כך ייעשה לצורר

XמX של Wון

Well-known member

לטעמי אכיפה כנדרש.​

סניף שופרסל בבני ברק ייסגר לאחר ששוהה בלתי חוקי הועסק בו​

שלומי הלר
המשטרה הורתה היום (שישי) על סגירת סניף שופרסל בעיר בני ברק לאחר שמצאה כי שוהה בלתי חוקי הועסק במקום במשך יותר משבוע. ניצב עמי אשר הסביר את סיבת הסגירה, "יש יסוד סביר שהמקום ימשיך לשמש לביצוע עבירה כאמור אם השימוש בו לא יוגבל באופן מיידי".

Harrington

Well-known member
מנהל

לטעמי אכיפה כנדרש.​

שלומי הלר
המשטרה הורתה היום (שישי) על סגירת סניף שופרסל בעיר בני ברק לאחר שמצאה כי שוהה בלתי חוקי הועסק במקום במשך יותר משבוע. ניצב עמי אשר הסביר את סיבת הסגירה, "יש יסוד סביר שהמקום ימשיך לשמש לביצוע עבירה כאמור אם השימוש בו לא יוגבל באופן מיידי".
לא הבנתי מי כאן אמור להיות "הצורר", אבל סתם להשכלה כללית, בית המשפט ביטל את הצו והמקום נפתח כרגיל.

משתפרת1

Well-known member
לא הגזמנו קצת? להשוות בעלי עסק יהודי ישראלים להיטלר רק בגלל ש(כן או לא)העסיקו ערבים?
לא הגזמת קצת? לפי המילון צורר = אויב, שונא, רודף. ישר להחליט שצורר = היטלר?
מסכימה שגם היטלר היה כזה. כך גם המן, פטליורה, נסראללה ורבים אחרים. כך גם כאלה שכמו באלעד נותנים לשב"חים כניסה לישובינו

טלה נעים

Active member
מסכימה שגם היטלר היה כזה. כך גם המן, פטליורה, נסראללה ורבים אחרים. כך גם כאלה שכמו באלעד נותנים לשב"חים כניסה לישובינו
אכן צורר הוא אוייב..ומצטער שבית המשפט ביטל את הצו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם נשים בצד את המילון ונסתכל מי זכה לתואר הזה בשפה המדוברת בקרב עם ישראל, היטלר בהחלט היה אחד הבכירים שבהם (ספק האחרון).
כך גם כאלה שכמו באלעד נותנים לשב"חים כניסה לישובינו
ברור שגם מי שמעסיק שב"חים (החנות המדוברת אגב נמצאת בבני ברק, לא באלעד) או מסיע אותם לא עושה זאת בכוונת מכוון שייפגעו אנשים כתוצאה ממעשיו. זה הופך אותו לטועה, לאדם שעובר עבירה פלילית וצריך לעמוד על כך לדין, ועוד לשורה של דברים ותארים שאפשר לקשור לו. צורר בעיני לפחות, זאת הגזמה פראית.

משתפרת1

Well-known member
אם נשים בצד את המילון ונסתכל מי זכה לתואר הזה בשפה המדוברת בקרב עם ישראל, היטלר בהחלט היה אחד הבכירים שבהם (ספק האחרון).

ברור שגם מי שמעסיק שב"חים (החנות המדוברת אגב נמצאת בבני ברק, לא באלעד) או מסיע אותם לא עושה זאת בכוונת מכוון שייפגעו אנשים כתוצאה ממעשיו. זה הופך אותו לטועה, לאדם שעובר עבירה פלילית וצריך לעמוד על כך לדין, ועוד לשורה של דברים ותארים שאפשר לקשור לו. צורר בעיני לפחות, זאת הגזמה פראית.
בניגוד לך, מי שרואה את הרווח הפרטי שלו בהעסקת שב"ח או בהסעת שב"ח שעלול (וחלקם אף בצעו את זה) לרצוח אזרחים- בעיני הוא צורר. זה שהוא לא התכוון? לא חשב עד הסוף? קיווה שלו זה לא יקרה? בעיני- לא נסיבות מקלות.

דיברגנט חדש

Well-known member
בניגוד לך, מי שרואה את הרווח הפרטי שלו בהעסקת שב"ח או בהסעת שב"ח שעלול (וחלקם אף בצעו את זה) לרצוח אזרחים- בעיני הוא צורר. זה שהוא לא התכוון? לא חשב עד הסוף? קיווה שלו זה לא יקרה? בעיני- לא נסיבות מקלות.
קשה לי לכתוב את זה, אך אני מסכים עם הרינגטון בעניין הזה, צורר מיוחס להיטלר בדיוק באותה מידה ששואה מיוחסת לנאצים למרות שעפ"י המילון המלים האלו מיוחסות גם לדברים אחרים.

לגבי אלו שמעסיקים שב"חים, הם בהחלט אויבים שלנו שבעבור בצע כסף מסכנים אותנו, לכן לדעתי, עונשם צריך להיות זהה לריגול.

שמלת תחרה1

Well-known member
קורה. לרוב אני חלוקה איתו וגם איתך. מדי פעם קורית תאונה ואני מסכימה איתו, או איתך.
מתה על חלטקי הדעות שבניכם, או שבנינו, הכול נכתב ברוח טובה, וללא הכפשות. יש מה ללמוד מחלטקי הדעות שלך איתו ואיתי, או חלוקי דעות שלהם ואיתך :).

משתפרת1

Well-known member
מתה על חלטקי הדעות שבניכם, או שבנינו, הכול נכתב ברוח טובה, וללא הכפשות. יש מה ללמוד מחלטקי הדעות שלך איתו ואיתי, או חלוקי דעות שלהם ואיתך :).
איתך דווקא יש לי יותר הסכמות ממחלוקות. את יותר ימנית ממני, ובנושאים הללו לא תמיד אנחנו מסכימות. מעולם לא זלזלנו זו בזו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן עמדתך שונה משלי כפי שפתחת וכתבתי למעלה. אני מתקשה עם המילה "צורר" ליהודים טובים שבס"ה טועים, אם מתוך רצון להתפרנס אם מכל סיבה אחרת. לגמרי בעד להעמידם לדין וכו', אבל המילה "צורר" שמורה אצלי לצוררי ישראל אמיתיים. עבריינים בגרוש שלא מבינים את חומרת מעשיהם לא נכללים בכך בשום צורה.

Harrington

Well-known member
מנהל
שוהה בלתי חוקי
אז הוא הצורר? הוא בס"ה רוצה לפרנס את משפחתו ומחפש דרכים לעשות זאת. כמובן שאינני מדבר על המחבלים שבהם, אלא רק על 90% מהשב"חים. גם לגביהם אני מתקשה להצמיד להם את המילה "צורר". מכיר לא מעט ערבים כאלו ולא רואה אף אחד מהם ככזה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

לטעמי אכיפה כנדרש.​

שלומי הלר
אחד שבמתכוון מכניס אוייב, מגיע לו לקבל הפסדים כספיים. למען יראו ויראוו.
מצער שבית המשפט מעודד מכסקים להכניס עובדים ללא רשיון.

Harrington

Well-known member
מנהל
אחד שבמתכוון מכניס אוייב, מגיע לו לקבל הפסדים כספיים. למען יראו ויראוו.
מצער שבית המשפט מעודד מכסקים להכניס עובדים ללא רשיון.
על-פי הפרסום (לא התעמקתי מעבר לכותרת), המקום טען שמדובר בעובדי קבלן. כלומר לא עובדים שהוא העסיק ישירות. ביהמ"ש כנראה קיבל את הטענה הזאת. זה אגב לא אומר שלא יהיה הליך משפטי/פלילי נגד העסק. זה רק אומר שצו הסגירה מבוטל.

stavanit

Well-known member

לטעמי אכיפה כנדרש.​

שלומי הלר
טוב עשו,,אני בעירי כשעושה משלוח לא פותחת דלת, אומרת להשאיר ליד הדלת,,,
יהודים נחמדים מתחילים , להגיד לי שאני גזענית,,,שיגידו, עדיף מסכין בגב,

נסיך.333

Well-known member
טוב עשו,,אני בעירי כשעושה משלוח לא פותחת דלת, אומרת להשאיר ליד הדלת,,,
יהודים נחמדים מתחילים , להגיד לי שאני גזענית,,,שיגידו, עדיף מסכין בגב,
לפי פסיקה של אחד השופטים הנאורים סכין בגב זה לא נסיון רצח אלא גרימת חבלה..

למעלה