כלב רועה קווקאזי

שלומיR

New member
כלב רועה קווקאזי

למישהו יש נסיון עם הגזע הזה? ומה ההבדל לעומת רועה גרמני?

lilithmm

New member
הקוקזי יותר גדול, חזק ומסוכן

מומלץ לחובבי גזע בעלי נסיון. ממש לא ככלב ראשון. הגזעים נועדו למטרות שונות.

GAUDI2

New member
לא מתאים לדירה או לחצר קטנה

זהו עדיין אחד מהמינים שמתפקדים ככלבי עבודה , נוהגים לגדל זוג כלבים אשר חי עם עדר כבשים ומגן עלהם מחיות טורפות כגון זאבים ודובים בעיקר בתקופות שהכדר נמצא במרעה והרועה לא נמצא בשטח (יכול להיות מספר חודשים) הכלב מאוד מאוד טריטוריאלי ומצריך בעלים בעלי אופי קשוח ויציב. כלב כזה אם הוא מעורב יכול להיות מאוד מסוכן . בקיצור צריך להשקיע המון עבודה ולתת לכלב את התנאים שהוא צריך (מרחב) לא מתאים ככלב קשור או במכלאה.

GAUDI2

New member
קוקזי גזעי אפשר לצפות את

האופי שלו ולכן הוא פחות מסוכן מאחד מעורב , אופי הכלב הגזעי הוא כמו שרשמתי ואפשר להוסיף גם שהוא מכיר רק בעלים אחד ולא שומע בקול אחרים. כאשר כלב כזה מעורב עם כלב אחר אשר תורם לו תעונות כעיין פחדנות או אגרסיביות גם כלפי חיות אז הכלב שנוצר הוא הרבה יותר מסוכן . צריך להזכיר שהכלב לא אמור להיות תוקפני כלפי חיות המשק ובאופן טיבעי צריך להגן , הגזע הזה נראה אומן תוקפן כלפי כלבים אחרים אבל רק למטרות שליטה (דומיננטיות) ולאחר שהנושא מתברר אין בעיה והוא חי בלהקה (שלא כמו גזעים אחרים שבהם האגרסיביות לא באה למטרת דומיננטיות). דרך אגב לא כל כך משנה זכר או נקבה לשנהם אופי ומבנה שגורמים להם להיות מסוכנים בידיים לא אחראיות . לדעתי זהו אחד מהגזעים המעולים שייש לשימוש ככלבי צאן. (לשמירה ולא לאיסוף)

ח נ י ש

New member
יש אתר של בעלי חיים שקוראים לו

פט נט ויש שם כל מה שתירצה על כלגזע של כלבים

GAUDI2

New member
לא צריך להאמין להכל

הקווקזי שימש לקרבות כלבים אכזריים ? הכלב שימש לקרבות כלבים בדיוק כמו שרוטווילר ומסטינו ולרמוז שהוא כלב קרבות זו שטות . כמו כן אוזנים קצוצות יש רק לכלבים עובדים וגם זאת לא לכולם ולא אופיני רק לגזע הזה אלא לרוב כלבי הצאן (למטרות שמירה) . חבל שאין בפורום אדם שמגדל וכך היינו מקבלים חוות דעת מיד ראשונה.

madhatter

New member
דוקא יש

אני מגדל זוג קוקאזים (זכר ונקבה) יחד עם מרימנו במשק צאן ככלבי שמירה על כבשים. (אני ממש לא מתכוון להכנס שוב לזיבולים של הכל במגדל!!) הקוקאזים שלי כמו שאר המשפחה שלהם שמאומצים במשקים אחרים מתנהגים בדיוק לפי הספר: אגרסיבים ביותר לאנשים וחיות שהם לא שיכים לעדר ,אנשים זרים וכלבים \ חתולים יותקפו ברגע שכף רגלם תחצה את גבולות החצר. נשמות טהורות כלפי המשפחה והפועלים הקבועים במשק פשוט פיצול אישיות. אני ממש לא ממליץ לגדל כלב כזה ככלב שעשוע , דורש המון אחריות ,הוא ממש טריטוריאלי ככה שזרים יהיו תמיד בסכנה (במיוחד שהבעלים לא בבית) ודורש יחס תקיף כדי לדעת מי הבוס. אסור לשכוח שהכלב הוא גדול ומסיבי ככה שנשיכה זה דבר רציני. לגבי גזירת אוזניים - ידוע בכלבים עבודה כדי להגביר את הריכוז של הכלב בתפקיד השמירה , מבחיל לדעתי ולא בוצע בכלבים שלי או בגורים.

GAUDI2

New member
מעולה , האם אפשר לפתח קצת

את הנושא , האם אתה יכול לספר קצת על ההבדל בין המרמנו לקווקזי ? (אני מכיר כמה סיפורים וכמה מגדלים אבל הניסיון שלהם הוא יותר עם הפאסטורה אברוצזי שזה מעיין גירסה יותר "פראית " של המרמנו) לגבי קיצוץ האוזנים אני חושב שפה יש לנו כמה חילורי דיעות וזו מכוון שקיצוץ האוזניים נעשה בדרך כלל ע"י הרועה וזאת כאשר הגור הוא בין כמה שבועות או ימים בלבד ולאחר מכך הוא נשאר לבד עם ההורים ליד העדר ולכן מעניין אותי כיצד זה מגביר את הריכוז בשמירה (שהיא נתון מולד בגזעים אלו) אני דווקא יודע על סיבה שונה שהיא יותר פרקטית ומטרת למנוע סבל מהכלב ולא למטרות אסטטיות . לגבי כל השאר אני מסכים במאה האחוז עימך ולריאה כל מה שרשמתי במסרים הראשונים . ועוד שאלה שמעניינת אותי כיצד הם עובדים ביחד ?

madhatter

New member
טוב אני אנסה

המרימאנו והקווקאזי דיי דומים בהתנהגות , הקווקאזי יותר גס בהתנהגות ופחות יחפש חיזוקים אצל הבעלים, כאילו הוא עושה את העבודה יותר בשביל עצמו. הכלבים מתנהגים כמו עדר קטן המרימנו שלי מבוגר יותר ולכן הוא הדומינאנטי לבנתיים אבל אני משער שלא ירחק היום שהוא יאבד את הכתר לטובת הזכר הקווקאזי. לגבי עבודה הם עובדים במשמרות,ואני לא צוחק. עושה הרושם כאילו כל הזמן יש אחד ערני יותר ושניים בגיבוי ואחרי הנביחה הראשונה כולם נכנסים לפעולה , כמובן שבלילה המצב קצת שונה ואז כל הצוות ערני. אגב מדהים לראות איך הם דואגים אחד לשני והינה דוגמא יום אחד אני אוכל צהריים ואני שומע את הזכר הקוקאזי נובח בהיסטריה מטורפת של משהו חריג , רצתי למשק ומה אני רואה? הנקבה הכניסה את הראש בין ברזלים ופשוט נחנקה ולא הצליחה להוצא את הראש והזכר פשוט קרא לנו לעזרה אני הבנתי שאת הגזירה מבצעים כדי למנוע מגופים לחדור לאוזן וכדי להוריד את "העודף" שמכסה את האוזן כדי ליצור מצב של רגישות יותר לסביבה (מבחינת רעש) ,אין בנינו חילוקי דעות , אם אתה יודע אחרת אשמח לילמוד. אני חיב לגעת שוב בנקודה רגישה בפורום - הקווקאזים שלי לא אולפו מעולם , בגיל חודשיים הם הגיעו למשק וגרו יחד עם הכבשים הם מקבלים אוכל ומיים וטיפול רפואי והמון ליטופים וחיבוקים שהם עוברים לידי וחינוך בסיסי ברמה של בוא ושב וזהו- כל השאר לבד לגמרי.הם יודעים איפה הגבול של המשק ולא יעזבו אותו גם שהשערים פתוחים הם יודעים מי שייך למשפחה ולא יתקפו אותו והם מזהים זרים (חיות ואנשים) ואותם הם יגרשו. היצר הזה טבוע בהם בצורה מדהימה. דבר אחרון באותו הקשר במשק שלי גדל רועה גרמני טהור גזע מדם תצוגה החל מגיל חודשיים ןלא משנה מה עשינו הוא תקף את חיות המשק שאיתם גדל מגיל צעיר עד שלא היתה ברירה אלה להוצא אותו מהמשק. את המרימאנו שלי אימצנו כאשר הוא היה כבר בן 4 או 5 ממכלאה לאחר שהוא היה כלב בית של איזה חוכמולוג שכמו חלק מהאנשים בפורום חשב שאפשר ללכת נגד הטבע וגידל אותו ככלב שעשוע והוא נשך מספר פעמים זרים שהיו בחצר שלו עד שהאדם התיאש ומסר אותו לאימוץ , לאחר תקופה קצרה של התאקלמות למשק הכלב לא נשך כבשה אחת אפילו והוא שומר עליהן באומץ כאילו גדלו ביחד מאז ומעולם. יש יוצאים מהכלל אבל הגזעים האלו טופחו ונועדו למשימה שאותה הם מבצעים ללא דופי והם בפרוש לא כלבי שעשועים. מי שמחפש כלב שעשועים שיעשה לעצמו טובה ויאמץ קוקר ספאנייל או בוקסר ולא יכנס לצרה שבעקבותה עוד כלב יזרק לרחוב. אני אשמח לענות על עוד שאלות אם יש על הגזע במסגרת ההיכרות האישית שלי איתו.

GAUDI2

New member
טוב אז ככה

אני נמצא באיטליה ובאזור שלי יש שמורת טבע גדולה וכמובן יש הרבה מגדלי צאן וכפרים שנמצאים בשמורה (בחורף יש שלג בהרים) מכאן 2 בעיות הראשונה אסור לצוד ויש הרבה דובים ,זאבים וכ"ו השניה אין גישה לעדר בחורף (בקייץ מורידים אותם כדי לגזום , להרביע וכ"ו - אני לא בדיוק מבין גדול בכבשים) פה משתמשים בכלב שדומה לרועה מרמנו אלא שהוא יותר מוצק פרווה קצת שונה ואופי הרבה יותר חזק , בקיצור פה הכלבים משמשים לעבודה ומשיחה שלי עם כמה מגדלים אמרו לי שהקוקזי הרבה יותר עצמאי ושומר פחות על העדר יושן במרחק מה מהעדר ולא בתוכו ויכול להעדר תקופות מסוימות מהעדר לעומתו הרועה האברוצזי\ מרמנו הרבה יותר קשור לעדר . עד פה השוני בנהם , שנהם מעולים כנגד חיות טרף ומספיק בעיקרון זוג אחד לשמירה על עדר גדול , כאשר הנקבה מולידה גורים אז בבחירה טבעית ישארו רק החזקים ביותר מאחר והם נשארים עם העדר תקופות ארוכות ללא קשר עם הרועים . קציצת האוזנים לא תורמת לשמיעה טובה יותר אלא ההפך (מישום שהאפרכסת מוקטנת ) אבל כאשר הכלב עובר בצמחיה עבותה או במקרה שהוא רב עם חיות שונות האוזן שהיא החלק שמוגן הכי פחות מהפרווה והכי נגיש לנשיכה ואחיזה של החיה השני יכול להפצע ולהיזדהם בקלות , ולכן זהום כזה יכול לגרום נזק רציני ואפילו למוות לכלב (תקופה ארוכה ללא מגע אדם) וזו הסיבה שלי אמרו ממקור ראשון לקציצת האוזנים . הכלבים שאני ראיתי לא מתאימים בכלל לחיים בעיר ואף יותר מזה הם לא מתאימים לחיים בכפר מאחר והם זקוקים למרחבים גדולים (מידי פעם רואים פה כלבים שיורדים מההרים כדי להסתובב ואס חוזרים להרים) אבל כמו בכל גזע כיום יש הרבה שהם כלבי תערוכות והאופי שלהם שונה . בכל מקרה ובכל גזע ממולץ ללמוד על האופי בטרם בוחרים כלב (ולא לפי יופי או פופולריות) . הרועה הגרמני הוא לא כלב שנועד לשמור על העדר אלא כלב שנועד לעזור לרועה וזה קצת שונה , אבל בכל מקרה אין בכלל ספק שהרוב הגדול של הרועים לא שימש אף פעם לתפקידו המקורי ולכן לדרוש זאת מכלב ממוצע שלא הגיע מקו עבודה זה קצת לא פייר (לא כמו גזעי המרמנו ,קוקזי,אסיתי ועוד שהרוב עדיין הם כלבי עבודה טהורים ולכן גם בכלבים שאפשר למצוא אצל אנשים בעיר נשמר עדיין אינסטינקט העבודה המקורי) . אני חייב לציין רק שכאשר אני רושם עבודה אני מתיחס לאופי מסויים של כלב שפותח בגזע מסויים ולא שהכלב צריך אילוף כדי לעבוד דבר שיכול להיתפס כנושא שנוי במחלוקת - כלבים עובדים (דרך אגב אני חושב שכל הכלבים צריכים ל"עבוד" כדי שישמרו על ערכם ולא ישמשו רק ככלי משחק שאפשר לזרוק כשנמאס , אבל אני מבין גם את אלו הטוענים אחרת ולכל אחד יש את הזכות לחשוב לפי ניסיונו והבנתו ) . בקיצור נחמד מאוד לשמוע על מגדל של כלבי עבודה ואני בטוח שייש לך מאה ואחד סיפורים לא שיגרתיים על הכלבים ואופיים , אשמח אם תוכל לשתף בכמה .

lilithmm

New member
הערה

לפי הנסיון שלי מה שאמרת כאן תקף גם לגבי גזעים מסויימים אחרים. יש גזע מסויים (שאני לא מעוניינת לציין כרגע) שמשמש כבן משפחה ושומר בית ומשפחה לתפארת. אבל טעויות בגידול שלו כגון הזנחה, עלולות לגרום לכלב לתסכול שמוביל בסופו של דבר לתוקפנות, גם כלפי בני הבית במקרים מסויימים. לכן יש גזעים מסויימים שאני (כפי שאתה גם ציינת) מאוד לא ממליצה לאמץ ככלב ראשון. וגם אם מדובר באדם או משפחה שהם כן בעלי נסיון, יש גזעים מסויימים שדורשים אחריות מירבית. אני למשל, מאוד רוצה כלב מהגזע המסויים שעליו אני סיפרתי כאן, אבל אני לא מאמצת בכוונה, מכוון הנסיון הרב שצברתי בכלבנות אני לא חושבת שאני מוכנה לקחת על עצמי אחריות לגדל כלב כזה. אני מגדלת לברדור מעורב עם כנעני, וגם זה לא פיקניק.

שלומיR

New member
מרתק לקרוא את הסיפורים האלה.

לי יש התלבטות. אני רוצה כלב בית/שמירה. יש לי חצר ואפשרות להוציא את הכלב לטיולים ארוכים לכן חשבתי על רועה גרמני, ובבוא הזמן לקחת עוד רועה גרמני, בסה"כ 2 כלבי שמירה. מבחינת אוכל שמעתי שהכי טוב לתת פריזם, מה דעתכם? ובכלל מה דעתכם על בחירת רועה גרמני?

GAUDI2

New member
כלב מעולה , אין ספק שאזעקה

תועיל הרבה יותר אבל בתור חבר בנוסף לשומר אז זהו גזע מעולה כמוהו גם הבוקסר , הדוברמן והשנאוצר שכולם יכולים להיות כלבים שחיים בגינה ומאולפים יחסית בקלות , כמו כן אסור לשכוח שכל כלב מעורב או לא בעזרת אילוף ינבח כשיגיעו זרים . השילוב של 2 כלבים הוא לדעתי השילוב האידיאלי מישום שאחד בודד מידי , 2 הם זוג ו3 הם כבר להקה עם כל הבעיות המשתמעות מכך. כמובן שייש עוד גזעיים המתאימים אבל אלו הם היותר מתאימים מבין הגזעיים היותר פופולרים לפי דעתי.

lilithmm

New member
ד.א. למסירה

יש לי רועה גרמני מבוגר ושני האסקים מדהימים בוגרים. אם מישהו מתעניין אשמח לפרט.

ניל´´י

New member
סופסוף... אחלה שירשור בנושא כלבני..

כיף לשבת ולקרוא את השירשור!!!! לגבי המרמנו, יש לי ידידה ותיקה שגידלה מרמנו בבית דירות בחולון, הכלב נקנה על ידה באיטליה (היא למדה שם),מבית גידול שכלביו היו כלבי תערוכה+עבודה, הכלב היה ממש ידידותי לסביבה, אולם נהג לאסוף את ילדיה הקטנים כאילו היו עדר צאן, כשהיתה יוצאת איתם למגרש המשחקים היא סמכה על הכלב שתמיד יספור את הילדים ויאגוף אותם כל הזמן. למי שרוצה כלבי שמירה, הוצעו כאן כמה וכמה כלבים אבל שכחו את הדני הענק!! 2 דנים בחצר ואף אחד לא יוכל להכנס!!! חברים מנסיון!!! ניל"י והחמסיקה.

lilithmm

New member
עוד שאלה לניל"י

מה את יודעת מהנסיון שלך עם הדנים. הזכרים יותר תוקפניים מהנקבות, אותו דבר או להיפך? מנסיון שלי כל מקרי התקיפה בוצעו ע"י זכרים.

ניל´´י

New member
היי לילית...

בעיקרון דנים בכלל לא אמורים להיות תוקפניים, זה מנוגד לתקן האופי שלהם, כמובן שבכל כלל יש יוצא מהכלל, אצלי למשל הנקבה היתה יותר דומיננטית ושמרה על הבית והחצר מאוד. הדני הינו כלב טריטוריאלי ולכן ישמור בנאמנות על איזור המחיה שלו הגזע מגלה נאמנות לכל המשפחה אלא שיש לו נטיה להיות קשור ביותר לאדם אחד מהעדר שלו ועליו יגן ממש בחירוף נפש. רעמססי שלנו היה מאוד קשור אלי עד כדי רכושנות. ניל"י והחמסיקה.

למעלה