כך זה מתחיל - חלק א'

atidih1

New member
כך זה מתחיל - חלק א'

הוא התיישב ביחד עם חבריו בתחנת האוטובוס וממתין לבואו. הוא וה"חבר'ה" אוכלים חטיפים והמוצג שלנו מציג את עצמו: גמר את החטיפים ומשליך את השקית הריקה, חופשי חופשי על רצפת התחנה וחבריו עושים כמותו - אחוות לוחמים. בין לבין, מופיע אחד מ"חבר'ה" במכונית של האבא שלו ומודיע על כך בווליום מחריש אוזניים הבוקע מרדיו המכונית - אני ואפסי עוד. האוטובוס הגיע וכל החבורה נכנסת לתוכו ומייד הרגליים על המושב שלפניהם כאילו הם בסלון של האבא שלהם. אווירה מאוד טובה. הלצות, צחקוקים כאשר הללו נותנים רעיונות לציורי גרפיטיס על כל דבר מזדמן ואם גם יש אולר בסביבה הוא לא מחוסר עבודה - הריפודים החדשים כבר ידאגו לכך. האוטובוס הגיע למחוז חפצם והללו יורדים כאשר תמרור מסכן זוכה לכיפוף לא בלי "התערבות" לפני כן, אם הוא נעקר אז זה חלק מהמשימה... אחר הצוהריים, לאן הולכים? כמובן למשחק כדורגל. כן גול לא גול העיקר שמשאת נפשם של הצופים שלנו הגיעה לשיא מאוויה, בעבור כך הם מוכנים גם לתת את האמא שלהם אבל לא לפני שיעשו הסבה מקצועית לאמא של השופט בגלל שהוא לא קבע גול לדעתם. עד כאן - חלקית ביותר - בעבור כניסה לאווירה הגם שעדיין הכול עוד בגדר נורמלי. סביל. כאשר אין חינוך ואין נורמות בימקום (על כך כבר יש זקן) אז השמיים הם הגבול אבל הביצה נוצרה ומבשילה עד כי אין אין בה חידקים כי אם חיות הולכי על שתיים. הכול פתוח וחסרות רק הזדמנויות להשלים את הסטאז'. ואכן, זה הגיע: רצח נהג המונית בהרצלייה, בגלל ויכוח על כלב, חנייה וכל אותם שמציפים את התקשורת - היום כבעבר רק עם יותר "ניסיון". עד כאן דברים מכורח המציאות שכאמור הם בבחינת "על קצה המזלג". בפעם הבאה, חלק ב' על רעיונות למצוא תשובה למצב. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
מפחיד עד כמה שהתרחישים מתקיימים

"שלום כהן, בן 19, הזיז רכב שחסם את הכניסה למוסך באזור התעשיה ברכסים, בו עובדים שני אחים, תושבי איבטין. האחים, בני 17 ו-19, התווכחו איתו וכאשר נסע למוסך סמוך, דלקו אחריו ודקרו אותו למוות..." וכהמשך ישיר להודעתי הקודמת (לענין המטפלת) אני פונה מעל פורום זה אל מערכת המשפט בבקשה: לא מעצר בית!!! זו הופכת להיות מגיפה של ממש. הדוקרים דוקרים והורגים והשופטים משחררים למעצרי בית. לעצור ללא כחל וסרק, ללא התחשבות וללא רחמים. שכן הרוצחים לא גילו אף אחת מהתכונות לעיל. הם רצחו בדם קר!!! העיניים קוראות והשכל מסרב להאמין שאכן כל אלו מתרחשים, כאן, בארץ זבת חלב ודבש...

atidih1

New member
השופטים

דומה שרבים שוכחים שהשופטים הם בשר ודם ועושים כל מה שבן אדם עושה - הכל - ואיני מתכוון לומר כאן משהו לזכותם, להפך. הם במיוחד נהנים ממעמד מיוחד שהשתנה בין-יום באמצעות בחירה של קובץ אנשים - ויהיו חשובים כל שיהיו - מה שלא כן, נבחרי הציבור שעם כל הדברים הקשים שיש לי עליהם, הללו נבחרו בבחירות דמוקרטיות (אם כי בשיטה מעוותת לדעתי וכתבתי על כך). יותר מכך - ודווקא לענייננו בפורום זה במיוחד - על אף שהללו (השופטים) נהנים ממעמד מיוחד, ב"זכותם", לא אחת משתחררים לא אלימים בפוטנציה כי אם אלימים תרתי משמע והימים האחרונים יעידו. אני זוכר ידיעה בזמנו שסופר ידוע כתב בעקבות עונש קל שקיבל אנס ואז אותו סופר זעק/שאל את השופט: "האם אין לך בת?" ואכן כפי שכתבתי למעלה, לא רק שהשופטים הם בשר דם ועושים כל מה שכל בן-אדם עושה כי הם גם הורים. לכן אני מציע (שוב, אם מישהו קורא את הדברים ויפנים אותם) שיהיו לנו שני בתי מחוקקים (התחתון ןהעליון) שבו ההכרעה לגבי גזר דין וכו' תצטרך להתקבל ברוב בשני הבתים. הבית האחד יהיה מורכב מאותם שקובעים היום מי יהיו השופטים בעתיד והשני,אישי ציבור שייבחרו מקרב הציבור, בעלי תפקידים מוכרים וכו'. מי יהיה הבית הראשון או השני זה כבר עניין לדיון אחר. עתידי המנחם

למעלה