כלה פמיניסטית - קווים לדמותה (שאלה)

זה באמת תמוה בעיני.

כל כך הרבה כלות חילוניות כיום אינן בתולות. אז מה הקטע עם השמלה הלבנה?

tookmy

New member
ממש לא נכון! בדיוק עיינתי במקרה

לפני יומיים בספר "הכנסת כלה" של אמונה אלון (הכירי את האויב ודעי מדוע את נגד נישואין דתיים) שכולל שאלות ותשובות הלכתיות בענייני נישואין ובפירוש בפירוש נאמר שלבישת שמלה לבנה זה מנהד וסמל ולא חובה. חוץ מזה, בת דודה שלי שהתחתנה בחתונה רבנית "רגילה" לבשה בורדו זועק וזה לא הפריע לרב... היא הספיקה להתגרש בינתיים, עכשיו תגידי שזה בגלל זה...

הייזל

New member
בסין(לפחות המסורתית)

הכלות לבשו אדום כי זה היה צבע יקר שרק העשירים הרשו לעצמם ללבוש אותו באופן קבוע ולכן הוא סימל מזל ועושר ופוריות. מצד שני הכלות שם הן שפחות של החמות לפחות עד שהן מביאות בן זכר וגם אז לא תמיד.

jesse1

New member
od-ahat , what u wrote is not true

like tzipi said, many "edot" wear other colors. in fact there is no "halacha" that sais what color to wear, its only "minhag" also for grooms and for brides and 4 ur info i wore off-white in my wedding white makes me look dead

מה פתאום מקווה? מה קרה למקלחת?

כל הטקסים הקיימים בחברה הם יפים בעיני ונחוצים לגיבוש הכלל ולהרגשת ביטחון של הפרט. אבל להפוך את הטקסים לארוע דתי, על כל סממניו (תראה איך נפלת לתוך המקווה) זה פסול בעיני. להביא תוכן חברתי עשיר ומאיר עיניים לכל טקס, אפשר בלי דת. חתונה או טקס כלולות, יכול להיות ארוע מדהים ומרשים גם מבלי להשקיע הון תועפות בכל התפאורה כולל שמלה וכל הענינים, זיקוקין, טונות של פרחים וכד´.אבל הטקסים נועדים גם על מנת שהמשפחה, עורכי הטקס, יפגינו את מעמדם ועושרם בקהילה. הייתי במספיק חתונות חופשיות, שום רב לא נכח ולא מילמל, הנישואין כשרים וקיימים והזוג לבש בגדים חגיגיים ומיוחדים ולא לבן/שחור.

sista

New member
תוכלי להוסיף פרטים בבקשה?

אני רוצה להתחתן ואני מחפשת פתרון שיהיה לגביו תוקף חוקי פלוס מינימום השפלה, רצוי בלי רב שיקשקש לי על גימטריה באחד מרגעיי המרגשים. כתבתי פעם הודעה בנושא הבעיה שלי, שהיא חוסר הקבלה החברתית של חתונה אזרחית, אשר בו מחזיקים בגאווה הוריי והוריי החבר שלי וגם (למורת רוחי הרבה) החבר שלי. המניעים שלהם אינם דתיים כלל, מפני שכולם חילוניים למהדרין. זה פשוט קטע קונפורמיסטי כזה ואני בדעת מיעוט.

SISTA - הרשי לי לחזק אותך...

אם אכן את מאמינה בלב שלם שזה לא מתאים לך לעבור ברבנות - אל תעברי. ניתן תמיד לרצות הורים בפשרת ביניים של תוספת רפורמית או טקסיות כלשהי לתהליך האזרחי. לא נראה לי שאם עצם הנישואים לחברך יוטלו בספק בגלל הטקס הדתי והקונפורמיסטיות של סובבייך - תהייה זו אכן הסיבה האמיתית... אני אישית - דעתי כדעתך ואצלינו העניין הרבה יותר קריטי מנישואין לשם נישואין או משהו כי יש ילדים ויש סוגיית אימוץ לגבי אחד מהם. אז מה ? בסופו של דבר את זו שצריכה באמת להביט לעצמך בוקר בוקר בעיניים, אז תעשי את הדבר שברגע האמת תהיי שלמה איתו ביותר. שתהייה החלטה קלה, חנה

עריכת טקס נישואין יכולה להתרחש

באופן פרטי ובלי נוכחות נציגי אלוהים/הרבנות. ברגע בו מתרחש אקט של הודעה בציבור וענידת טבעת, הנישואין תופסים גם מבחינת המימסד הדתי. בקשר למימסד הממשלתי, ביצוע נישואין אזרחיים במדינה אחרת, תופס גם פה (כולל ברבנות, כלומר אלה נישואין החייבים בגירושין אם וכאשר מגיעים לזה). המימסד בכלל, מכיר בזכויותיהם וחובותיהם ההדדיות של זוגות גם ללא טקסי נישואין (כלומר, הידועים בציבור). ילדי הזוג הזה, כשרים לכל, אינם, חס וחלילה ממזרים מבחינה דתית וחלים על הזוג כל חוקי קנין כעל כל זוג הנישא בטקס רבני.

נדמה לי שבוג´י, יכולה להוסיף על

זכויות הידועים בציבור או הנשואים אזרחית או בטקס פרטי, בענין משכנתא וכד´.

למעלה