהחזר ההשקעה שלו

למעלה