כיתת אומן - (שבוע 13)

המרגלית

New member
בתיה, תשובותיך מתקו לחיכי

אני מבינה למה קבלת כזאת אהבה אחרי הופעות, כי זה מה שאת מביאה איתך: חום, אנושיות, חלום, געגוע. הבית שתארת מעורר קנאה, את מלאה בו ולוקחת אותו איתך לכל מקום. ומהשאמרת על הבילבול בתפיסת מספרי סיפורים - נמים חיים. בקיצור, הבאת לנו פרות גן עדן.

perhay

New member
יקירתי, תשובותיך מעל ומעבר

התאור שלך של השוק הילך עלי קסמים. היטבת להציג אותו על כל דמויותיו והתרחשויותיו.
רבה!

המרגלית

New member
האמת, היה לי קשה

עם הסיפור הזה בגלל הדימוי... קשה לי דיבור על אשה במושגים של קניה, קניה בזול, קניה ביוקר... אשה כמו סחורה... אני מרגישה לא נח עם זה ולכן לא מתחברת לסיפור. לעומת זאת, יקירתי, הסיפור האישי שסיפרת לי כשנפגשנו על השואה, , על הקשר שלך עם הרופא אף אוזן גרון, הסיפור הזה לא יוצא לי מהלב. בבקשה, בבקשה, ספרי אותו בלשונך הציורית היפה לחברי הפורום, בבקשה. סיפור מדהים שאי אפשר לשכוח!!! נחזור לדוכן השקדים: לאיזה קהל את מספרת אותו? כיצד מגיבים עליו צעירים האם את יכולה לפתח קצת את מוסר ההשכל שבדימוי? איך קונים אשה ביוקר: בחיזור ממושך יותר, הכוונה? יישר כח על ההשתתפות בכתיבת הספר "מאתים סיפורים ירושלמיים" כל הכבוד. בברכה,

perhay

New member
המרגלית, אהבתי את שאלותיך לפרי גן העדן

מקווה שהיא תענה עליהן בקרוב.

הלו לך פרי גן העדן הירושלמית

אני רוצה לשאול א- האם יש לך מתכון לקליית שקדים (למה אני הסוכר לא צריך !) ב- האם בגלל שהסיפור קצר את מספרת אותו עם עוד כמה אחרים קצרים כי למרות שהוא חמוד ולוקח אל מקומות עם צבע וריח ואני אוהב מקומות שכאלו יש לי תחושה כמספר שצריך עוד כמה יחד כי זאת בדיחה קצרה בין סיפורים זה אחד בפני עצמו.

perhay

New member
מאחורי הקלעים

פרי גן העדן: 1. דרך הסיפור שהצגת, ודרך ההכרות האישית איתך, אנו למדים שעשייתך משתרעת על כמה תחומים: מוזיקה, סיפור סיפורים, כתיבה. אם הבנתי נכון, את באה לעולם מספרי סיפורים מעולם המוזיקה. כיצד התרחש התהליך? 2. ספרי לנו על המופעים שלך, ועל הייחוד שלהם. 3. האם את מספרת סיפורים רק פרי עטך או גם חומרים אחרים? 4. מהו לדעתך המפתח של מספר סיפורים מוצלח? 5. האם היה לך מודל לחיקוי (במשפחה או אצל מספרים אחרים)? 6. מה הדבר הכי מרגש שקרה לך בתחום המקצוע? 7. מה מאפיין את מספרי הסיפורים הירושלמים לעומת מספרים מאזורים אחרים בארץ? 8. איפה את רואה את עצמך כמספרת סיפורים בעוד 10 שנים? האם יש חלומות שעוד לא התגשמו? 9. איפה את רואה את תחום סיפור הסיפורים בארץ בעוד 10 שנים?

י מ י ת 2

New member
פרי גן העדן

סיפורי שוק מעלים בד"כ חוויה של רעש, המולה, קריאות, צבעים והנה את מביאה סיפור קטן כלומר, דוכן ושנים שלושה אנשים סביבו ודיון שמתקיים, סביב השקדים הירוקים ובהזדמנות זו גם לומדים כמה דברים חדשים, למשל שבשוק יש רובעים לפי עדות לא ידעתי זאת. אנו לומדים גם על אופן עיבוד השקדים והשבחתם. וגם מוסר השכל שיש עליו ויכוח. מקריאה בדברי קודמי, אני מבינה שמתחוללת סערה קטנה סביב הסיפור הקטן , מה שמזכיר רעש של שוק. אז הנה חזרנו לשוק. אני מבינה שאת הסיפור הזה, כמו כל סיפור למעשה, צריך להתאים לקהל ולמסגרת המפגש. אגב, נדמה לי שאפשר לעשות מפגש סיפורים יפה מאד סביב נושא השוק. בכל אופן תודה על הסיפור ועל התוספות וההסברים.

פרי גן עדן יקרה../images/Emo35.gif

בהופעותייך את שרה, האם תמיד שרת שירים או שזה הגיע מאוחר יותר או שהתחלת בשירים והסיפורים נוספו אחר כך?

למעלה