כלבנות בהולנד

bouvier1

New member
כלבנות בהולנד

שלום. אני ובן זוגי נעבור בעוד שנתיים להולנד לתקופה של 12-18 חודשים. אני מאוד רוצה לקנות כלב מסוג טרייר רוסי שחור בקרוב. השאלה היא האם לאנשים המחזיקים כלבים גדולים יש בעיה למצוא דירה בהולנד. ובכלל - הולנד זה מדינה שקל לגדל בה כלבים? מותר לסוע בתחבורה ציבורית עם כלב? וטרינרים במחירים סבירים? אפשר בכלל להיכנס למדינה עם כלב? יש פנסיונים בתנאים טובים שאפשר להשאיר שם את הכלב לכמה ימים כשיוצאים לסופ"ש לטייל? וחוץ מזה - יש תערוכות כלבים בהולנד? יש מועדונים לכלבי רועים/ציד/דוגה וכו' ותחרויות כמו בארץ? תודה לכל מי שיענה

חיות בית הן חצי קדושות בהולנד

לא נתקלתי בסיפור על חוזה שכירות שמגביל בע"ח. וטרינרים ביורו... ביקור לחתול עולה משהו כמו 30 יורו בלי שום טיפול. זה במרפאה ביורדאן, אמסטרדם. לא יודעת מה קורה בפריפריה... תחב"צ עם כלב בתשלום. תחריות ותערוכות בטוח שיש, ואם לא בהולנד אז בגרמניה/בלגיה. תנסי לברר עם האגודות הישראליות אם יש מקבילות בהולנד והסביבה ותצרי אתם קשר. לגבי מעבר עם כלב - צריך כל מיני חיסונים ואישורים - אבל מעבר לזה אין בעיה. הוטרינר הישראלי יוכל לעזור לך במידע. חברת התעופה אתה תטוסי תספק לך את על המידע על מה צריך לטיסה. לדעתי רצוי ליצור קשר ישיר עם חברת התעופה ולא דרך סוכן נסיעות.

bouvier1

New member
מה לגבי פנסיונים?

אם רוצים לסוע לחופשה של כמה ימים - יש פנסיונים? מקובל להשאיר את הכלבים בפנסיונים במהלך היום? כלומר להביא אותם בבוקר ולקחת אותם בערב, כדי שלא יהיה לבד כל היום במשך הזמן שאנחנו בעבודה? אנחנו באמת מתלבטים אם לקנות את הכלב או לא, כי להביא כלב שיהיה כל היום לבד זה בעייתי, לכן פנסיונים טובים זה שיקול מכריע.

yaelli10

New member
יש פנסיונים

ושמועות אומרות שחלק מהכלבים מסרבים לחזור לבעלים לאחר שהות בפנסיון. יצא שביקרתי באחד סמוך לאוטרכט והתנאים היו יותר מסבירים. מעבר לכך יש אנשים או סטודנטים שעבודתם נקראית hondenuitlaatservice הם דואגים לאוכל ומים ולטיול מהנה וארוך באוויר הצח בחברה של כלבים נוספים.

למה לשים כלב בכלוב

כי את הולכת לעבודה? לא עדיף שיישאר בבית בסביבתו הנעימה והמוכרת? יש לך נסיון עם גידול כלבים?

הייתי ממליצה לחכות קצת..

קודם כל - הולנד זה גן עדן לכלבים. אפשר לקחת אותם כמעט לכל מקום כולל מסעדות ובתי מלון. כן יכולה להיות בעיה למצוא דירה בשכירות עם כלב לגבי עלויות זה לא זול - ביקור אצל הוטרינר עם כלב גדול מתחיל ב27 יורו ויכול לעלות מאות יורו אם יש בעיה. גם האוכל לא זול - קחי בחשבון תקציב של לפחות 55 יורו בחודש לאוכל. יש תחרויות ותערוכות וטיולי גזע הרבה יותר מבארץ. יש שירותי דוגסיטר וטיולי יום וגם "מעון יום" לכלבים. כשנוסעים לתקופה ארוכה אפשר לבחור בפנסיון או כמו שאני אישית מעדיפה - משפחה מארחת או דוגסיטר ששומר גם על הבית. עושה רושם שזה משהו שאת מאד רוצה ואני מאד מאד מבינה אותך - אבל מעבר למדינה אחרת זו חתיכת משימה. את תצטרכי זמן להסתגל ולמצוא את עצמך וסביר להניח שבהתחלה לא יהיה לך זמן לכלב. אני מציעה שתחשבי על טובת הכלב לפני שאת קונה אותו.... תמצאי את מקומך קודם ותקחי כלב ברגע שאת באמת מוכנה לזה ומכירה את המדינה אליה את עוברת. גם פה אפשר לקנות כלבים.

bouvier1

New member
נראה לי זה פותר את הבעיה

דוגיסטר, טיולי יום ומעון יום לכלבים זה הפתרון. יש את זה בכל עיר? זה שירות נפוץ? אפשר גם לכלבים גדולים מאוד?

Siegel

New member
יש בכל עיר

אני עכשיו בתהליכים של העברת כלב לארץ. רק עשינו חיסון ביום שישי והזמנו את הכלוב. הכלב שלי לא גדול במיוחד, אבל קחי בחשבון שהכלוב עצמו לכלב גדול מאוד עולה משהו כמו 200 יורו. לפני שאת מחזירה אותו לארץ, חיסון לכלבת 45 יורו (וכשאת נמצאת אצל הוטרינר מחייבים אותך גם דמי ביקור בשווי של 30 יורו, אז יוצא 75). אחרי זה הלגליזציה של הדרכון- 45 יורו, עוד בדיקת טרום טיסה 30 יורו פלוס... והכרטיס טיסה (באל על עולה 150 דולר כל כיוון, וזה רק עד ל-50 קילו, לא יודעת עד כמה גדול הכלב שאתם מחפשים). אבל אם תרצו אין זו אגדה! הייתי מחכה לקנות כלב בהולנד, כי אז את צריכה להעביר אותו רק פעם אחת וזה חוסך המון. קל מאוד לגדל פה כלבים.

TatyBar

New member
אתם עוברים עוד שנתיים?

אני חושבת שמעברים כאלה, לשנה או שנה וחצי הם קשים לכלבים... כי לוקח זמן להסתגל וזמן קצר אחרי זה הוא צריך הסתגלות נוספת. הרעיון שאני חושבת עליו הוא שאם לוקחים כלב עכשיו, ועוברים רק עוד שנתיים - ולשנה בלבד - תשאירו אותו בארץ. אצל משפחה או הורים או משהו כזה. חבל עליו.

Siegel

New member
זה לא קשה לכלבים

כלבים מעדיפים להיות עם הבעלים שלהם. לחתולים זה קשה. כלבים מסתגלים מהר יותר מבני אדם.

חנהר

New member
תלוי באופי של הכלב

אולי הוא רגיש
אני הייתי ממליצה לדבר עם פסיכולוג של כלבים, או פסיכולוג של אנשים, מה כ"כ מיוחד דווקא בכלב בזה, ולמה חשוב לקחת כלב אם עסוקים בלאו הכי, כלב מתאים לפנסיונרים / אנשים שאין להם ילדים או לא רוצים ילדים/ אנשים שלא עובדים 8 שעות ביום. וזאת לפי דעתי כן.

bouvier1

New member
האמת שת צודקת ../images/Emo13.gif

כלב הכי טוב לגדל כשיש לזה זמן.... אבל מה לעשות אם אני ממש ממש רוצה? זה תחביב אצלנו במשפחה, כולם מגדלים כלבים.. נראה לי שאני אחכה. ולגבי קשיי הסתגלות: חתול ממוצע יתרגל למקום חדש תוך שבוע, במידה ושומרים שהוא לא יברח. לכלב זה יקח יומיים. כלבים, ובמיוחד כלבים שפותחו לשמירה ורעייה, הם נודדים מטבעם, ומתאקלמים בקלות למקומות חדשים. בהתחלה הם קצת עצבניים ורוצים הביתה, אך כשהם מבינים שאין יותר "הביתה" הם משלימים עם זה. העיקר מבחינתם שהם יחד עם הבעלים.

חנהר

New member
מסקנה על הכיפאק ../images/Emo13.gif

אני מבינה את הכיף בלגדל כלב. כל הפוצ'י מוצ'י וטיפוח. ושיש חיה חמודה שאפשר להציק לה מידי פעם או שהיא מציקה לך. אבל לפעמים צריך לדעת מתי לקחת אחריות שכזו,שבטעות לא יהיה לך זמן ותצטרכי למסור את החיה האהובה שלך למישהו אחר שלא יטפל בה כפי שאת היית רוצה.

אני יודעת שלילה

היא חתולה הרבה מעבר לממוצע, אבל לקח לה כמעט 3 שבועות של צום כמעט מוחלט ודיכאון מר עד שהסכימה לקבל את הבית הנוכחי שלנו כביתה.(הדיכאון אגב עבר בעזרת שוקולד ובבית הקודם היתה גינה נהדרת שנורא לא כיף לאבד)

למעלה