כלכלה או חינוך?

כלכלה או חינוך?

היי, אני רוצה ללמוד כלכלה בהתמחות מנהל עסקים אבל המון אנשים אמרו לי לעזוב את זה כי השוק מפוצץ בכלכלנים, ובגלל כל הפיטורים והמצב שרק מחמיר אני לא אצליח למצוא עבודה במקצוע הזה לאחר הלימודים. במקום זה אמרו לי ללכת לעשות תואר בחינוך+תעודת הוראה כי חסרים מורים ובהוראה תהיה הרבה עבודה, אבל מצד שני מורים לא מרוויחים טוב. בקיצור אני ממש מתלבטת, מה כדאי?

asafac

New member
לכי על חינוך..

ככה לנו, הכלכלנים, יהיה יותר ביקוש :)

החיים הם לא מדע מדויק .

למרות שהנושא הזה נטחן עד דק מכל בחינה אפשרית , אני חייב לציין דבר אחד : אין אף נוסחה או משוואה שיכולה להביא להצלחה בחיים מהבחינה הכלכלית . ישנם גורמים רבים שצריכים להשתלב יחד עבור אדם מסוים על מנת להגיע להצלחה . קלישאה או לא , אבל בחיים כמו בחיים , אדם צריך להיות בזמן הנכון , במקום הנכון , ועם האנשים הנכונים כדי להצליח בכל תחום בחייו. וכן , צריך גם מזל בחיים , לפעמים יותר משכל . לדעתי , את צריכה ללמוד את מה שאת אוהבת ורואה לנכון שזה הייעוד שלך ובתחום הזה תתעסקי כל חייך . במידה ותהיה טובה , תמיד תוכלי להתקדם בעבודה ולהגיע להישגים שיתורגמו למשכורת גבוהה . אז חבר'ה , החיים הם לא שחור או לבן , אין דבר כזה " אם תלמד X , אז תרוויח Y " . בכל אופן , שיהיה בהצלחה !

shaharg3

New member
איזה שטויות

לכי על כלכלה בוודאות.לכי תדעי מה יהיה בעוד 3 שנים.

shaharg3

New member
נראה לי שכל מקצוע היום עדיף על חינוך

אני אומר את זה בצער: מי שהולך לחינוך הוא פראייר. לגבי חשבונאות,ברור שעדיף ללכת ללמוד חשבונאות ולא כלכלה,אין יותר מדי מה לעשות עם כלכלה תואר ראשון ובחשבונאות השכר הרבה יותר גבוה אבל לא כולם יכולים להתקבל,אז אם האופציות מצומצמות תואר בכלכלה עדיף בהרבה על תארים אחרים שיש בשוק.אני הייתי ממליץ ללכת להייטק:הנדסה,מחשבים וכו' ורק אח"כ לשקול ללכת לכלכלה,זה במידה ואין אפשרות להתקבל לחשבונאות כמובן.

מי שהולך לחינוך הוא פראייר?

הי שחר, אני בדרך כלל לא מסתובבת דווקא בפורום הזה, אבל במקרה ראיתי את ההודעה והחלטתי להגיב. מי שהולך לחינוך הוא פראייר? בערך כמו מי שהולך לשרת ביחידה קרבית, או להיות מתמחה בכירורגיה (א-פרופו הכתבה ששודרה בחדשות שלשום). החינוך הוא משימה לאומית, ויש בו שליחות עבור כל מי שעוסק בו. ברור שמערכת החינוך בארץ ידעה ימים טובים יותר, אבל האם הקשיים שהיא חווה הן סיבה לוותר על הערכים והיעדים החברתיים, או אתגר בעל חשיבות רבה יותר? ואני מאוד מקווה שבגלל שאני עובדת במכללה לחינוך לא יחשדו בי בניסיון לדבר על שליחות במקום שכביכול אינה קיימת; ההיפך הוא הנכון: בגלל תחושת השליחות בחרתי בחינוך.

shaharg3

New member
היי טלי

אני לא מזלזל באנשים שהולכים לעסוק בחינוך,ההיפך הוא הנכון.חשוב שיהיו אנשים ערכיים בעלי רצון לתרום ולהשקיע בילדים ובנוער בבתי הספר.ההשוואה לשירות בקרבי הוא קצת קיצוני לטעמי ולכן לא אכנס לזה.אני בהחלט מצדיק את המתמחים שלא מוכנים לעסוק בכירורגיה,המדינה שלנו צריכה לדעת להתייעל גם בנושא הרפואה אבל קטונתי.. לצערי הרב,היחס במדינה למורים הוא כל כך מזלזל ולא משתלם כלכלית ולכן אני מחזיק בדעה הזאת. אם צריך לבחור בין ללמוד כלכלה לצורך הענין או הוראה,אני בוודאות הייתי הולך לכלכלה.בעולם החומרני שאנו חיים בו כיום צריך להתפרנס בכבוד,המורים משקיעים שעות על גבי שעות בחינוך תלמידים ולא מקבלים תגמול הולם. גם אני מלמד בבית ספר במסגרת כלשהי בתור סטודנט ואני מרגיש מקרוב את הקושי שהמורים חווים. מזל שלנו שיש אנשים כמוך שבאים לתחום החינוך מתוך תחושת שליחות ללא רגשי נחיתות.

את רצינית?!?!?

אומנם בכלכלה אין יותר מדי אפשרויות גם ללא המשבר, אבל למצוא עבודה (הכוונה לעבודות סטודנטים, כמובן, אבל צריך להתחיל ממשהו) אפשר גם היום, אבל חינוך(!?!?!?) המקצוע הפחות או יותר הכי לא מוערך בישראל? למה נראה לך שאנשי חינוך לא יושפעו מהמיתון? חוצמזה אין לך מה לדאוג, בעוד שלוש שנים מהמשבר הזה ישארו רק זכרונות רעים(ועם חס וחלילה אני טועה, עדיף כבר עכשיו לחפש איזה מקום בניקיון, ככה לצבור ותק). בקיצור, כדאי, לדעתי, זה משהו בכיוון מחשבים והיי-טק, אבל אם ההתלבטות בין חינוך לכלכלה(לכי על חינוך אם זה מה שאת אוהבת, ומספרים עושים לך בחילות) אז ברור שמה שכדאי זה כלכלה.

abalaba2

New member
מה רשמת עם א'?

ועם כל הכבוד מיכאל, כבר הספקתי לקבל משכורת ממשרד החינוך בלי ללמוד חינוך.

שולה82

New member
חינוך

אני מכירה את תחום החינוך דרך מכללת לוינסקי ובדיוק הפיצו שם את הכתבה שתכנית הבראת המשק תכלול הסבת אנשי היי טק להוראה. חינוך זה התחום הכי בטוח. תמיד יצטרכו מורים, וגם אפשר לעשות שיעורים פרטיים שזה הרבה כסף.

M u s i c B o x

New member
גם תמיד יצטרכו אנשי ניקיון

הוראה זו עבודה מאד שוחקת, ולא רואים ממנה הרבה כסף. אם יש לך איזושהי תחושה של שליחות ובא לך ללמד את הדור הצעיר (שוב ושוב
) או את אוהבת ללמד, אז סבבה לכי על זה. אבל אל תלכי לזה מהסיבות הלא נכונות כי תתחרטי על זה מהר מאוד. אגב גם לכלכלה אל תלכי מהסיבות הלא נכונות, תלכי למה שמעניין אותך

שולה82

New member
חינוך

עם יחס כמו שלך, גם החינוך ימשיך להראות כמו שהוא נראה עד עכשיו. בהצלחה בגידול הילדים שלך

abalaba2

New member
הוא אמר לה שתעשה מה שהיא אוהבת

ואת האמת אני מקווה שכל המורים של הילדים שלי יהיו מורים כי הם מגיעים מתוך שליחות ולא בגלל הנוחות (ויש נוחות והרבה- אני יודע את זה מגוף ראשון). באמת מערכת החינוך שלנו נראת כמו איך שהיא נראית כי מקבלים כמעט כל אחד ומורים ומפקחים לא יכולים לפתור משוואה עם נעלם אחד! (מנסיון- לימדתי שנה שעברה והייתה מפקחת שלא ידעה). היחס שלו למקצוע מצוין- אנשים שעושים מה שהם אוהבים עושים את זה על הצורה הטובה ביותר, היחס שלך לעומת זאת זה מה יוצא לי מלהיות מורה- גישה נוראית ואני מקווה מאוד שאת לא מחנכת (לפחות לא אנשים שאני אמור להתקל בהם במהלך החיים) כי אז פשוט תוציאי אנשים שחושבים רק על רווח פיזי ולא יותר הגשמה עצמית.

gilat85

New member
המורה,

לא כל המורים מגיעים למקצוע מתוך שליחות, לרוב זה מקצוע נוח בגלל הרבה חופשות,שעות עבודה וכו', ואתה בתור אחד שבא מב"ב אמור לדעת מי פחות או יותר מציף את שוק ההוראה...

abalaba2

New member
נכון

ואמרתי שיש כמה דפרים רצינים שעושים את זה בגלל התנאים.

gilat85

New member
זה ממש לא תשובה של כן ולא

צריך להכיר אותך בשביל לענות לך על שאלה כזאת-אולי מתאים לך להיות מורה/כלכלנית ואולי לא.

למעלה