כלוב של זהב

מישהו2221

New member
כלוב של זהב

נמצא כבר שנים בחברות הייטק שונות, תפקידים די משעממים (בהתחלה עוד היה הניצוץ ועכשיו כבר מזמן כבוי), חוסר העניין גרם להתדרדרות מקצועית נמשכת עד כי היום אין לי יותר מדי מה להציע. אף על פי כן מרוויח יפה מאוד וגם חסכתי סכום יפה + דירה בלי משכנתא. כל פעם אני סוחב עוד ועוד ולא רואה את האור. לתפקידים שיותר מעניינים אותי בהייטק שיהיו מעין שינוי בשבילי לא מקבלים אותי. בתוך החברה גם אין אפשרות לשינוי. תקוע. מובן שגם התנאים הטובים מדרבנים אותי להמשיך באותו המקום, אבל מרגיש כבוי וזה ניכר בכל צעד ושעל גם מחוץ לשעות העבודה. כנראה שכסף באמת לא מפצה על הכל.

בסוף יישבר לך...

ואתה תחליף מקצוע או תעשה משהו במקביל. אני חושבת שיש לך מספיק כסף שתוכל להשקיעה אותו במטפל טוב שיעזור לך לחפש מה עושה לך טוב ואיך מאפשרים לו להכנס לחיים שלך. אלה אם כן אתה עובד שמונה עשרה שעות ביום כולל סופי שבוע ואין שום אפשרות להסיף דבר ודבר לשייך.

student85

New member
אילו תפקידים מעניינים אותך?

למה שלא תעשה עוד תואר שיאפשר לך להתקדם?

מבינה אותך-כסף לא מביא אושר

אני רואה כמה קשה לבעלי והפיצוי בצורת הכסף לא נותן הרבה חוץ מזה שיש צורה נוחה יותר לחיות. אני חושבת שאין מנוס אלא לחשוב על כיוון אחר-אולי יש משהו אחר שמעניין אותך במיוחד? אולי לעשות הסבה כלשהי?

מישהו2221

New member
מה בעלך עושה כדי לצאת מזה?

לאיזה תפקיד אפשר לעשות הסבה אם כולם רוצים צעירים עם ניסיון ואז אהיה כבר מבוגר ללא ניסיון. השאלה הנצחית, מה לבחור? 1. לנסות לעשות הסבה כבר עכשיו למשהו, כלומר ללמוד בתחום חדש (צואר או אולי רק איזה קורס?) ואח"כ בשאיפה להתקדם במשכורצ? 2. לא לעשות כלום ולחכות שיזרקו אותי ורק אז להתחיל לחפש. מצד שני בינתיים אני חוסך עוד כסף. 3. להקים עסק במקביל לעבודה. אבל אין לי רעיון עסק למה?

האמת-לא הרבה...

הוא אבל מנסה כן להתפתח בתוך העבודה ולהתקדם שם, כי אצלו זה אפשרי. אני חושבת שאולי במצבך כדאי פשוט לחפש עבודה אחרת במקביל,השאלה אם זה לא יקרה שוב-השאלה אם זה קשור למקצוע, למקום או לך.אולי אתה פשוט במקצוע הלא נכון. ממליצה להתייעץעם מומחה בתחום הקריירה- יועץ/מאמן כלשהו שיוכל לעזור לך להבין איפה טמונה הבעיה.

seeyou

New member
מרגיש כבוי בכל צעד ושעל גם מחוץ לשעות העבודה

זה בגלל שאצלך משמעות החיים היא קידום לתפקידים שמעניניים אותך בחברה משבצים אנשים לפי צורך החברה(בנקודת הזמן) ואפילו לא לפי הקישורים של המועמד ובטח לא לפי רצון המועמד. הולכים לעבודה על מנת להיתפרנס בכבוד ואם יש משכורת טובה אז בזמן הפנוי אפשר לעסוק בתחביבים שמענינים אותך יוסי

מישהו2221

New member
ממש זה לא העניין

לא מעניין אותי להתקדם בהיררכיה. כן מעניין אותי לעשות שמהו שאני יכול לתרום בו. בהייטק יש המון אי וודאות לא רק בנוגע לעתיד אלא גם במשימות היומיומיות, אם נניח אצל פקיד הוא עושה אותו הדבר מיליון פעמים ויותר בדיוק מה לעשות בהייטק אתה כל פעם מתעסק במשהו אחר. כך למשל, איזה מתכנת בסין (או מהרץ זה לא משנה) כתב קוד תוכנה עם בעיה (באג) ואתה צריך לפתור אותה בלי להבין יותר מדי מה ההוא מסין עשה. כל פעם זה מאבק חדש. מתפרנסים בכבוד ויש אחלה משכורת, אבל כידוע בגיל 40 אתה בדר"כ כבר בחוץ.

ברוך הבא להתחלה חדשה

אני מכירה בהחלט את המקום הזה כמה פעמים השתמשתי בביטוי הזה בעצמי "כלוב של זהב" כשהייתי במקום שלך... יש דרך החוצה ואתה תמצא אותה! תתחיל לחקור וללמוד איך משנים, תתחיל לכתוב, מה היית רוצה לראות בחיים שלך מה היית רוצה לחוות אם לא היו לך מגבלות כספיות היכן היית עובד? כסף זה אכן לא הכל בחיים הסיפוק וההרגשה שאנחנו עושים את מה שאנחנו אוהבים בחיים היא החשובה מכל, התופעה שאתה עובר יעברו עוד הרבה אנשים כמוך במוקדם ובמאוחר.... מאחלת לך שתמצא את דרכך החוצה,

למעלה