טוב אז ככה
אני נמצא באיטליה ובאזור שלי יש שמורת טבע גדולה וכמובן יש הרבה מגדלי צאן וכפרים שנמצאים בשמורה (בחורף יש שלג בהרים) מכאן 2 בעיות הראשונה אסור לצוד ויש הרבה דובים ,זאבים וכ"ו השניה אין גישה לעדר בחורף (בקייץ מורידים אותם כדי לגזום , להרביע וכ"ו - אני לא בדיוק מבין גדול בכבשים) פה משתמשים בכלב שדומה לרועה מרמנו אלא שהוא יותר מוצק פרווה קצת שונה ואופי הרבה יותר חזק , בקיצור פה הכלבים משמשים לעבודה ומשיחה שלי עם כמה מגדלים אמרו לי שהקוקזי הרבה יותר עצמאי ושומר פחות על העדר יושן במרחק מה מהעדר ולא בתוכו ויכול להעדר תקופות מסוימות מהעדר לעומתו הרועה האברוצזי\ מרמנו הרבה יותר קשור לעדר . עד פה השוני בנהם , שנהם מעולים כנגד חיות טרף ומספיק בעיקרון זוג אחד לשמירה על עדר גדול , כאשר הנקבה מולידה גורים אז בבחירה טבעית ישארו רק החזקים ביותר מאחר והם נשארים עם העדר תקופות ארוכות ללא קשר עם הרועים . קציצת האוזנים לא תורמת לשמיעה טובה יותר אלא ההפך (מישום שהאפרכסת מוקטנת ) אבל כאשר הכלב עובר בצמחיה עבותה או במקרה שהוא רב עם חיות שונות האוזן שהיא החלק שמוגן הכי פחות מהפרווה והכי נגיש לנשיכה ואחיזה של החיה השני יכול להפצע ולהיזדהם בקלות , ולכן זהום כזה יכול לגרום נזק רציני ואפילו למוות לכלב (תקופה ארוכה ללא מגע אדם) וזו הסיבה שלי אמרו ממקור ראשון לקציצת האוזנים . הכלבים שאני ראיתי לא מתאימים בכלל לחיים בעיר ואף יותר מזה הם לא מתאימים לחיים בכפר מאחר והם זקוקים למרחבים גדולים (מידי פעם רואים פה כלבים שיורדים מההרים כדי להסתובב ואס חוזרים להרים) אבל כמו בכל גזע כיום יש הרבה שהם כלבי תערוכות והאופי שלהם שונה . בכל מקרה ובכל גזע ממולץ ללמוד על האופי בטרם בוחרים כלב (ולא לפי יופי או פופולריות) . הרועה הגרמני הוא לא כלב שנועד לשמור על העדר אלא כלב שנועד לעזור לרועה וזה קצת שונה , אבל בכל מקרה אין בכלל ספק שהרוב הגדול של הרועים לא שימש אף פעם לתפקידו המקורי ולכן לדרוש זאת מכלב ממוצע שלא הגיע מקו עבודה זה קצת לא פייר (לא כמו גזעי המרמנו ,קוקזי,אסיתי ועוד שהרוב עדיין הם כלבי עבודה טהורים ולכן גם בכלבים שאפשר למצוא אצל אנשים בעיר נשמר עדיין אינסטינקט העבודה המקורי) . אני חייב לציין רק שכאשר אני רושם עבודה אני מתיחס לאופי מסויים של כלב שפותח בגזע מסויים ולא שהכלב צריך אילוף כדי לעבוד דבר שיכול להיתפס כנושא שנוי במחלוקת - כלבים עובדים (דרך אגב אני חושב שכל הכלבים צריכים ל"עבוד" כדי שישמרו על ערכם ולא ישמשו רק ככלי משחק שאפשר לזרוק כשנמאס , אבל אני מבין גם את אלו הטוענים אחרת ולכל אחד יש את הזכות לחשוב לפי ניסיונו והבנתו ) . בקיצור נחמד מאוד לשמוע על מגדל של כלבי עבודה ואני בטוח שייש לך מאה ואחד סיפורים לא שיגרתיים על הכלבים ואופיים , אשמח אם תוכל לשתף בכמה .