ככה אני באמת נראית מבחוץ??

אז ככה:

כשהתחלתי לנקות התחלתי לשים לב לדברים כמו השארת כלים ליד המחשב במקום להחזיר אותם למטבח. לא ביקשתי שיעשה אחריו כלים... רק את המינימום - להשאיר את הבלאגן של המטבח במטבח (או להחזיר אותו למטבח), ולהחזיר דברים לא משומשים בחזרה לארון.
אותו הדבר לגבי הכביסה. לא שיכבס או יתלה או יקפל... רק שלא אצטרך לאסוף בגדים בכל הבית ולשאול את עצמי אם הם נקיים או מלוכלכים. אני רוצה שיהיה נעים בבית, ואני רוצה לנקות ולסדר אותו, אבל אני לא צריכה להיות משרתת. יש כאן עניין של הצבת גבולות.
לגבי הקניות, זה משהו שקבענו מראש שיהיה באחריותו, מהרבה סיבות שחלקן מקורו בבריאות הנפשית שלי והחלק האחר מקורו בבריאות הפיזית שלי. לא אכפת לי שידחה את הקניות קצת אם יש על מה לחיות בבית, אבל כשכבר נגמר האוכל ועדיין צריך להתחנן שיילך לקנות... >.>

golan2072

New member
כלים מפוזרים ברחבי הבית זה מרתיח

אני אומר את זה מניסיון מהתקופה שגרתי עם שותפים במעונות בימי התואר הראשון. היו לי שותפים שהיו משארים כלים עם אוכל חצי-אכול על השולחן במטבח והתעצלו ללכת שניים וחצי צעדים ולשים בכיור וזה ממש הרגיז. כלים שסיימו להשתמש איתם צריכים להיות בכיור. שאריות אוכל - בפח. כביסה - בסל. זה לוקח כמה שניות וזה חוסך הרבה טירדה לשאר בני הבית.
&nbsp
ואין סיבה בעולם שבן הזוג לא יעשה גם כלים מידי פעם בפעם.

ככה אני באמת נראית מבחוץ??

אז יש לי חברה, נקרא לה צ, בזמנו היינו מאוד קרובות. סיפקתי לה תמיכה רגשית והיא לי. ביתה היה לי מקום מקלט מההורים שלי, וכשהייתי צריכה נשארתי שם אפילו שבוע. כשעברתי למרכז, מיד אחרי הפסיכומטרי, היא נתנה לי לדור אצלה בזמן שאחותה הייתה בחו"ל, כדי שתהיה לי אפשרות להתחיל לעבוד ולחפש דירה באופן רגוע.
בתקופה האחרונה - זאת אומרת, בערך בשנה האחרונה - אני מרגישה שהיא ממש מתרחקת. מה זה ממש? היא מדברת איתי רק כשהיא זקוקה לעזרה בכתיבת סיפורים (אני עורכת די מוכשרת), או כשהיא צריכה תמיכה ועידוד לגבי השירות הלאומי (אני גם תומכת טובה וגם עשיתי שירות לאומי, אז...). כשאני פונה אליה, אומרת "היי", היא לא עונה.
היום, בזמן שהיא סיפרה לי על ההתקדמות בסיפור שלה, ביקשתי רשות לבקש תמיכה. סיפרתי לה על מה שקורה איתי ועם בן הזוג שלי. הוא לא ממש מעניק לי יחס רגשי, לא ממש מתקשר איתי, יודע שהוא בדיכאון (לטענתו בגלל העבודה) אך מסרב לפנות לטיפול (הוא אמר לי בפירוש שהזמן שזה ייקח יותר חשוב לו מהבריאות הנפשית שלו) אלא במקום זה מטפח את ההתמכרות שלו למשחקי מחשב, בהם הוא מתעסק עד השעות הקטנות של הלילה, מה שכמובן משפיע על התפקוד שלו בעבודה... הוא טוען שמה שגורם לו להתייחס אליי בצורה כזאת (כלומר לא להתייחס) זה המצב של הבית - שאני לא מנקה או מסדרת מספיק. אז התחלתי לאמץ את תפקיד עקרת הבית המושלמת, מתוך מחשבה שזה ישיג אחד משלושה דברים: או שזה יתקן את הקשר, או שזה יגרום לו להבין שזאת לא הבעיה בקשר ושגם לו יש מה לשפר, או שלא יהיה שינוי ואצטרך לסיים את זה אבל בידיעה שעשיתי הכל כדי להציל את הקשר.
בינתיים זה לא משנה כלום, ובמקום זה הוא מתחיל לקטר שאני מציקה לו שינקה אחריו את המטבח (אני ניקיתי! למה שיתלכלך כל כך מהר??) או שישים את הגרביים המלוכלכות ישר בכביסה (למה שאני אצטרך לעבור בכל הבית לאסוף דברים?) או שיילך לעשות קניות (הסכמנו שזה יהיה הדבר היחיד שבאחריותו הבלעדית, כשאני אחראית שהבית יהיה נקי ומסודר ונעים).
והיא ענתה לי... היא ענתה לי לא רק שהקשר שלי עם בן הזוג שלי כנראה בעצם כבר נגמר מזמן... אלא שהוא צודק שהוא "לא יכול להיות הבייביסיטר שלי", ושהוא צודק שהוא נכנס לדיכאון כי האווירה בבית מדכאת, ושהוא צודק שהוא מתמכר למשחקי המחשב כבריחה מהמציאות הנוראית שהיא הקשר הזה והבית הזה.
היא אמרה לי שזה מה שהיא רואה.
אז עוד מילא. עוד מילא שהיא רואה אותי ככל כך לא מתפקדת, כל כך פאקינג נכה שכל מי שיחיה איתי יהיה מוכרח לקחת את תפקיד הבייביסיטר...
אבל... אבל לחשוב שאני גורמת לאווירה כאן להיות כל כך נוראית שזה, לבדו, מכניס אותו לכזה דיכאון שהדרך היחידה להתמודד איתו היא לברוח למשחקי מחשב 24/7???
אז שאלתי אותה. שאלתי אותה אם זה בגלל הדיכאון שלי שהיא מדברת איתי רק כשהיא צריכה עזרה עם הסיפור או תמיכה לגבי השירות.
היא אמרה שהיא מבקשת ממני עזרה בסיפור "כי אני היחידה שיודעת על הסיפור או יכולה לעזור עם רעיונות יצירתיים, וגם כשהיא מנסה לדבר עם אחרות על זה הן פשוט לא פנויות כשהיא צריכה".
כששאלתי אותה אם זה הדבר היחיד שמבחינה הידידות שלנו יכולה להעניק לה, היא אמרה שככה זה מרגיש לה בזמן האחרון.

אני כל כך כואבת.
יש לי מין ואקום כזה בבטן שמושך את הכתפיים אליו ככה שהשרירים כואבים. יש לי משקולת על הצוואר שאני לא יכולה לשאת. יש לי חור שחור בראש שמשאיר שם רק כאב וסימני שאלה.
אני באמת נראית כל כך פגומה שהידידות שלי לא שווה שום דבר?
אני באמת נראית כל כך לא מתפקדת שזה או לא להיות איתי בקשר או להצטרך להיות המטפל שלי?
אני באמת... אני...
זה לא הוגן.
באמת אני כל כך נוראית שלא מגיעה לי ידידות?

כאילו שהכאב היומיומי של ההפרעה הזאת והדיכאון לא נורא מספיק. כאילו שהכאב היומיומי של קשר כל כך דפוק כמו שיש לי עכשיו עם בן הזוג שלי לא נורא מספיק.
כאילו שההרגשה שלי שאני באמת לא שווה כלום היא לא נוראית מספיק...
איך אני מתמודדת עם זה שמישהו באמת רואה אותי ככה מבחוץ?
זה כאילו אישור לכל הדברים שפחדתי שאני. כל הדברים שהרגשתי שאני.
אם באמת אין לי שום דבר לתת... אם כל מה שאני עושה זה להזיק למי שסביבי...
בשביל מה אני פה?
איך החיים שלי מועילים?
למי הם מועילים? לי בטוח לא. מסתבר שגם לא לאחרים.
בן הזוג שלי אפילו לא יכול לסתור את מה ש-צ אמרה. הוא לא יכול לומר שיש משהו חיובי שאני מוסיפה לו לחים. רק שהוא לא יודע אם באמת אני והקשר שלו איתי הם הגורמים לדיכאון שלו. כלומר יכול להיות שכן.
(דבר חיובי אחד שיצא מכל הבכי הזה: בן הזוג עצר את המשחק ובא לשבת איתי ולדבר איתי ולחבק אותי. לא שהוא אמר משהו שמעודד אותי - ראו פסקה קודמת - אבל לפחות יש התקדמות מינימלית בקשר הרגשי שלנו... #צחוקמריר)

אני הולכת עכשיו לשים מוזיקה ולנקות ולסדר. הדברים היחידים ככל הנראה שאני עדיין טובה בשבילם.

מנומשת30

New member
אני מאוד רוצה להגיב לזה באריכות

אבל אני צריכה לצאת. אז רק משפט או שניים: בן הזוג שלך בדכאון. עצם הניסיון שלך לשים את עצמך בצד ולעשות מה שניתן כדי לשפר את הקשר כבר מהווה אינדיקציה לכוחות פנימיים ויכולת נתינה גדולה. חוסר היכולת שלו לספק לך משוב חיובי היא קרוב לוודאי חלק מהדכאון. את חברתך אינני מכירה, אבל לפעמים אנשים יכולים להיות קטנוניים או מרושעים או סתם קצרי-רואי ולא נעימים.

יש חברות ללכת איתן לסרט. וחברות לשיחות נפש. וחברות שעוזרות בכתיבת סיפורים. כנראה שהחברה שדיברת עליה טובה לדבר אחד, אבל לא לדבר אחר. קחי ממנה את מה שהיא יכולה לתת (או אל תקחי דבר), ותתעלמי משאר הדברים.

(לב)

ועכשיו אני חייבת לצאת.

תודה רבה, מנומשת

אני ממשיכה לעשות בינתיים את המקסימום עבור הקשר הזה. כמו שאמרתי, לא רוצה ללכת בלי להילחם על זה.
&nbsp
Thank you for your kind words

Apikachu L

New member
*חיבוקים לקטנית*

בעיניי, את לא נראית ככה בכלל. בדיכאון קשה מאוד לתפקד ולעשות את הדברים הכי פשוטים. את עושה כמיטב יכולתך - בתנאים לא פשוטים.
אני חושב שאת נהדרת ומשתדלת.

כמה התייחסויות

הי קטנית היקרה,
הסיפור שהעלית כאן לפני יומיים לא עוזב אותי.
הכאב שלך, הפגיעה שלך, נגעו ללבי.
חשבתי הרבה על מה שכתבת,
ואני רוצה להתייחס לכמה נושאים.
ראשית לגבי דברי החברה:
היא היתה לפי תיאוריך חברה טובה, ועכשיו היא מתרחקת.
ניראה שזה לא בגללך.
את ממשיכה להיות חיובית ותורמת.
ייתכן שגם היא עוברת דברים.
נקווה שהיחסים איתה ישתפרו - לא קל לבנות חברות קרובה.
על סמך מה היא אמרה לך מה שאמרה?
על סמך מה שסיפרת לה,
ומתוך ההבנה שלה, שמבוססת על תפיסות העולם שלה.
זו לא האמת. זו התפיסה שלה.
את שואלת אם את אשמה באוירה בבית,
ואת יודעת שלא.
כתבת פעם שאת לא טובה בנקיונות ובישולים,
אבל לקחת על עצמך דוקא את הדברים האלה
שאת לא טובה בהם ולא נהנית מהם.
מצד שני, את כותבת
"אני עורכת די מוכשרת".
אני מנחש שאת יותר מ"די מוכשרת",
וזו רק הצניעות שלך
שגורמת לך להגדיר את עצמך ככה.
חבל שאת לא מנסה שוב לעבוד
במה שאת טובה.
אני מקווה שהפסיכולוגית שלך,
תצליח לעזור לך לחזור ולעבוד,
בעבודה שיהיה בה גם סיפוק
וגם הכנסה.
ואסיים בברכת "מברוק"
על הפורום החדש שפתחת.

golan2072

New member
סליחה מראש על הבוטות

(אני כותב את זה כגבר בן 32 שחי בזוגיות עם מישהי - האקסית המיתולוגית - 8 שנים, כלומר מגיל 23 עד גיל 31, מתוך זה 6 גרנו ביחד)
&nbsp
אני מתנצל מראש על הבוטות, אבל אם כבר מישהו פה הוא בייביסיטר, זה נשמע שדווקא את הביביסיטר של בן זוגך, או, ליתר דיוק, האימא שלו, ולא להפך. גם אם הוא עובד במשרה מלאה ואת לא, מחובתו כאדם מבוגר שגר בשותפות איתך (שלא לדבר על בן זוג) לדאוג גם הוא לענייני הבית, למשל לשים כביסה מלוכלכת בסל (מה כל-כך קשה בזה?!), לשטוף כלים, לקנות מצרכים... ואם הוא צריך לוותר קצת מזמן המשחק במשחקי מחשב (ואני אומר את זה כשחקן מושבע במשחקי מחשב, ואף במשחקי תפקידים שולחניים! כן, אני גיק גאה!
) בשביל זה, שיוותר (שישחק קצת פחות, כל הסידורים האלו לוקחים פחות משעה ביום, עדין יש מספיק זמן לשחק). התנהגות כמו שלו מחרפנת... גם כשאני עבדתי במשרה מלאה+++ והאקסית במשרה חלקית (עם בת הזוג הנוכחית אני עוד לא גר ביחד באותה הדירה), לקחתי חלק בעבודות הבית; היא עשתה טיפה יותר (בישלה כמעט תמיד), אבל רצפה שטפנו פעם אני ופעם היא (שבוע אני ושבוע היא), כלים בערב אני שטפתי, קניות היא הלכה לשוק ואני לסופר...
&nbsp
לא, הוא לא צריך להיות הפסיכותרפיסט שלך. אבל הוא צריך להשתתף בעבודות ביתכם המשותף, וצריך לתת לך תשומת-לב (ככה זה בזוגיות) מידי פעם לכל הפחות. אבל את לא צריכה להיות אמא שלו! שיתבגר, אנחנו לא בשנות ה-50 של המאה שעברה, ותפקידך כבת זוג אינו להיות "עקרת בית מושלמת" אלא לחיות חיים משלך, בשותפות עם בן הזוג.
&nbsp
ולדעתי הידידה הזאת קצת מנצלת אותך... זו לא בעיה שלך, זו בעיה שלה, בידידות טובה יש הדדיות, את עוזרת לה, היא עוזרת לך.
&nbsp
איני מכיר אותך אישית אבל בכל אדם יש טוב ולדעתי מה שאת עושה זה לוותר על עצמך בשביל אחרים שמנצלים אותך לרעה, בין אם מדובר בבן זוג ילדותי שצריך אמא שתסדר ותנקה אחריו, ובין אם ב"ידידה" שמשתמשת בעזרתך אך לא ממהרת לעזור לך בחזרה. יכול להיות שהגיע הזמן שתפסיקי לוותר.

היי מקסימה

את מדברת על קשרים, הדעה שלי היא שקשרים צריכים להיות הדדיים ושלא כדאי להיות בקשר עם מי שלא מעריך אותך מספיק או נותן לך הרגשה רעה...

לגבי החברה - לדעתי כדאי לך לקחת פסק זמן מהקשר, אם היא רואה אותך בצורה כזו שלילית ורוצה את הקשר רק בשביל שאת תעזרי לה, אז לדעתי את צריכה להעמיד אותה במקום ולהסביר לה שהיא נתנה לך הרגשה רעה לגבי עצמך ושלא מתאים לך להיות איתה בקשר רק עבור הצרכים שלה, כי גם לך יש צרכים וגם רגשות ואם אין בקשר הזה הדדיות אז צריך לחשוב עליו מחדש...
נשמע מקסים מה שהיא עשתה בשבילך בעבר אבל אנשים משתנים וגם אנחנו משתנים ולפעמים מה שהתאים בעבר כבר לא מתאים בהווה...
וכדאי להתרחק מאנשים רעילים...

בפסק זמן הזה שתיכן יכולות לחשוב טוב טוב אם הקשר מתאים לכן והיא יכולה ללמוד להעריך אותך ולהבין שהעזרה שלך לא מובנת מאליו...

לגבי החבר - שוב אני אדבר על עניין הדדיות... צריך שניים לטנגו... את לא עוזרת הבית שלו, את לא המנקה שלו... לא הכובסת ולא המשרתת...
נשמע שהוא לא שותף לניקיון וכו' אבל יודע להתלונן...
ואז את מרוב פחד לאבד אותו מאבדת את עצמך עבורו...
אם מפריע לו הלכלוך הוא מוזמן לתת יד ולעזור...
זה נשמע לי ממש מסתכל...
ההרגשה שלי היא שאנשים מנצלים אותך, וזה צורם לי...

כמה זמן אתם חברים? איך היה הקשר בהתחלה?
החבר גם מתמודד עם בעיות נפשיות?
הוא אמר לך שקשה לו לגור איתך? הוא אמר לך שהוא בורח למשחקי מחשב בגללך?
יכול להיות מאוד שמה שעובר עליו לא קשור אלייך... אלא שיש לו את הקשיים שלו...

לדעתי חשוב וכדאי מאוד שתפנו לטיפול זוגי

בעיני את לא פגומה בכלל ואת שווה המון

קטנית פה

פשוט לא ידעה מה לכתוב...
אז כמו אספית טובה, החליטה פשוט להימנע מתקשורת

&nbsp
אה כן, וברקע התפתחות:
המצב עם בן הזוג נרגע (לא ממש משתפר, אבל הריבים נרגעו), אבל קטנית פיתחה קראש על הקטסיטר (שמנסה כרגע בכל כוחו לפתח רגשות אל הבחורה איתה הוא יוצר) וגם הוא פיתח עליה קראש. נורא כיף לקטנית ולקטסיטר לבלות יחד אז הם מחליטים להמשיך לבלות יחד. אבל קראש הדדי מסבך את החיים ולוקח משאבים שאפשר היה להשקיע במערכות היחסים. אז מצד אחד אפשר להפסיק לדבר ולהיפגש, אבל אז מפסידים לכל הפחות ידידות נהדרת, ומצד שני אפשר להמשיך לדבר ולהיפגש אבל לרצות להרוג את המוחות שלנו על זה שהם עושים לנו את זה.

בינתיים אנחנו מחליטים להמשיך לרצות להרוג את המוחות שלנו. אנחנו יכולים להיות ידידים גם אם יש משיכה הדדית. הרי נשיקות או סקס לא "קורים בטעות". כל עוד לא נעשה את זה, זה לא יקרה.

מני אה

New member
בגידה לא חייבת להיות פיזית

וזה משחק מסוכן. בעיות בזוגיות צריכות להפתר ביניכם לא עם מישהו שאת נמשכת אליו ונותן לך תמיכה רגשית (והוא לא מטפל מקצועי או אובייקטיבי, תשמעי לי, אני גבר...)

אנחנו לא מפתחים רגשות רומנטיים אחד לשני... קראש זה קראש

לא אהבה.
את הבעיות עם בן הזוג אני פותרת עם בן הזוג, ולא עם הקראש. לא יודעת מאיפה הבנת שאני מנסה לפתור את זה באמצעות תמיכה רגשית... אני עושה צעדים אמיתיים ופרקטיים לשיפור המצב עם החבר.

מני אה

New member
דווקא אופטימי

זה שאת לא מאשימה את עצמך ומספיק חזקה להתמודד עם שניים שלא תומכים ואמורים להיות כל כך קרובים.
מה זה משנה איך את נראית מבחוץ כשמדובר בשניים האלה שאמורים לראות אותך מבפנים? הרי הם הקרובים אלייך, הם לא זרים או קולגות או ידידים של "מה קורה? -סבבה מה איתך". יש לך בעיות בתחום הרגשי לא בשכלי, אם חבר שלך הולך לשחק משחקי מחשב במקום לפתור בעיות - זו בהחלט בעיה איתו (בזה לא אמרתי שלא צריך לאחר שהוא יפסיק להיות שקוע בלשחק ולדבר איתך, לבדוק איך את יכולה לבוא לקראתו). תסמכי על עצמך שעשית את זה נכון - והנה אני אומר לך את זה ממקום אובייקטיבי.
הצעה: תחליטי מה הגבולות שלך, מה את מוכנה לסבול ומה לא, שיהיו קווים אדומים ותיידעי אותו בנעימות כלומר לא באיום של אני אזרוק אותך אם, אלא לא מקובל עליי שכך וכך. ואולי אפילו לדבר עם ההורים שלו. לחשוב על הסיטואציה

למעלה