כלא וקורות חיים

felixr

New member
כלא וקורות חיים

שואל בשביל חבר שלא מצליח למצוא עבודה - לא חוזרים אליו למרות שהוא שולח קורות חיים למלא מלא מקומות.
מדובר בבחור מוכשר מאד שישב בכלא לא מעט זמן על סחר בסמים, גניבות רכב, מרדפים, ודריסת שוטר.
מכיוון שמדובר משנים רבות קצת קשה להסתיר את זה ולכן בקו"ח הוא כנה וכותב - כלא.
אנחנו חושדים שמא זאת הסיבה שלא חוזרים אליו.
אגב הוא ערבי אז יתכן שיש פה גם אלמנט של גזענות.
אשמח לקבל עצות כיצד ניתן לייפות את העבר שלו כדי שסוף סוף ימצא ג'וב שהוא ראוי לו.

תודה.

h a j b i

New member
אי אפשר לייפות עבר כזה

עדיף כבר להמציא משהו אחר ולקוות שזה יצליח.

TotalCommnader

New member
גנב שסוחר בסמים ודרס שוטרים וברח מהם אכן מופלה לרעה אבל קשה

האשים את האנשים שלא רוצים לעבוד איתו. אדם שציפצף על החוק ןפגע באנשים פיסית ועם סמים זה אדם שהרבה אנשים לא ירצו לעבוד איתו.

גם את תטען שהוא שילם את חובו זה לא נכון. הוא שילם רק על מה שנתפס. נוסף על החשש לחשוף אותו לדברים שבלב העסקי של החברה - הרי הוא הוכיח שאי אפשר לסמוך עליו כשביצע גניבות - על פגיעה ממשית ופיסית באנשים קשה עד לא אפשרי לעבור הלאה

selalerer

New member
זה לא כלכך מדוייק שהוא שילם על מה שהוא נתפס.

שמחליטים על עונשים בספר החוקים ובגזרי הדין לוקחים בחשבון את מרכיב ההרתעה ובו לוקחים בחשבון גם שלא כל אחד נתפס בפעם הראשונה שהוא מבצע את העבירה, כך שהעונש צריך להיות מרתיע מספיק גם אם יתפסו אותך רק אחרי העבירה העשירית. לכן למעשה העונש הוא לא רק עבור העבירה האחת שאתה ביצעת.
&nbsp
בתיאוריה בית המשפט גם לא מגדיר ענישה פלילית כנקמה על ביצוע העבירה אלא כאמצעי תיקון לעבריין ואמצעי הרתעה לאחרים.

אתה חושד ואני בטוח

לא מדובר פה על איזה מעידה אלא על אדם שבשנים מסוימות היה ממש עבריין. בכל אופן כך הרושם.

vinney

Well-known member
גם אני לא הייתי חוזר

מי צריך לנהל עובד שכבר הוכיח שהוא יכול לפגוע פיזית בבעל סמכות כשזה נוח לו?

ai21

New member
עדיף כבר שהוא יכתוב "מסטול מהתחת בהודו".

אפילו זה - יראה יותר מקצועי בקורות חיים.

בהנחה שיש לו נסיון,
מצב כזה כמו שאתה מתאר יכריח אותו לשלוח קו"ח רק למשרות ברמה הכי נמוכה שמתאימה למקצוע שלו:
משרות סטודנט.

grishab

New member
הבעייה שלו אחרת - אפשר לייפות את העבר אבל לא את ההווה

אני מנחש שהחבר שלך עבר את גיל 45 וזו הסיבה האמיתית שלא חוזרים אליו. הכלא הדת והעבר הבעייתי הם רק התירוץ.
בקיצור הוא סוס מת. שיעבור להיות עצמאי זו כנראה הדרך היחידה שהוא יצליח להתפרנס בתחום, או שיחליף תחום.

משורה

Member
שמע סיפור

לפני שנים רבות בחברה גדולה ישבה צעירה ומיינה קורות חיים.
בתוך המיון היא נתקלה בקורות חיים של בחור ערבי.
בגלל קריטריונים אובייקטיביים לגמרי הבחור נפסל ונשלחה לו הודעת דחייה.
כאן מגיעה התפנית בסיפור: בתגובה לדחייה הבחור שלח לחברה מכתב קורע לב שכותרתו "האם זה בגלל שאני ערבי?"
המכתב תפס את תשומת לבה של המערכת וקורות החיים שלו נבדקו שנית.
במחשבה נוספת התברר, שבגלל מוסכמות תרבותיות שונות קשה לצפות שקורות החיים של ערבי יעמדו בקריטריונים המצופים ממתחריו היהודים. עקב כך, מועמדותו נשקלה שוב והוא הוזמן לריאיון.
&nbsp
אז מה הלקח שלנו מכאן?
1. לפעמים ערבים נפסלים לא כי הם ערבים, אלא כי הם אינם עומדים בדרישות (שזה אולי קשור להיותם ערבים, אבל המעסיקים לא בהכרח מודעים לכך וזה לא בהכרח מעניין אותם). במקרה של החבר שלך, הכלא כנראה היה פוסל גם מועמד יהודי.
2. לפעמים כשמדברים עם אנשים בגובה העיניים ומתארים להם את המצב מעבר לקורות החיים היבשים, הם עשויים לשנות את דעתם. אולי אם החבר שלך יצרף מכתב שמסביר מה עבר עליו וישכנע שהוא יצא משם וכיום נמצא במקום אחר, מישהו יסכים לתת לו הזדמנות.

izackv

New member
בהנחה שהמקרה אמיתי

מה הנסיון המקצועי שלו?
מה ההכשרה המקצועית שלו?
איזה עבודות הוא מחפש?
&nbsp
וכן, עבירות סמים ואלימות הן דבר מרתיע מאוד במועמדים לעבודה.
&nbsp

למעלה