לדעתי,
כדאי שתחכי עם הכלב, אמנם בהולנד אוהבים מאד כלבים ובע"ח בכלל , אבל למצוא דירה בשכירות שמאפשרת אחזקת כלב זה לא תמיד פשוט. בכלל נראה לי שמעבר למדינה אחרת הוא גם ככה מסובך בכדי עצמו, אז להוסיף עוד כלב לעניין זה מסבך את העניינים יותר. ובקשר לשאלותיך, במידה ותחליטו כן לקנות כלב ולהביאו- מנסיון אישי- לי יש כלבה בגודל בינוני ואני יכולה להגיד לך שקל לגדל כאן כלבים, אני נוסעת עם הכלבה שלי מדי פעם באוטובים ואף אחד לא מתלונן, לחנויות אפשר להיכנס כמעט תמיד במידה וזו לא חנות המוכרת מוצרי מזון, ביקור אצל הוטרינר עולה לי 40 יורו לפני תרופות, תערוכות/מועדונים יש, באופן כללי אנשים אוהבים כאן בע"ח וכנראה הכלב יקבל הרבה תשומת לב ברחוב. נקודה שלילית, טיילני כלבים קיימים והרבה, אבל אני עוד לא מצאתי אחד נורמלי (מרבית מבעלי שירות "טיולי כלבים" הם חאפרים שפתחו עסק בלי רשיון, אין להם שום גישה לכלבים והם עושים זאת ממניעים כלכליים בלבד, הם דוחפים 20 כלבים לואן ישן, מסתובבים איתם שעה באוטו בשביל לאסוף את כל הכלבים, משחררים אותם ביער/פארק/חוף ים בלי להשגיח עליהם בכלל, ועל אחריותך אם קורה משהו לכלב או שהוא נושך מישהו בזמן הטיול). מציעה לך לחשוב פעמיים, כדי שלא תמצאי את עצמך בסוף בבעיה, שאת לא יכולה להשאיר את הכלב הרבה שעות לבד וללכת לעבודה. אם יש מישהו בסביבה שאפשר להשאיר לו מפתח שיטייל עם הכלב בזמן שאתם בעבודה, מה טוב, אך דבר כזה את לא יכולה לדעת מראש.