כלי מאגי/טקסי

כלי מאגי/טקסי

שלום לחברי הפורום
אני עדי, 15, מסתובבת בין ספרים, עמודי אינטרנט ופורומים של מאגיה כבר כמה שנים (גם הגבתי כאן כמה פעמים), ואשמח לקבל את עצתכם בנושא זה: קודם כל הקדמה. כפי שניחשתם אני קוראת הרבה אבל לא משנה הרבה במאגיה, לא כפי שאני רוצה, בכל אופן. הדברים הקטנים שכן עשיתי, הוא שכשבאמת רציתי משהו, פשוט ביקשתי והוא קרה (ובד"כ, אני מרגישה מתי הבקשה שלי משפיעה ומתי היא לא). דברים כאלה קורים לי לעיתים, ומשכנעים אותי שוב בשוב באמיתותו של הקסם. מעולם לא עשיתי טקס. הרעיון מרתיע אותי מהסדר והאירגון שהוא דורש, ואני לא חושבת שאני מסוגלת אליו עדיין. בכל זאת, אני לא רוצה להשאיר את זה כך לנצח. טקס מורכב בין השאר מפעולה במישור הפיזי, מכלים וסימבוליזציה... אני רוצה להתחיל להכיר את הכלים, במובן הפיזי והסימבולי. אני רוצה להתחיל מחפץ אחד. עכשיו אתם הולכים לשמוע על רשימת השטויות שעשיתי בחיי. תתרווחו בנוח. לפני חצי שנה בערך קניתי טארוט. אך, זה היה פספוס. נגיד בקיצור שעשיתי טעות ובאתי בגישה לא רצינית, הייתי חסרת סבלנות (אפילו יותר ממה שאני היום), וכמובן שקיבלתי מה שמגיע לי. אני עדיין לא מרגישה שאני יכולה לחזור אל הקלפים, בלי מטען רגשי כלשהו. לא היו בסביבה שלי חנויות לאבנים, אז הייתי קונה מחנות חרוזים שהביאה גם חרוזים של אופל, קוורץ ואבנים אחרות. על טיהור? לא שמעתי. יש לי עדיין שרשרת אופל, לפעמים היא הביאה לי מזל טוב. התרשמותי הכללית מהאבן היא שהיא גורמת לדברים לקרות. חוץ מזה ניסיתי פעם להכין מחרוזת קוורץ, והאבנים כל הזמן החליקו ממני, נסדקו ואפילו נשברו. החלטתי להפטר מהשרשרת ולתת אותה לחברה :) מעניין מה קרה לה... היות שבדרך כלל אני די מחוברת ליסוד האויר, חשבתי לקנות פגיון. אבל הסתבר לי שבזמן האחרון הנטייה שלי השתנתה, אני מרגישה יותר יסוד האש מאשר יסוד האויר, ופגיון כבר לא כ"כ מעניין אותי. אולי מטה? אם אני אדע איפה מוכרים כאלו או כיצד להכין, זו אחת האפשרויות. בקיצור, אני מחפשת כלי שאוכל להתחבר אליו, אלמד לעבוד עם האנרגיות שלו, ואולי ארחיב אופקים מהשימוש בו. ואם לא, אז שלפחות יהיה יפה בשביל לדגמן על המדף. אם תוכלו להמליץ לי על הכלי הראשון ששימש אתכם, אני חושבת שזה יהיה כיוון טוב. בתודה, עדי

gwizard

New member
בבקשה

את כל מה שתרצי בעולם המאגיה תוכלי למצוא אצלינו בחנות של נטלי. אם את רוצה לנסות עבודה עם כלי מסויים אז פגיון או מטה הם אכן התחלה טובה. אני אישית התחלתי עם פגיון. הנה הכתובת: www.natalie-shop.com

תודה, אני מכירה את החנות

אני אבדוק בה בהמשך. כרגע אני מנסה להחליט מה לבחור. לאיזה מטרות שימש אותך פגיון? רוב השימושים שאני מצליחה להעלות לכלי הזה, הם למען האמת, של קטיעה או "חתיכה" של מצב מסויים. הצלחת לחשוב על עוד שימושים? מאיזה מתכת היה הפגיון? האם יש לה אילו איכויות מיוחדות ידועות? האם נאצלת אי פעם להחליף אותו או שהוא אתך מאז? אשמח אם תענה

gwizard

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

לגבי שאלתך, בוויקה הפגיון נקרא אטאמה ומשמש לא לקטיעה וחתיכה של דברים (למרות שאלו הם שימושים לגיטימיים בהחלט), אלא לניתוב אנרגטי. אסור להשתמש בו לחתוך דברים פיסית וגם אסור שדם יגע בו. אם זה קרה - חייבים להחליף אותו. המתכת של כל הפגיונות היא פלדה, כמובן. יש גם פגיונות העשויים מכסף וגם מפיוטר אנגלי משובך, אך אלו עולים מאות דולרים והאמת ? לא ממש נחוצים מעבר לערך האסטטי שבהם. היום אני לא משתמש בפגיון כאשר אני עובד לבד, אך בטקסים עם עוד אנשים (לדוגמה בקורס) אני כמובן הולך על כל הקופה. כלים נועדו להיות טריגרים למוח בכדי לשחרר את הכוח הטמון בו ומכאן - תהליך בחירת הכלי המתאים יכול להיות די ארוך ויקר. אני מחליף מדי פעם את הכלים איתם אני עובד, אבל אצלי יש חנות שלמה בבית

אבל ברמה המנטלית

הפגיון - אטאמה - אכן משתמשת לחיתוך, של סיום הישן והתחלת החדש, לא? ואם הוא משמש רק לניתוב אנרגטי, אז במה הוא שונה מהמטה? דרך אגב, לפי דעתי חיתוך פיזי יכול לתרום מאוד ברמה הפסיכולוגית והאנרגטית של הטקס; ואת הדם אני לא תופסת כטמא. למה בעצם האיסור הנ"ל? האם יש מכשפות שבכל זאת משתמשות בפגיון בדרכים האלו? ותודה כמובן על התשובות.

gwizard

New member
רמה המנטאלית שלך

אצלי הפגיון לא מתקשר אוטומטית לחיתוך. ההבדל בין פגיון למטה יכול להיראות זניח, אך יש בכל זאת. פגיון הוא יסוד האוויר ומטה הוא יסוד האש. בפגיון ובמטה משתמשים למען דברים שונים. שוב, אני מדבר על וויקה בלבד. כל מסורת מאגית אחרת יכולה לעשות מה שהם רוצים. גם אני לא טופס את הדם כטמא, פשוט בשביל זה יש לי סכין אחרת. אטאמה הינו רק לניתוב אנרגיה וזהו. למה שלא תקראי את המאמר הזה: http://www.wicca-israel.com/ar.php?id=15

PurpleFilth

New member
אם אני זוכרת נכון,

הכלי הטקסי הראשון שלי היה שברי זכוכיות. אין לי ספק שזה יותר תיאטרלי מכל פגיון או מטה, והרבה יותר זול.

RainBird

New member
אני מהמר שהיא תקעה את זה בעיניים של בובה שמייצגת זכר שהיום הוא עיוור.

PurpleFilth

New member
האמת שעוד לא יצא לי לנסות,

אבל זה נשמע כמו רעיון נחמד. הנקודה בשברי זכוכיות, זה שיותר מחפץ, זה חומר. וזה חומר שקיים בהרבה צורות. כוס שבורה יכולה להיות קדרה, שבר מוארך יכול להיות מטה, וזה עוד לפני שאני מדברת על הקזת דם סמלית...

אישית,

שברי זכוכית מעלים בי אסוציאציות לא נעימות כ"כ. מצד שני השברות קרני האור היא דבר מאוד יפה. אז אני די מתלבטת.

PurpleFilth

New member
גם הרומן שלי עם זכוכיות התחיל

ברגל שמאל. אחרי איזה ערב קצת טראומטי מצאתי את עצמי אוספת שברים כמעט בכפייתיות. ואז, פשוט... נשארו לי ממש הרבה. השברות קרני האור הם ייתרון אחד, תחשבי על זה שבאותה צורה שאת כולאת על חתיכת זכוכיות קרן אור, את יכולה גם לכלוא עליה גם דברים אחרים, כמו מין הולוגרמה. או שאת יכולה פשוט להשתמש בבדולח במקום.

מעניין

לא חשבתי להיות מקורית בעניין. אבל אם זה רב פעמי ורב שימושי... מה עשית בזה?

אני יודעת בעיקר שזה כלי חיזוי

נשמע נחמד האמת. אתה יכול להכין מטוטלת מכל דבר? שמעתי שלפעמים שמים אבנים במטוטלות, האם זה נכון? אם כן, אילו אבנים בד"כ? אילו נקודות חשובות אני צריכה לדעת על מטוטלת? משתמשים בה רק לשאלות "כן-לא" או שאנשים הספיקו לפתח תורות נוספות בעניין?

T i a

New member
הייתי ממליצה

להתחיל עם מטוטלת קוורץ שקוף ואחר כך לנסות אחרות. מאוד קל לעבוד איתן. זה לא רק כלי חיזוי. אם את מתעניינת בקריסטלים ממליצה על ספר שפשוט נקרא "קריסטלים", אם אני לא טועה וא מאת הוצאה "אסטרולוג". ספר טוב למתחילים שמסביר דברים מעבר לסוג קריסטל ומה הוא עושה. שם גם יש פירוט עם מטוטלת, למרות שאת יכולה למצוא הרבה מידע באינטרנט. אכן ניתן להכין מטוטלת מכל דבר אבל הן יהיו שונות. יש שינוי משמעותי בין מטוטלת קוורץ למטוטלת עץ למשל. בהצלחה

תודה ../images/Emo13.gif

מדובר על הספר הזה, נכון? http://www.ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=12430426 דרך אגב, בינתיים - איך למשל יכול להשפיע ההבדל בין הקוורץ והעץ על המטוטלת?

דווקא הייתי ממליץ לך להתחיל

עם פנטקל. לא זו בלבד שהוא קל יחסית להכנה לעומת האחרים (אם תרצי, אוכל לתת לך טיפים), זו גם הדרך של יותר ממסדר מאגי אחד - להתחיל ביסוד האדמה ו"לעלות למעלה".

למעלה