כי אין מקום אחר

יערית

New member
חחחחח

האחים שלי תפוסים

folkman1

New member
תמיד תהרסי אוכל שכנאזי טוב עם תיבול

מרוקאי. חייב אבל חייב למצא לך איזה בן זוג שיחזיר אותך למוטב אין אומר טוטאל אין משהו אחר

יערית

New member
קודם כל תרגע!!!!../images/Emo6.gif

מה ז"א אוכל ש'כנזי? השתגעת?????????? מי דיבר על דג מתוק עם ג'לי רוטט????????????? ואתה חייב למצוא לי בן זוג?חייב ממש?כאילו אתה לא נותן לי קרדיט מספיק למצוא לבד? אבא אני ילדה גדולה!!!!

folkman1

New member
גדולה אולי ,באופן יחסי

ובמקצועי ...מבחן התוצאה והוא ,בעדינות נאמר לא ממש הרי נשארנו באוכל לא

כול השרשור הזה.......

ןאין פה מתכון של חריימה משובח? אני אעזור לך מראה, אני עושה חריימה המון, ובכול פעם קונה סיר יותר גדול, עד עכשיו נספרו שניים, ואני צריכה עוד אחד, זה יוצא לי מזה טעים, בפרט כאשר אני מוציאה חלות חמות שנקנו מהשוק, אם רק אודיע שאני מכינה חריימה....... כול השכונה מגיעה, הנה לך המתכון, : גזר חתוך דק לעיגולים גמבה פרוסות עגולות שיני שום 12 במספר פלפלים יבשים מתוקים, פלפלים יבשים חריפים קוסברה חבילה קצוצה דג מושט, ולפעמים משתמשת בדג סול קפוא, (תלוי מי הם האורחים)
אופן........ את הגזר הגמבה אני בתוך הסיר מפזרת, שיני שום שלמות, אח"כ הדג, קוסברה חצי מהכמות, גם עגבניות שנקלפו, חתוכות לעיגולים מלמעלה, פלפלים יבשים וחריפים(איזה צבעוני) ממלאה במים פחות מגובה הסיר, כאשר המים מתאדים שופכת רוטב..:כורכום, חצי כוס שמן,פפריקה אדומה שופכת ל הכול בשכבה אחידה, ויתר הקוסברה שנותרה, האמיני לי, לקק את האצבעות, אנני מתואמת איתכם, כך שברצון הייתי שמחה אם הייתי נמת על אורחי, אדאג שפעם זה יקרה. מקווה שעזרתי, וחריימה הכוונה חרם על הדג? סתם תהיה שלי....

jesie12

New member
זה לא חריימה!

זה מתיימר להיות דג מרוקאי.. חריימה - חתיכת דג (לרוב , נסיכת הנילוס)שטובעת באמבט רסק עגבניות

:)) ויקומו להן הכרישות

המרוקאיות בע"מ..... אלק דג ששוחה בחבית של רסק עגבניות :)) על'ה בש'לההההההההההה......... לא ח'ארם על העגבנית? אם כבר לשחות בהן אז רצוי שהדג יבוא בתור קציצות, עם חומוס........ומלא קוסבא:)) חוץ מזה... מפ'תום רסק עגבניות ביחלט??????????????????????

מממממ

ירדתי לקנות מלא מלא קוסברה וגם ת'קוריה(?!) של יערית אחפש אני אכין משו שעוד לא כתבו עליו מתכון
אחרי שנישלתי אתכם ממתכוניכם את שלי אל תשאלו <מודיעה מראש>כי אני אפפ'ם לוזוכרת מה עשיתי חחחחח
אבל נצלם...
בוקר טוב עולם.

יערית

New member
מראהה../images/Emo124.gif

לפני שאת עושה עול לדג(אני רגישה לדגים
) תתקשרי אלי, אני אתן לך טיפ איך לבשל אותו ,כך שלא תרצי אחרת אחריו

ולהלן המתכון שלי:

קיבלתי אותו ממרוקאית אחת. וככה היא הסבירה לי. יש את הריצפה של הסיר, שם שמים ככה: שמן (כמו מרוקאים - הרבה) פרוסות גזר ופרוסות פלפל אדום. אני מוסיפה גם פרוסות בצל סתם כי בא לי. באמצע מנקים הדג חותכים חתיכות גדולות טובלים בקערה שבה יש: מלח פלפל שחור פפריקה אדומה המוןןןןןןןןןןןןןןןן פפריקה חריפה כמה חריף שאת אוהבת. כורכום קצת בשביל הצבע וכפית אבקת מרק עוף. כל זה וקצת מים לטבול את הדגים ולהניח קומה שניה בסיר כמובן לשפוך את המים עם הטבלינים גם פנימה. בין לבין מפזרים כמות היסטרית של שיני שום אני שמה לפחות ראש שום מקולף אלה יוצאות אח"כ מתוקות וניפלאות בלחם שהדג אוהב. ופלפל ירוק חריף כמה שאוהבים - אני שמה חצי כי חריף לי. למעלה יושב הגג (כך הסבירה המרוקאית היודעת כל הזאת) ושם יש חבילת כוסברה (או כמו שהיא אומרת קוזבר) חתוכה גס מאוד. ממלאים מים עד חצי הדג. נותנים רתיחה טובה ואח"כ מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה עד שיש מעט מעט רוטב סמכמך וטעים. טורפים בתאווה עם המון לחם לבן או חלה של שבת. בתאבון

נסי ותהני

פעם אחת טועמים אי אפשר להפסיק. אולי אכין היום, יש לי את כל המרכיבים ונזכרתי אז ארוץ להכין. יאמי

Ima Adama

New member
ככה "המציאו" מוסיקה מזרחית בארץ

כמו רוב המתכונים ורוב התוספות אז למען הדיוק: דג "חריימה" הוא סגנון בישול טריפוליטאי. סגנון הבישול המרוקאי, שונה לגמרי משכנו ואנא כדי לשמר על האותנטיות, בבקשה לא להוסיף לא בצל ולא רסק עגבניות - הרבה מבלבלים בין שני סוגי בישול הדג "האדום". מראה מתוקה, כשתדעי מה את רוצה, תגידי - אני יודעת לבשל "דג אדום חריף" בסגנון מרוקאי ואל תבקשי ממני מרשם, כי את הדג הזה אני מבשלת כמו שאני עושה אהבה - אין לי רצפט:) אבל............... אם תראי לי מה מסתתר מאחורי הסינר החמוד - אבוא להראות לך איך מכינים הדג:)

שלי 9

New member
הדיבורים על דג חריימה..אח אח..

מדמיינת את הסיר..אדמדם ומבעבע..מלא בכל טוב..עם הרבה חריף (יש פלפל חריף שנקרא סודנייה והוא מוסיף לתבשיל שחבל"ז) בקיצור קונים חלה טרייה (עם פיצוצים שנוגעים:) ויאלה לחתוך את הלחם ולהתחיל לאכול עם הידיים..אה ורצוי שיהיה בצד סלט מטבוחה + חצילים מטוגנים..וליודעי דבר ומביני עניין..ביש בש..חח

למעלה