כיתת אומן (שבוע 7)

מממ...שאלה

האמת שהסיפור נראה לי מאוד מכוון להסביר שאפשר גם אחרת. האם אפשר להסתדר בלי נגרים? או אנשים העוסקים בגישור? פעם סיפרתי את הסיפור הזה לפני חבורה של עורכי דין, וזה מאוד מצא חן בעיניהם, למרות שרמזתי להם שאם יהיו עוד כמה נגרים,אז הם יהו ובטלים. בעיני גם מספר הסיפורים בסיטואציה כמו שלי , הוא בתפקיד הנגר. אני לא עשיתי בסיפור שינויים כי הוא מצא חן בעיני איך שהוא, משפטים קצרים ומאוד מדוייקים, יש בו המון עשייה , שזה מה שאני אוהבת בסיפורים, זאת אומרת, הרבה מילות פעולה שמקדמים את הסיפור הלאה. אהבתי שאין תאור של הנגר, ובפעולה אחרת שעשיתי עם ילדים קטנים יותר היו כאלה שממש התקרבו לתאור אליהו הנביא.

perhay

New member
אפשר גם אחרת

זכור לי שהשתמשתי בסיפור הזה בשעת סיפור לבית-ספר יסודי בשבוע כמו השבוע הזה, שבה ציינו את רצח רבין. לדעתי, הסיפור העביר מסר מאד ברור. אני קראתי להם מתוך הספר של שלמה אבס "אגדת גשר".

מהי אגדת הגשר?

פרי מהי אגדת הגשר? ולך מספרת הלילה - יופי של רעיון לפעילות ובמיוחד לקבוצות הנמצאות בקונפליקט אהבתי.

perhay

New member
התכוונתי לספר "אגדת גשר"

זוהי בעצם אותה אגדה של הסיפור שהביאה מספרת הלילה, רק שבעיבוד לילדים. שלומה אבס ספר מחדש. איורים גיל-לי אלון קוריאל, יצא לאור בשנת 2003, בהוצאת עגור.

perhay

New member
וזו תגובתה של ימית למספרת הלילה ולסיפורה

אשר העתקתי משרשור בנושא אחר: למספרת הלילה - הפעילות הדרמטית שסיפרת עליה היא מצריכה הכשרה מסוימת, לא כל מספר יכול כך סתם להכנס לכיתה ולהתחיל לעשות עבודה עם תלמידים. האם למדת והיכן? מצאתי בפרסומים של הקתדרה העממית בנס ציונה קורס בשם תקשורת בין אישית באמצעות סיפורים. הסתקרנתי ואני מתכוננת להצטרף למפגש הראשון ולבחון את הענין, יכול להיות שיוביל למשהו דומה למה שאת עשית. את סיפור הגשר מצאתי לפני שנים מספר בבטאון הסתדרות המורים, בנוסח קצת שונה. שם מדובר על שני אחים, אבל אלמנט הנגר וכל השאר דומים מאד, מכאן אני מבינה שמורים כבר עשו שימוש בסיפור. מענין. וברכות גם ממני ליום ההולדת.

ימית, הקורס שאת מתכוונת ללכת יכול להיות נהדר

בכל קורס בנושאים אלה אפשר ללמוד המון. אני למדתי משחק ובימוי, אחרכך תאטרון חינוכי וגם קורס של פסיכו דרמה, תאטרון בובות ואז גיליתי את הקורס בבית אריאלה למספרי סיפורים. אז מכל דבר לומדים משהו ולומדים להפיק פעילויות שונות. ואני מוכנה להמשיך ללמוד עוד ועוד, כי כל פעם מגלים שלא יודעים מספיק.אז בהצלחה בקורס שלך חבל שאני רחוקה מנס ציונה.את כל הלימודים שלי עשיתי בסמינר הקיבוצים ואצל דבורה צפריר. תודה על הברכה ליום ההולדת

perhay

New member
סיפור חוצה גילים

היום, הסיפור של ג'ו הזקן והנגר סופר בשתי מסגרות שונות: בשעת סיפור בכיתה של ילדים עם קשיי למידה (כתות ד-ו) ובמסגרת לקשישים. לא אני סיפרתי, (אני רק הפניתי את המספרים לחומר) אבל הדיווח משני המקומות היה שהסיפור עורר הרבה עניין והרבה חומר למחשבה. האם תמיד סיפורים טובים מתאימים לכל הגילים או שזה קורה רק במקרים מיוחדים? אני מפנה את השאלה לא רק למספרת הלילה.

פרי - סיפורים טובים אכן יכולים להתאים

לכל הגילים, תלוי איך מספרים . קורא ואני מספרת סיפור ילדים שנראה לא מתאים לבוגרים יותר , והם מבקשים ונהנים. וקורא וסיפור שנראה לא מתאים לצעירים, או קשיי למידה ואפילו פיגור קל, והם דוקא מבינים ונהנים. מנסיון, נורא תלוי באיך..

perhay

New member
מספרת הלילה, לפני תום השבוע הזה

האם תרצי לסכם? להוסיף משהו שעוד לא נאמר?

אני רוצה להודות

לכל האנשים שהגיבו, הם הוסיפו לי תמיכה במעשי. אני רוצה להודות לPERHAY על יוזמתה להקים את הפינה הזאת ומקווה שכל המספרים ישתתפו בה, כמה וכמה פעמים, להוסיף לכולנו את חויות המספרים השונים, הסיפורים השונים. הייתי רוצה שכולנו נרגיש כמה חשוב לחלוק באותן החויות שמזמנת מקצוע מדהים זה, גם אם הן תהינה שליליות, אולי נביא יחד פתרונות, שאלות, חיזוקים, רעיונות, ראיה אחרת על סיפור, דרכים אחרות לספר אותו... אני מעדיפה כך מאשר ביקורת. רציתי להוסיף עוד דבר. במשך שנים, סיפרתי סיפורים, במיוחד לילדים ונוער עם כוונות להפעילם, גם מחשבתית,נפשית וכחוויה. שנים לא ראיתי את עצמי מופיע כמספרת למופע, אני מנסה לעשות את זה לאחרונה, וזה בהחלט אחרת לגמרי, כך אני מרגישה. בשימוש סיפור לפההתגייסות היא אחרת,מתכננים דברים שונים סביב לסיפור,יש הבנות שונות והאוירה בעשייה מאוד אינטימית וקרובה. במופע גיליתי שזו אני, המחשבות שלי,הרגשות שלי והסיפור,שאני נותנת כמתנה אל הקהל המקשיב, אם התקווה שאולי, הרגשות שלי לגבי הסיפור יגיעו אל המאזינים ויגרום להם להתרגש כמוני, גם אם, הם יגיעו מתוך חויותיהם הפרטיות שלהם.

perhay

New member
../images/Emo50.gif מספרת הלילה בפן החדש במקצועך!

הפן של מספרת במופע בנוסף לעבודה עם הילדים.
על שיתוף הפעולה בפינה זאת.

למעלה