כלוב של זהב

t o t a l

New member
כלוב של זהב

לפני שלוש וחצי שנים הביאו אותי לעבוד כאן על מנת שיקרה את שקרה היום. האיש ההוא האמין בי ואמר רק אתה. אתה תבוא כאן. אתה תעשה. אתה תקדם. אתה תרוץ ותלחץ ותלבן ותפשר ותפעל ותפקיד. הייתי כבר עם חוזה חתום במקום אחר. מקום מסעיר. מקום צעיר. מקום יצירתי. דינאמי. חרוץ. מקום עבודה שעבורי היווה שינוי מהותי בתחום עיסוקי. אמר לי האיש ההוא שלא מעניין אותו. שהוא רוצה אותי כאן. פה. לא התלבטתי הרבה. גם בגלל ההצעה שקשה היה לסרב לה. וגם בגלל האיש. האיש ההוא. האיש ההוא שלקח אותי 10 שנים קודם לכן מהאוניברסיטה. בלי להכיר אותי אמר גם אז. תבוא לכאן. תבוא איתי. הייתי כבר חצי רגל באגף תקציבים וחצי רגל בבנק ישראל. הימים של סיום התואר השני. התלבטות בין עבודה אמיתית של גדולים, לבין ג'ינס וחולצה בחוץ ותואר שלישי וכוסיות הקפיטריה. אבל הוא אמר בוא איתי. בוא לכאן. והוא היה כריזמטי. והתאהבתי בו בשבריר שניה. ובאתי. ועבדתי לצידו אז שנתיים. וחזרתי הביתה לא לפני חצות. ונסעתי לבירה כל יום. והרווחתי פרוטות. והייתי מאושר. ובתום שנתיים התנתקו דרכינו והתקדמתי בתחום. והפכתי למומחה. וכבר לא הרווחתי פרוטות . ונחשבתי והכירו אותי והתיעצו איתי ושמעו לדעתי. והשתעממתי. ומאסתי. ונגעלתי מהחיוט ומהתככים ומהמרפקים ומהצביעות. ושנאתי את הפלצנות ואת ההתנשאות ואת הכנסים המפוהקים והעסקאות החשוכות. והלכתי שוב ללמוד. תחום חדש ומרתק. ויצירתי. ואהבתי כל רגע. והמראתי לשחקים. והייתי הטוב מכולם. ופיתחתי וכתבתי [קוד] ובעיקר יצרתי. והחלטתי לעזוב את מגדל השן הפלצני ולהתפלש ביצירתיות החדשה שכה אהבתי. וקיבלתי את ההצעה ההיא. הצעה שהוגשה לי גם בשל היצירתיות הטכנולוגית החדשה שבקה בי וגם את נסיוני הפלצני והמגוהץ. וכמעט שכבר חתמתי חוזה, כשהתקשר האיש ההוא ואמר לי בוא. אמר לי רק אתה. אמר לי רוצה אותך. אמר לי עוזב אותך טכנולוגיה ויצירתיות. בך אני מאמין. בך אני בוטח. אותך אני רוצה. ובאתי. לפני שלוש וחצי שנים. והיום השגתי את המטרה שלשמה הובאתי. ושמחה גדולה אמורה לשכון בלבי. סיפוק גדול אני אמור להרגיש. ולא כך. כי אני יושב במשרד בסוף עוד יום אפור ובשלהי עוד שבוע יבש ובתום עוד שנה משעממת. ואני כבר לא מתעורר בבוקר בגיל. ומחשבותי ברגעים האלו של לפני השינה כבר לא עסוקות ביום המחר. ומשעמם לי. ומיובש לי. ואני מייד אורז את היום ואת השבוע ונכנס למכונית המנהלים החדשה שלי ונוסע לקראת סוף השבוע המטריף הזה וחולם על הגשמה. ויצירתיות. ואהבה עצמית.

N D R

New member
יש

יש מקום אחר מקום שמחכה בכליון לאנשים כמוך. תגיד לביצים להחזיק חזק וצא לדרך. בהצלחה!

cinema1

New member
גרמת לי לחשוב...

שאולי לא רע לי : אני מתה על העבודה שלי , אבל המשכורת..... אז תביא קצת רכב מנהלים ...

מזדהה

שנה של שינויים מסיביים בחיי גורמים לי לחשוב ממרומי החופשה בתשלום שקיבלתי ואחרי כעשור שנים של עבודה מטורפת ... על מקום אחר הצעות חדשות ומפתות והתחדשות. לא קל. אבל כשכבר לא מתרוממים בבוקרו של יום ברנן וגיל ... חייבים לשנות ת'תרגיל.
הצלוחה טוטאל בריאות והצלוחה!!!

עצוב

יודע,לא מחליפה את העבודה חסרת ההכנסה שלי בשום משרה של שלושים אלף שקל בחודש. אולי אין לי דירה מפוארת(אפילו לא כזאת שהיא באמת שלי)ואולי אין לי רכב חדש בחניה(טוב נו,גם לא אחד ישן) וגם לא בגדי מעצבים בארון, אבל כל בוקר,ממש ממש כל בוקר, יוצאת לעבודה עם חיוך.נהנת מכל רגע וחוזרת הבייתה אומנם קצת מותשת אבל עם כמויות של אהבה בלב ועם תחושת סיפוק כמעט אופורית,עם ים של חויות והתחלות חדשות,עם מטען של חיוכים וחיבוקים וצחוק ונשיקות. לכסף מתרגלים מהר מאוד והתחושה הזאת של לעשות את מה שאתה הכי אוהב כל יום מחדש שווה מיליונים.

t o t a l

New member
מפנטז לפעמים על צנעה, אושר וסיפוק

לפעמים, בסוף יום מבאס במיוחד אני מפנטז על חיים צנועים כאלו ומאושרים. אבל אז אני נזכר במשכנתא. ובשכר הדירה. ובמזונות. ובכל שאני רוצה לתת לילדים שלי. [שלא לדבר על רכיב האלכוהול והקולינריה]. כפי שאמרתי - כלוב של זהב

אתה יודע

כששמים לרגע את ההיגיון המחושב בצד ומקשיבים לרגש,הדברים פשוט מסתדרים להם והכל איכשהו מצליח בסוף. לא יודעת,עם כל הכבוד לזהב...כלובים עושים לי רע.

G a v ® i e L

New member
ומה הבעיה להגשים, ליצור ולאהוב את

עצמך לאחר שעות העבודה ?! תתנדנד בנחת על ערסל הרווחה הכלכלית שלך ותיצור בסבבה, זה אפשרי, בדוק ! אם אתה צריך דחיפה או בעיטה לכיוון, רגל ימין שלי פנויה לעניין. רק תבקש. בהצלחה.

t o t a l

New member
צודק

ויש לי תקופות שאני מצליח בכך, ובכל זאת, זה לא אותו דבר כמו לקום בבוקר עם סכין בין השיניים ולהתנפל על היום.

Netta79

New member
כניקך כן אתה?... ../images/Emo142.gif

אני מבינה אותך , לא להיות מרוצה עד הסוף , לא לרבוץ תחת עץ התאנה , לרצות יותר לדרוש עוד כי אתה יודע שאתה יכול שהכל יהיה אפילו יותר מעניין יותר מסקרן יותר מיוחד לפעמים צריך לשלב ... בא לך פרץ יצירתיות ? קח שבוע חופש מהעבודה , קפוץ לחנות מתאימה קח את ה "ציוד " לצימר בצפון ותמלא את הצורך הזה (אם הצורך הוא לאו דווקא יצירתיות - אותו דבר , רק אחר
...) אחרי ה"חופש" תחזור לעבודה ה" שיגרתית" ותראה שהיא מעניינת יותר ממה שזכרת
לפעמים גם העבודה הכי מרתקת שיש זקוקה למעט ריענון אני לא בעד למהר ולעזוב מקום עבודה כן בעד להתקדם , אולי לעבור לתחום קרוב לשנות פרוייקט תלוי בתחום ... תמיד אפשר לשלב כמה דברים ... בהצלחה
~נטע

מצוטטת

New member
אמממממממממ

יהיו בטח שיאמרו לך לך אחריו אחורי מה מרגיש/מרטיט/מסעיר יהיו אלו מה אוחזים באסכולה חיים רק פם אחת...{ולא שהם טועים} ושחוסר מימוש סופו תיסכול יהיו האלו מה יטענו מי לא מעיז לא "מתיז" לו...ללא תעוזה 'תה משול ל"חי/מת" תשאר תקוע אם לא...{לא מלעיזה חסה וצנונית} אז נכון, רקמת לי כאן יופי של גובלֶן ואנ'לא צינית יש במידה רבה תחושה של "מעגל קסמים" וזה לא ש'תה צריך או בקשת דעתי....{יודעת
} רק שלא בטוח וברור שגם אם תעיז גם אם "תחזיק ת'אשכים חזק" ונגיד שתחליט אחרת, אחורי שוב תשיג אחורי הניצוצות לא תשוב לך תחושת החמצה מחדש..... 'תה מבין מה אני בפתלתלת כדרכי
מינסת להגיד זו פונקציה של הגדרה אישית של סידרי עדיפות....או כומו המלאך כתב לפנייי נתב אולי את הרצון לתחושת הסבבה אחורי הפרנסה. מצו' שחושבת שמגיע איזה גיל בו מבינים שתחושת חדווה וסיפק לא משיגים בהכרח ע"י מרדף אחריו....... אבל אולי אני גם טועה/תוהההה

destiny36

New member
לפעמים נחמד לחלום על כלוב של זהב

בנתיים בגדר חלום.. אבל גם בכלוב עדיף שלא להיות לבד כי זה מאוד קר ולבד.. אוף ניסיתי לשכוח מהיום שעבר עלי והזכרת לי אותו
אבל המנוולת לא הצליחה לנצל את מצבי האישי ואת חולשתי. כי בכל פעם שהיא רק מנסה המנהל שאוהב ומעריך אותי כל כך משתיק אותה
...שאלה של זמן עד שאסכים לעבור למקום אחר . בזמן אחר יציב יותר. תחדש על האוטו

אבל

יש לנו את סופי השבוע, אמרת,מטריף? ויש לנו את החלומות, על הגשמה? ואולי נצא לפנסיה מוקדמת
ונתעסק רק במה שאנחנו אוהבים... (אדמה באותם ספקות)

כדי ליצור צריך להיות רעב...

וזו לא אימרת שווא - על בשרי למדתי. הייתי אמור להיות עו"ד, ללכת בדרכו של אבי, לקחת את משרדו, ולהקים שותפות עם בן של חבר שלו שגם הוא למד משפטים, הוא החל שנתיים לפני שאני אמור הייתי להתחיל ללמוד. מה צריך יותר? ה"קליקה" מוכנה... הסטאז' גם הוא ואפילו משרד מסודר ו"חזק" ממתין לי. ואני באתי לאבי מולידי, ואמרתי לו "לא רוצה להיות עו"ד... רוצה לעשות מדע". 16 שנה אחרי, פגשתי את אותו חבר שהייתי אמור להיות שותפו במסיבה, והוא הראה לי את הג'יפ מרצדס החדש שלו... "אתה יודע כמה אני מרוויח בחודש, אני יודע כמה אתה (כעשירית ממנו לכל המעוניין
) ואני מקנא בך - אני משועמם, שונא את המשרד, את העבודה, וכל יום נראה שלא יעבור. ואתה - כבר ב-6 בבוקר אתה במעבדה עם חיוך". "אתה עוד צעיר - תמיד אתה יכול לשנות" עניתי לו "אין לי את האומץ שהיה לך..." ואני, יושב במגדל השן, בדרכי להיות איש-מדע (מהולל אני מקווה...) מאוהב בעבודתי, קם בבוקר למחקר, הולך לקרוא בהפסקות, והולך לישון בחוסר סבלנות לבוקר המחרת. כשמקום אחר, עם הטובים בעולם בתחום הזה רוצים שאבוא אליהם לפוסט. איך כתבו לך למעלה? שים את הביצים בשקית חזקה וצא לדרך - בהצלחה

תחושה ההחמצה- התחושה שהכי מתסכלת

לדעתי- "איזהו העשיר השמח בחלקו"?- מכיר? ...אז תנסה ל"אמץ". (דרך אגב - אין לך או אולי דווקה יש לך..מושג כמה אנשים היו רוצים להיות בנעלייך עם משכורת טובה תחושת בטחון תפקיד טוב ומוערך.

למעלה