ככה רבים?!?!?

yoyo11112

New member
ככה רבים?!?!?

אהלן חברים. כמוצא אחרון החלטתי לחפש מענה אצלכם. המצב שהולך אצלי לא נעים כלל וכלל ואני אפשר להגיד עם רגל אחת מחוץ לבית המשותף. אז המצב הוא כזה: אני בת 27, החבר בן 32, יחד כבר שנתיים, גרים יחד שנה וחצי מתכננים את העתיד. אני טיפוס רומנטי, אוהב, שלא יכול עם מריבות.. והוא טיפוס קר יותר, החלטתי ודוגרי. שנינו מרוויחים יפה ויש לנו קריירות מצליחות אבל ויש אבל גדול.. הבן אדם פשוט מצליח פעם אחר פעם לגרום לי לאבד את עצמי ופשוט לרצות לקום וללכת. הסיטואציה להדגמה (ובהחלט מפגרת)- הלכנו לארוחת ערב אצל חברים, חזרנו הביתה, העברנו התמונות למחשב. יותר מאוחר שאלתי אותו למה לא צילם אותי קצת יותר במצלמה שלו.. שאלה נשאלה בצורה תמימה ואפילו עם חיוך.. והבן אדם פשוט התהפך- "ככה את מחפשת לריב עכשיו? להגיד שלא צילמתי אותך??" ואני מנסה להסביר לו שכן צילם אותי עם הגב והכל אבל לא ממש צילם אותי...הוא: "שאלה ממש מפגרת, את מתנהגת כמו ילדה בת 3, רוצה שיצלמו אותה כל היום... ייאלה, תתבגרי.. יופי, הרסת לי עכשיו את השבת.. רצית לריב איתי? קיבלת"... לא מספיק השטויות שאמר, החל מהרגע הזה הוא לא מתקרב אלי... לא נוגע בי ולא מדבר איתי. הולך לישון ומסובב אלי את הגב. ואני מנסה לחבק אותו ולהגיד לו שחבל להתעצבן ואז הוא ממשיך עם המנטרה שלו: "רצית לריב? קיבלת את זה לכל החודש". ( זה אומר עכשיו שכל החודש עכשיו יהיה גהנום בשבילי). אני כמובן בוכה וקשה לי.. כי קשה לי עם העובדה שהוא מרוחק ממני כל כך.

הדבר הנ"ל נמשך כבר תקופה ארוכה מאוד.... ואף פעם לא הבנתי מה הקטע עד שאתמול באמת קלטתי שהוא כנראה דרמה קווין.
סיטואציה ב' להדגמה- לפני כחודשיים הוא דיבר איתי על קניית דירה, ואני זרמתי בשיחה. וכמובן אמרתי לו דברים שהוא לא אהב לשמוע. " לפני שאנחנו נקנה דירה, אני רוצה להתחתן קודם...." והוא: "תגידי, מה נסגר איתך? את מעדיפה לבזבז כסף על חתונה מפגרת במקום לקנות דירה?"... ואני כזה אומרת שכן, שאני רוצה חתונה אינטימית של 100 איש, לא יקרה, בבית של ההורים בצפון... מה רע? והוא: "אלה, אין לך בכלל שיקול דעת נכון".... מהרגע הזה- הוא הפסיק לדבר איתי. ועברו עלי השבועיים הכי קשים בעולם. הוא היה בנתק מוחלט ממני!!!! פשוט מוחלט... ואני בכיתי, התחננתי שידבר איתי... שיקשיב לי והוא שותק.. לא פוצה פה!!!!!!! שבועיים לא דיברנו- יותר נכון, אני דיברתי והוא רק סגר בפני דלתות, הלך לשון עצבני וקם עוד יותר עצבני והאשים אותי בהכל...." ופתאום הוא התהפך, נהיה חם ואוהב ועברנו חודש נעים ונחמד עד הקטע של התמונות.

למען הסר ספק- הוא לא בוגד בי!!!! אני יודעת תמיד לאן הוא הולך, מתי הוא חוזר ... הוא התנהג ככה תמיד, פעם זה עוד היה נסבל- הבעיה היא שזה החמיר. פעם הוא לא היה מדבר איתי יום אחד, עכשיו הוא לא מדבר איתי שבועיים...
הצעתי לו טיפול זוגי, כמובן שהוא דחה את העניין...

ההורים שלי אמרו לי שכשהוא תופס את הקריז, אני צריכה להתנהג כמוהו, כאילו הוא לא קיים בבית..
האם זה הפתרון?

תגידו לי חברים, האם יש לי בעיה???? האם יש לו בעיה??? אני לא יודעת מה לעשות במקרה הזה... האם לצחוק ? לבכות? להשתגע???
אתמול כמעט ארזתי את החפצים שלי וחזרתי להורים... אין מצב שאני עוברת את זה שוב ושוב ושוב ...והקטע הכי מפגר- שהוא גורם לי להרגיש אשמה... כי הוא תמיד מאשים אותי שהוא מתנהג ככה בגללי.
זה לא הקשר הראשון שלי, היו לי קשרים ארוכים וטובים ואף אחד מבני הזוג שלי לא התנהג ככה מעולם...
מה עושים?

סטנגה Joe

New member
יש לך בעיה

אתם חיים בזוגיות עם בעיות שנראה לי שגם עם מאמצים של 10-20 שנות נישואים לא תגיעו אליהן.
את רוצה למצוא את עצמך באותו מקום עוד ככה וככה שנים רק עם ילדים ומשכנתא?
תעשי מה שאת מבינה .....

מלי 31

New member
כמו שורדה הייתה אומרת

תזרקי אותו לכל הרוחות מה את צריכה דבר כזה בבית

טרוריסט נולד

התשובות לשתי השאלות שלך הן כן. יש לך בעיה. את בזוגיות עם בן אדם שלא סופר אותך ומחפש לבטל אותך בדרכו לאמן אותך לתפקיד האישה המוכה.
וכן, יש לו בעיה. הוא, עם האופי המחורבן שלו, התחבר בדיוק למי שלא מסוגלת לעמוד מולו ומול הטרור שלו ולהעמיד אותו בנועם ורוגע במקום <כי זה מה שהוא צריך> ובמקום זה 'כמובן בוכה'.
מה עושים זה באמת חותכים. מסבירים לו לאט ובשקט שהוא לא מכבד אותך, לא רואה את הצרכים שלך ולא יודע לתקשר בלי 'להעניש' אותך על חילוקי הדעות איתו, ולא מתבלבלים מהתרפסויות, חיזור מחודש והטבה פתאומית על גבול הירח דבש שיבוא אחרי העזיבה שלך.

אף פעם

לא הצלחתי להבין איך אפשר לחיות ככה
למה שמישהו ירצה לחיות ככה כשאפשר לחיות עם מישהו בשמחה ובאהבה ובשותפות ובלי דרמות וריבים על כלום?
מצד שני... בעצם אין מצד שני כי לא ציינת מצד שני
לא כתב מה את אוהבת בו ומה נעים לך בו ובעצם אפילו לא כתבת שאת אוהבת אותו. אז מה המצד שני שלך? כי אם אין כזה אז אין ספק.

מה פתאום בעייה?

את בקשר עם מישהו שהוא אולי (גם) דרמה קווין אבל גם ובעיקר מחפש את הדרך החוצה.
הוא יוצר ריבים ויוצר ברוגזים ארוכי טווח.
כנראה שלו זה יותר קל מאשר לעמוד מולך ולהגיד לך את האמת.
תנסי להפרד ממנו וכנראה שתגלי כמה מהר הוא יסכים.
לגבי טיפול זוגי,
ברור שהוא מתנגד, רק לא ברור לי למה את לא פונה עבור עצמך.
נועז

מריוס זכריה

Member
מנהל
מקרה קלאסי של חצי סיפור

את מתארת אדם שמתנהג בצורה ממש לא הגיונית ולא פרופרציונלית. דרמה קווין.

אבל - אולי יש צד שני לסיפור? אולי יש דברים שאת עושה שמשגעים אותו? כי הרי יש כל מיני צורות להציק לשני. אפשר לא רק בצעקות ומכות. יש גם שיטה שבה עוקצים עקיצות קטנות, או משדרים מסרים תת-סיפיים של ביקורת או זילזול, או מתעלמים, או מתלוננים הרבה. ואכן, כקשרים שבהם צד אחד נוקט בטכניקות האלה ה"מעודנות" יותר, אכן הצד השני ינטה להתפרצויות "חסרות הסבר".

וגם תראי: את כותבת שהיו לך כמה מערכות יחסים קודמות, ואף אחד מבני הזוג ההם לא התנהג ככה. אבל אולי גם כאן יש חצי שני לסיפור: למה בעצם את לא נמצאת היום עם אף אחד מבני הזוג הקודמים ההם? הלא גם שם היו בעיות, והיו דברים שלא עבדו, לא משנה מאיזה צד. עובדה שאתם לא יחד. אז גם שם לא היה הכל נפלא.

אז אני בהחלט ממליץ שתבדקי את עצמך באור יותר אובייקטיבי: מה תרומתך למצבי הרוח שלו?

לגבי טיפול זוגי: יש מצבים שבהם הטיפול עוזר ובעיות כאלה פוחתות או נעלמות. ויש מצבים שזה לא עוזר, ואפילו מגיעים תוך כדי טיפול להבנה שכדאי לפרק. אז למרות שאין ערובה להצלחה, אני חושב שזה רעיון לא רע, אם הקשר מספיק חשוב לך.

yoyo11112

New member
אהלן.. המון תודה על התגובות

בנוגע למערכות יחסים קודמות- הייתה לי זוגיות של 6 שנים, זוגיות ארוכה, מאושרת אבל הוא החליט שלא טוב לו בארץ והוא רוצה לנסות את מזלו בארה"ב. ואני בדיוק התחלתי לימודים ולא יכולתי לעזוב ביחד אתו. הייתה אהבה גדולה אבל גם הבנתי שיש אנשים שיש להם רצונות וחלומות ולפעמים זוגיות באה על חשבון זה. כיום אנחנו ידידים טובים.. הזוגיות השנייה הייתה שנה אבל לא הסתדר.. הוא היה סטודנט וגם אני- קשה לנהל מערכת יחסים במסגרת הלימודית ובמיוחד כשלמדתי בחיפה והוא באזור הדרום. כיום אני אחרי כל התארים, וחיפשתי זוגיות שתוביל לחתונה הפעם ומצאתי את הנוכחי. הוא באמת בחור טוב, קריירה טובה, שנינו מרוויחים טובים אבל, הוא סגור מאוד רגשית, יש לו חוג מאוד מצומצם של חברים - מה שלא מפריע לי כלל ומשפחה שהוא לא בקשר אתה בכלל- מה שמאד עצוב לי אבל אין מה לעשות כי כל אחד והבעיות המשפחתיות שלו. אתה צודק שצריכים להיות 2 צדדים לסיפור.. אני בחורה מאד חמה ואוהבת ומחבקת והוא לא. אם אנחנו מתווכחים על משהו שלא מוצא חן בעיניו, הוא לוקח את זה מאוד קשה ומסתגר עוד יותר.. ואני מצידי מנסה לפייס כל הזמן, באה, מדברת איתו וכנראה שזו הטעות שלי במקרה הנ"ל... אני יודעת שישנם מקרים בהם צריך פשוט לעזוב את האדם לנפשו עד שירגע אבל לפעמים יש מצבים שבאמת מתווכחים על שטויות ולא שווה לכעוס ....
הקשר הנוכחי מאד חשוב לי אבל הגעתי למצב שאם אנחנו לא מצליחים לפתור בעיות קטנות מה יהיה כשיבואו הבעיות הגדולות? התנתקויות של ימים מצידו מוציאה אותי מדעתי- איני חושבת שזה משהו שאני יכולה לשנות בו.. ולכן זה עצוב.

גם אם היא עוקצת אותו

ולמשל סיפור התמונות זו עקיצה. אני גם די בטוחה שהיא עידנה את איך שהיא אמרה את זה, ושים לב לכל היפיוף מסביב - "אמרתי בחצי צחוק" וכן הלאה.
אבל -
זו סיבה חודש לא לדבר איתה? היא צריכה להגיע למצב שהיא מתחננת אליו שיתיחס לקיומה?
החלטת להתעצבן - אולי בצדק. עבר הלילה. הגיע יום חדש? יאללה.... שחרר. אם כל החיים שלהם עוברים בין חודש שלא מדברים בו לשבוע שכן, איזו מן זוגיות זו? מה יש לעשות ביחד בכלל?
בעיני זו ממש אלימות מילולית. טרור. בהמשך כשיהיו ילדים כל פעם שהם לא יסכימו הוא יפסיק לדבר איתה? ואם היא צריכה משהו שקשור בילדים? ככה הם צריכים לחיות ולראות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אסביר לך איך זה עובד

קחי חתול או כלב.
מדי פעם כשאת עוברת לידו, תני לו צביטה בקטנה. לא כל פעם. רק לפעמים.
בפעם הראשונה החתול או הכלב לא ממש יגיב. זו רק צביטה.
אחרי פעמיים שלוש הוא כבר יתחיל להתרחק ממך.
ואחרי שנה שאת מתמידה בזה, כשרק תתקרבי לבעל החיים המסכן, הוא ייכנס להיסטריה.
ואז מי שיבוא מהצד ויסתכלך על החתול המסכן יחשוב שהוא משוגע. כי מה את בסך הכל עושה? צביטה קטנה...

אבל אנחנו לא מדברים על יצור תמים

שיושב לו בשקט ואני באה ומכה אותו. אנחנו מדברים על אחד מול השני.
אם בכל פעם שהחתול קופץ עלי ושורט או נושך לי אני נותנת לו מכה, הוא בסופו של דבר עומד ומסתכל עלי במבט עויין, הוא עדין לא בורח כשאני מתקרבת אליו כי הוא מבין סיבה ותוצאה.
אני מסכימה בגדול עם העובדה שהוא מתרחק בגלל עקיצות אבל הוא לא הציע פרידה, הוא הציע לה לקנות יחד בית. ובד לבד נותן לה כל פעם שהיא לא עומדת בציפיות שלו - למשל בסיפור החתונה מול הבית, עונש שתיקה שזה אחד העונשים הכי אכזריים שיש.

ivgy1980

New member
מתוקה, בזוגיות לא רבים. תעזבי מהר!

חייתי עם חברתי מעל שנה, בדירת סטודיו.
מעולם לא רבנו. מעולם לא צעקתי.
מעולם לא העברתי ביקורת.
פשוט כי לא!

זוגיות היא בשביל להינות ולהרגיש הכי טוב והכי בטוח.
תעזבי מהר, זה גבר זבל. יש יותר טובים. באמת!

מריוס זכריה

Member
מנהל
בזוגיות רבים, ועוד איך

מריבות אינן סימן לזוגיות לא טובה.
הבעיה היא רק איך רבים, ובאיזו מידה מצליחים לפתור את הדברים.

אייבורי

New member
בטח שחייבים

רוב הסיכסוכים בעולם נגמרים באלימות כלשהי

וסיכסוכי משפחתיים נגמרים במקרה הטוב במריבה.

[אני הייתי מחזיר את השיטה האלימה לפתור סיכסוכי משפחה, זה קצר יעיל ומזיק הרבה פחות מכל האגנדה הפסאדו-תרבותית]

yoyo11112

New member
גברים ממאדים ונשים מנגה

במקרה הנ"ל אתה לא צודק. בזוגיות כן רבים. זוגיות בלי מריבות אינה זוגיות אבל, חשוב לדעת על מה לריב.. כל דבר צריך להיות בפרופורציות. נשמע הזוי המקרה שלך- אולי זה ברכה או לא, אבל אני בטוחה שמדיי פעם התווכחתם על מה ללבוש, מה לבשל והאם ללכת להורים בשבת או לא... יש המון חילוקי דעות.... ואין זוגיות בלי מריבות,פשוט אין. אני אישית לא מכירה אף זוג שלא רב מעולם.

למעלה