אני סומך על דעתך לגבי סיפור מסופר.
אני סומך על נסיוני כמוכר בבסטה בשוק , (יש מספרי סיפורים בשנטיפי, ויש מוכרי בסטה בשוק התקווה באותו הזמן.) אנשים היו באים לקנות ומסתכלים על ערימות הסכינים ואמרים למה זה בעשר והשני במאה, זה אותו הדבר. אני לא היתי אומר יאאללה תתחפפף, אתה נראה כמו אחד שבחיים לא מישש עגבניה אז אך תחתוך אותה. אני ועוד חברה מבסטות אחרות, עם נסיון של מוכר בסטות המבין שטוב שליד הדוכן יעמדו קונים, שטוב שנעביר את היום בצחוק על לקוח שממש חבל על הזמן להתחיל להסביר לו, היינו מספרים לו סיפור, הזמן היה עובר בכיף. אבל על השולחן הסכין של עשר הייתה שונה מסכין של מאה, על השולחן לא היינו מוכרים סיפור. אפילו שהיינו אומרים שהסחורה אותה הסחורה ואנחנו רוצים בסיבה של מתחשק לי יותר, השקר היעה במילים לא בסחורה אותה הקונה יקח הביתה ועבורה הוא שילם. סיפורים כיף לשחק איתם, אבל במסחר בשוק אין קונים שמשלמים כפול עבור סחורה שהם יודעים ששוה חצי. לכן הסיפור הנהדר בפני עצמו, המתאר חווית שוק אמיתית שמתקיימת, לא טוב בפרשנות שהמספרת נתנה לו, ולא טוב במסגרת שהוסיפה בכדי לחבר אותו לפרשנות שעשתה לו. הוא לא נכון מבחינת אמת של סיפור. היא יצרה סיפור מסגרת של באתי לשוק, אני יודעת ששתי הערימות אותו הדבר, אני ראיתי את בעל הבסטה נותן פרשנות לשתי הערימות אותו הדבר , אני קניתי , מה קנתה? את הסיפור? לכן שילמה כפול על השקדים? לא הבינה שקנתה שקדים טובים יותר, לא הבינה את הסיפור האמיתי. זה לא אומר עליה הבנה של הסיטואציה, זה אומר גם על המוכר שהוא לא מוכר מחיר אמת את המוצר. זה לא סיפור נכון, זה סיפור מוטה לכיוון של אני מעוות את המציאות מחוסר ידיעה ואני מוכן לשלם עליו במחיר של לאוהבי שקדים ירוקים, ולא לכיוון של אוהבי שוק . זה היא עושה בכישרון? לא רוצה. אני סיפרתי את הסיפור לחברה של שוק שבאו לקנות אצלי, לסוחרים של רחוב הרצל, אפילו למוכר גרעינים ברחוב לוינסקי, כולם אמרו, היא לא מבינה ששתי החבילות לא יכול להיות שהיו אותו הדבר. תשובה מנסיון של עבודה בשוק, מצד הג'וחות של השוק. את לא מבינה מה זה שוק. את עושה עליו סיפור של הבנה לא נכונה. בואי רגע נעזוב שוק ודבר סיפור. בואי רגע ניקח את המשפט ראיתי ששתי החבילות אותו הדבר לא שאלתי כי הן אותו הדבר, - זאת הצהרה של סיפור שאותה היא יכולה לתת רק אם היא מקצוענית בשקדים. אם היא טעמה אותם, אם היא כבר שאלה וקיבלה תשובה אחרת מהקונה, אם,,,,, יש הרבה אפשרויות לעשות אם... היא( סיפורית לא עשתה כלום מהן ), - סיפור המסגרת בעייתי מלבד היותו עובדתית לא נכון מבחינת יצירת סיפור. תשכחי את הסיפור ששמעת, תמחקי מסגרת שבה הוא הולבש ובואי איתי לשוק לראות את מוכר השקדים. שוק, רעש של שוק, מוכר שקדים ואת לא באה מידיעה מוקדמת. את באה לשוק לראות ולא לשפוט, את עומדת לשמוע את קול מחיאת כף היד האחת של מוכר השקדים. (ג'וחא/זן). את מאמינה לנסיון חיו של מוכר השקדים האומר שמה שיותר עולה שווה יותר, ועל השולחן מונחות שתי חבילות של שקדים שהאחת עולה יותר מהשניה. את מסתכלת שוב על שתי החבילות בידיעה המוחלטת שהאחת עולה יותר מהשניה כי היא שווה יותר, ואת תמצאי את ההבדלים שבין שתי החבילות. כי חיב בביטחון מוחלט שיש הבדל בניהם כי המחיר שלהן שונה.ומוכר השקדים הוא מוכר שקדים אומר את האמת על השקדים בדרך היחידה שהוא מכיר, דרך דימוי של חייו . סיפור של ג'וחא. סיפורי ג'וחא אנשים חיים כל יום הם רק לא מצליחם לזהות כשהם מול עיניים שלהם, רק כשהם במילים של ספר. בברכה נ.ב. סיפורו של צוחמד (לא לכל הערבים, בסיפור מספר הסיפורים, קוראים מוחמד
) מוכר הזייתים ופטימה אישתו בשוק של נצרת, אחרי שיגמר הדיון. לשנות דיעה שלך אני רוצה דרך ההיגיון, ולא דרך סיפור .