כלה פמיניסטית - קווים לדמותה (שאלה)

oren*

New member
כלה פמיניסטית - קווים לדמותה (שאלה)

מאוד עניין אותי לשמוע ולהבין איך אתן בתור פמיניסטיות רואות את כל הנושא של חתונה והכנות לקראת החתונה. שמלת הכלולות למשל, שהיא לדעתי האלמנט המרכזי בכל חתונה - סטריאוטיפ נשי מובהק לא? בילוי של עשר שעות במספרה, איפור ורחצה במקווה - לעומת הגבר שצריך בסך הכל רבע שעה בכדי להתלבש, להתגלח ולשים מעט בושם. האם אתן בתור פמיניסטיות מאמינות שטקסים דתיים כמו חתונה פוגעים בדרך בה אתן דוגלות? מה עם טקסים ייחודיים לעדה מסויימת - חינה למשל?

חלק מהטקסים הדתיים פוגעים בי

כי הם מכריחים אותי לבצע דברים שאני לא רוצה לעשות, בשם של משהו שרחוק מאד מאמונתי. מה עוד שהייתי רוצה שהטקס עצמו יהיה הרבה יותר שוויוני והדדי ולא יתן לי הרגשה כאילו אבא שלי מוכר אותי לבעלי (ושימו לב למילה, בעל). בקשר לכמה זמן צריך להתלבש ולהתאפר, אני מניחה שבסופו של דבר זאת תהיה הבחירה שלי. ללא ספק אני ארצה להראות טוב. מה זה אומר זה כבר נתון לפרשנות. אם החתן ירצה להקדיש פחות או יותר זמן בשביל ההכנות זה גם נתון לבחירתו. בקשר לשמלה, אני ממש ממש לא רוצה להתחתן בשמלת כלה מסורתית. צבעים בהירים, ובעיקר לבן ו-off-white גורמים לי להראות חולת צהבת. המחירים לשמלת כלולות גם מרקיעים שחקים. תחשבו כמה כסף משלמים על שמלה שלובשים בעצם רק פעם אחת בכל החיים. ואני לא יודעת אם זו דעתי בתור פמיניסטית (אז לא לבוא אלי בטענות אם זה נשמע לכן אנטי-פמיניסטי), זו דעתי בתור מי שאני.

realistic

New member
המשפט האחרון מרתק...

ציטוט: "ואני לא יודעת אם זו דעתי בתור פמיניסטית (אז לא לבוא אלי בטענות אם זה נשמע לכן אנטי-פמיניסטי), זו דעתי בתור מי שאני." כלומר היותך פמיניטית זהו דבר אשר נפרד מאישיותך? מה שמשתמע הוא שאת בוחנת מקרים לפי שתי אמות מידה לפחות - אישית ופמיניסטית. לפעמים יש השקה ולפעמים לא. כלומר ייתכןולא תיפגעי מדבר מסויים אך מהיותך פמיניסטית תתרעמי עליו. יש לזה ניחוח של מוסר כפול, את לא חושבת? או שמא זהו חילחול הסטריאוטיפיים השוביניסטיים לתת המודע שלך? בכל אופן לא ברור לי כיצד את מיישבת זאת עם עצמך

תודה על ההאשמה במוסר כפול.

אני מתה על אנשים שלא מכירים אותי ובכל זאת מרשים לעצמם להאשים אותי בכל מיני דברים. לא, זה לא עניין של מוסר כפול. אני פשוט אומרת שאני מדברת בתור אדם אינדיבידואלי ולא בתור מייצגת של שום קבוצה. היותי פמיניסטית זה לא דבר נפרד מאישיותי, אבל זה בהחלט לא כל אישיותי. וכן, יש דברים שמכעיסים אותי בתור פמיניסטית, ברמה העקרונית הרציונלית, ויש דברים שמכאיבים לי נפשית. זה לא עושה אותי צבועה. זה רק עושה אותי בן אדם מורכב. ודבר נוסף, כמובן שאחרי שנים של היחשפות לסטראוטיפים שוביניסטיים אני נגועה בהם. קשה מאד לשמוע אותם דברים 27 שנים ושהם לא ישפיעו בכלל. ושוב, זה לא עושה אותי צבועה. יש דברים שאני חושבת שהם לא נכונים או מוצדקים, אבל זה לא חלחל כל הדרך לרגשות שלי. זה עצוב בעיני, אבל שוב, זה לא עושה אותי אדם צבוע, רק מורכב ואולי מתוסבך.

אורן, אני לא רואה סתירה בין

פמיניזם לנישואין - שהרי אם תשים "גבר" במקום "אישה" בצדדים אחרים של המשוואה (הלא שווה עדיין) הזו תמצא שנישואין אינם מפחיתים מזכויותיו של הגבר ודורשים פשרות ע"י שני הנוגעים בדבר. אני כן רואה בעייה במסגרת אפלייתית מלכתחילה שנכפית על זוגות ושמנציחה אפליית נשים (ובע-נ-ק), שזה המצב היום במונופול הדתי על נישואין וגרושין ובמצב החקיקתי בכלל. לכן אני אישית, כל עוד אני אזרחית ישראלית (וכנראה אשאר כזו) - אין בכוונתי להנשא וממרומי גילי ניתן לומר שאני בחזקת נאה דורשת ונאה מקיימת. לגבי הטקס - לו הייתי נישאת, הייתי שמחה ללבוש שמלה לבנה ולהיות זו שנושאים אותה מבעד למפתן דלת "חדר הכלולות" ואת טקס ענידת הטבעות ההדדית ו"שבועת הנישואין" ההדדית וכולי. יש כאלו שלא תאהבנה את זה - זה בסדר. מהות השוויון בפני החברה והחוק והאדם היא האפשרות של כל אישה לבחור את דרכה והעדפותיה. חתימה טקסית למצבים בינאישיים מקסימה בעיני - כמו גם האפשרות לחגוג את התקשרותי לאדם אהוב ביחד עם כל חברי ומכרי. המיון של איך לחגוג ומה לחגוג הוא אישי וערכי. (ב-
- לא חגגתי את ברית המילה של בני בזמנו אלא העדפתי תהליך מהיר בקליניקה של כרורג רלוונטי כי לחגוג את כאבו נראה לי מתנשא, לא אנושי ומגעיל. יש שחושבים אחרת - ויתכן מצב שגם הם וגם אני איננו מתנגדים למשל לעצם עניין המילה... סתם דוגמה מכיוון אחר להמחשת עניין ההתייחסות הערכית-אידיאולוגית לנושא שנוי במחלוקת או בעייתי).

עוד אחת

New member
סתם הערת אגב:

על-פי ההלכה הכלה חייבת ללבוש שמלה לבנה בחתונתה הראשונה. בשניה לא. אתם יודעים למה? כי לבן מייצג טוהר, והכלה חייבת להיות בתולה. אז למה החתן לובש שחור? כי הוא לא צריך להיות בתול.

ציפי ג

New member
כשנשאנו, בעלי לא רצה ללבוש

חליפה, ואני הודעתי לו רשמית - שאם הוא לא בא עם חליפה, אני לא לובשת שמלה לבנה, אם אני מתחפשת גם הוא צריך. אצלנו גם לחתן יש הרבה הכנות ביום החתונה, הוא הולך למקווה, הוא צם, ויש לו עוד כל מיני ענינים לעסוק בהם, כך שלא הרגשתי מופלית באורח כלשהו. ולגבי צבע השמלה- יש עדות - אני לא זוכרת אלו, ששם מקפידים על שמלה בצבע תכלת. אין שום חיוב ללבוש שמלה לבנה, והראיה הכלות התימניות, והמרוקאיות ששמלותיהן מאגדות צרור צבעים מלהיב שלבן הוא הלא נפוץ ביניהן. למה שחור? אין לי מושג, אבל גם אם תסתכלי בתמונות של חתונות אצל עדות שונות, תראי שלבשו צבעים שונים ומשונים.

צּפִּי - סתם מסקרנות ...

למה רצית שהוא ילבש חליפה? ולמה כש"איימת" שלא תלבשי שמלה לבנה הוא "נכנע"? כשאשתי ואני התחתנו, אני לא לבשתי חליפה (אני לובש דברים משונים כאלה רק בשל מחוייבות מקצועית (הכללים בדבר מדי משפט, את יודעת)), והיא אמנם לבשה שמלה לבנה אבל קצרה, שלא נראית כמו שמלת כלה, ואף אחד/אחת לא בא/ה בדרישות אל האחר/ת.

ציפי ג

New member
וואי להזכר 11 וחצי שנים אחורה?

לי בכלל היה ספור עם שמלת הכלה, כי לא מצאתי אף שמלה שהיתה פשוטה מספיק לטעמי. יומיים לפני החתונה הגיע שמלה של בת דודה שלי מארה"ב, שאותה לבשתי. למה היה לי חשוב ענין החליפה? יש איזו רשמיות וחגיגיות בבגד, שמתאים לארוע חגיגי ורשמי, כמו חתונה. וחוצמזה בעלי היה בני עקיבאי להכעיס, שחשב שללכת עם סנדלי בחורף זה חובה, וזה היה חלק מהחינוך מחדש שלו. ולמה הוא נכנע? א. הוא נכנע לאימו הפולניה, שאיימה בהתאבדות, אם הוא יעשה לה בוות וקונצים. ב. הוא חלה במונו מחלה שהחלישה אצלו כל יכולת התנגדות למניפולציה נשית כלשהי. השאלה היא האם הוא הבריא מהמונו במשך השנים..

ציפי ג

New member
הלמה הסתדר אבל האיך... ודווקא על

זה שאלת. אז נסיון אחרון ואח"כ לילה טוב.

Boojie

New member
בחלונות יש אפשרות להוסיף ניקוד -

לוחצים על caps lock. ניצבים עם הסמן אחרי האות שרוצים להוסיף לה ניקוד. לוחצים על shift + המקשים בשורת המספרים של המקלדת (אלה שמעל האותיות). כל אחד מהמקשים האלה יתן סימן ניקוד אחר. לא שוכחים להעיף את ה- caps lock כשמסיימים, ולא שוכחים שברוב מערכות הפורומים ואתרי האינטרנט בעברית זה לא עובד, ורק יהפוך את הטקסט לג´יבריש.

Boojie

New member
הממממ... יש כאן שתי אפשרויות הבנה.

אם הכוונה לדגש כחלק מהניקוד, הרי שזה באותה שיטה, עם מקש ה +/=. הוא משמש לדגּש ולשוּרוּק. אם הכוונה להדגשה (מה שחנה ניסתה לעשות בכותרת) - היא עובדת רק בתוך הודעה.

למעלה