כיתת אומן - (שבוע 13)

perhay

New member
כיתת אומן - (שבוע 13)

השבוע, האורחת ב"כיתת אומן" היא חברתנו פרי גן העדן, אשר מציגה סיפור פרי עטה "שני דוכני שקדים" (ראו את הסיפור בקובץ המצורף). ברוכה הבאה ל"כיתת אומן"! ברצוני שתשיבי על השאלות הבאות: 1. למה בחרת להציג לנו דווקא את הסיפור הזה מתוך האוסף הגדול של סיפורים ממקורות שונים ומפרי עטך? מה את הכי אוהבת בו? 2 אשמח שתספרי לנו במקצת על האסופה בה נכלל סיפורך: "מאאתיים סיפורים ירושלמים". מי עומד מאחורי הפרויקט? 3. איך את מספרת את הסיפור? האם גם בסיפור זה את משלבת מוזיקה כפי שאת עושה בסיפורים שונים ברפרטואר שלך? האם את מוסיפה אביזרים כלשהם? 4 מדובר בסיפור מאד קצר. מה מעניק התמצות?. 5. באילו נסיבות כתבת אותו? 6. למה דווקא שוק? האם מקום התרחשות הסיפור הוא משמעותי בחייך? 7. מה מייצגת כל אחת מהדמויות? 8. האם יש מוסר השכל? 9. בהנחה שתסכימי שמספר אחר יספר סיפורך זה, מה הם ההמלצות שלך לגביו? 10. איזה סיפורים נוספים נכללים בתכנית? מה החוט המקשר ביניהם? אחנו יוצאים לדרך. מצפה לתשובותיך ומקווה שהרבה חברים יצטרפו לדיון. מאחלת לכולנו שבוע מאלף ומרגש!

perhay

New member
גרסה מתוקנת של הסיפור "שני דוכני שקדים"

פרי גן העדן, מקווה שעכשיו בסדר. מצטערת שחל שיבוש בסיפור.

perhay

New member
שורות מיותרות

במסמך 5 השורות האחרונות מיותרות הסיפור נגמר במשפט "כמובן קנינו את השקדים של החמישה עשר שקל".

../images/Emo140.gif../images/Emo45.gifמזכיר לי את הסיפור

על מולה בעבולה והאישה של שמונה פרות אבל אל תבקשו אותו ממני כי הוא אבד בהתרסקות המחשב... שקדים מרים...רוזטה...איפה סבתא שלי כשצריכים אותה? בברכה,

קודם מילים של שיר ../images/Emo13.gif

זמזם את החיים ביצוע: הגשש החיוור מילים: יוסי בנאי לחן: יאיר רוזנבלום אומרים שמה שלא עושה הזמן, אפילו כסף לא עושה. אז תתנהל נכון כמו יומן, כי החיים זה לא חוזה. תקום לאט, תשטוף פנים, תצחק, ואל תהיה בכלל לחוץ. תשמור תמיד ממהירות מרחק, אל תשתתף בכל מירוץ. ואל תקפוץ, זמזם את המנוחה, אל תתרוצץ כמו איזה שד. תתן לזמן ללכת בשבילך, זמזם ת'זמן, הזמן זה כמו שקד. תתן לזמן ללכת בשבילך, זמזם ת'זמן, הזמן זה כמו שקד. שקדים, אתה הלא נורא אוהב, רק אל תאכל בבת-אחת. (רק אל תאכל בבת-אחת) תבחר שקד אחד עם כל הלב, לטף אותו מעט ביד. (לטף אותו מעט ביד) תפשיט אותו מהקליפה יפה, שקד, הלא זה כמו תינוק. (שקד זה כמו תינוק) זמזם אותו נכון כמו רופא, אל תתייחס אליו בצחוק. (אל תתייחס בצחוק) תמיד תבדוק שלא יהיה מריר, (תמיד תבדוק) גם לשקד צריך גישה. זמזם אותו יפה, זמזם כמו שיר, זמזם שקד, שקד זה כמו אישה. זמזם אותו יפה, זמזם כמו שיר, זמזם שקד, שקד זה כמו אישה. לה לה לה לה ....... זמזם שקד, שקד זה כמו אישה. ואם יוצא לך לתפוס אישה, אל תתנפל כמו נמר. (אל תתנפל כמו נמר) תיקח ת'זמן שלך, זה לא בושה, היא לא תברח, אל תמהר. (היא לא תברח, אל תמהר) תזרוק חיוך שובב, חכה מעט, תלחש לה סוד על הצוואר. זמזם אותה נכון שלא תבעט תטעם טיפה מכל דבר. קלף אותה כמו פרי, כמו דובדבן... (כמו דובדבן) לך עם היד אל הכבד עזוב ת'גב ורד לקורקבן, מזמז אישה, אישה זה כמו שקד. עזוב ת'גב ורד לקורקבן, מזמז אישה, אישה זה כמו שקד. זמזם אישה, אישה זה כמו שקד זמזם אישה, אישה זה כמו שקד לה לה לה לה לה...

אחר כך אימרה של גוצ'י ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

האיכות נשמרת הרבה אחרי שהמחיר נשכח

ושאלה לפרי גן העדן ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

למה זה נגמר בכמובן והאם הכמובן הוא אמיתי או בציניות?

יש לי גם שאלות אבל

אני מעדיף להמתין ולקרוא תשובות של בתיה לשאלות שכבר נשאלו ובנתיים אני רוצה לצטט (מהזיכרון) ביטוי ששמעתי מאחד המרצים שלי באוניברסיטה שלא ידע להגיד של מי הוא מצטט אבל אני חושב שיכול להתאים גם למספרי סיפורים: "על מנת שהמוח יבין צריך שהלב ירגיש" מסכימים?

כן, זה יכול להפוך למגדיר מספרי הסיפורים ../images/Emo8.gif

יש את האמרה ש"אני לא מספיק עשיר לקנות דבר זול". זה גם מגדיר יחס של כותבי כתובה החותמים על מליונים שאין להם בה?

בתיה חרמון-שני דוכני שקדים../images/Emo24.gif

היי לגבירה,לפרהיי לכל חברי הפורום ולכל מי שאוהב סיפורים. רצ"ב מענה לשאלותיה של פרהיי. אפשר לשאול עוד ואענה כמיטב יכולתי. חן חן לכם. בתיה חרמון

משוגעות בירושלים-בתיה חרמון../images/Emo24.gif

היי השיר משוגעות בירושלים חן חן בתיה חרמון

חכם ויפה

גם הסיפור, גם השיר. מאוד יפה בעיני החיבור למקום בו נולדת, למקום בו את חיה הרבה שנים. סוג של מורת דרך לשומעי הסיפורים גם אם אינם מהמקום ההוא גם אם כן. כי יש בסיפור גם חכמה שהיא מעבר לחיבור למקום אבל החיבור למקום הוא המפתח המאפשר לפתוח את הדלת הזו, להעמיד את כל אותן דמויות בכפיפה אחת בסיפור כל-כך קצר. אני כמאזינה/קוראת, ניצבת בין השותקים, מקשיבים, מתבוננים ולומדים דרך הדמויות הפועלות והמדברות בסיפור. לרגע אחד אני חלק מהמקום ההוא. תודה!

תשובותיי-שני דוכני שקדים-בתיה חרמון../images/Emo24.gif

היי לכל השואלים. שמחה על השאלות .כל הכבוד לכם. רצ"ב תשובותיי. בתיה חרמון

אני מניח שאת צודקת ושקד ירוק זה משהו מיוחד

אני אוהב את סיפורי ג'וחא. אני אוהב בהם שהם לא מכוונים למיוחד. אנ רואה בסיפור שלך אפשרות לעשות סיפור של ג'וחא שמתפספס לי. אני ניסיתי את הסיפור שלך אצל אנשי שוק דרום תל-אביב והתוצאה הייתה שהם נעצרו בכמובן שלך הראשון, אמרו שהקונה לא מבין וחושב שמה שהוא רואה זה אותו הדבר. שהמספר חושב שהוא חכם שמסדרים אותו. אז שיניתי וסיפרתי שוב לסוחרים של שוק של לוינסקי שיניתי אותו לזקן שיושב וכלך הזמן של העולם בידו, מחלק שתי חבילות לאנשי שוק שיודעים וקונים מבלי לשאול מה, וכמה, שמחכים לו כל השנה ולא נוגעים בדוחן שלו שהוא ריק מלבד יום בשנה. הוספתי תיאור של דוכן ומוכר שבו גם בקבוקי רוזטה בבקבוקי פלסטיק של טמפו ולא של קולה. ועשיתי תשובה שלו לצעיר שבא עם עגילים באוזניים במקום רצון לשמוע, ואין של זזמן ויש רק של כמה ומה. וזה גרם לצרור סיפורים שגם להם קרה. וראייה של סיפור על שמה שאנחנו עושים חשוב וטוב הופך לחשוב וטוב. והכי חשוב,נושא אישה נעלם ממהות הסיפור. זה סיפור נהדר להפנות אותו לקהל מצומצם של מביני שקד ירוק בלבד זה חבל בברכה ותודה על הסיפור משה

הכי חשוב שכחתי, זה תמיד קורה ../images/Emo13.gif

אין כאן שלוש דמויות, המספר לא קיים. יש רק זקן יושב ונסדר שתי חבילות וקונה צעיר. והסוף נגמר אחרי הסבר של המוכר כמו בסיפור ג'וחא שהשומע יקבל קשר ישיר, והבנה משל עצמו. בברכה משה

למעלה