כיתת אומן (שבוע 10)

perhay

New member
שחרזדה, אשמח שתשתפי אותנו בתהליך

איסוף הסיפורים שלך. אני כל פעם נדהמת מחדש מהאוסף העצום של סיפורים שאת מכירה, וכמו קוסם כל פעם את שולפת את הסיפור המתאים בדיוק לחג או לנסיבות. חלק מהסיפורים את כותבת בעצמך ועכשיו הם באים לידי ביטוי בבלוג שלך, חלקם כפי שספרת את זוכרת מהבית. כיצד מגיעים אליך יתר הסיפורים? תודה מראש על תשובתך. יום טוב! פנינה

אני מצטרפת לשאלה הזו

זוכרת שפעם אמרת לי שיש לך קלסרים של סיפורים וקטעים שאספת במהלך השנים. השאלה שלי היא איך את יודעת מניין לשלוף אותם כל-כך במהירות?!

איסוף סיפורים הינו תחביב- אני אוהבת סיפורים

לקרוא ולשמוע , לראות סביבי הרבה ספרי ספרי סיפורים, כי זה מה שאני קונה. בעיקר סיפורי עם. אותם אני קוראת שוב ושוב, וכל פעם שאני מגילה נוסח אחר של אותו סיפור אני מתמוגגת. לאסוף התחלתי לפני כ10 שנים, מספרים שמצאתי בכל מיני מקומות ופשוט העתקתי בכתב יד ואחרי זה עיבדתי.. משמיעה מאנשים ומיד רשמתי, מקנית ספרירם בכל מכירת חיסול שמצאתי. ולשאלתך הגבירה, על איך אני יודעת לשלוף- פשוט הם מתויקים לפי נושאים בקלסטרים. כשאני צריכה נושא או חג, אני יודעת בדיוק איפוא הם נמצאים. זהו בערך, ועכשיו נוסף לאסף שלי הספר -שמע סיפור והום נהדר. כך מי שצריך רק להגיד מה רוצים ונשלף. בכייף

perhay

New member
סחתין על ההשקעה!

את עדיין אוספת סיפורים גם בערבית?

רכשתי שני ספרים נהדרים ,ערבית -עברית

אחד מהם גרגר הרימון- ובו אוסף סיפורי נשים מהעולם הערבי. ואחד נקרא אגדה של נהר - אוסף סיפורים מהפולקלור הערבי ישראלי. כל הסיפורים רשומים בעברית ובערבית. לצערי אינני יודעת לקרוא ערבית, לא הספקתי ללמוד בבית ספר בעירק.

שחרזדה יקירתי -נהניתי מתשובותייך../images/Emo24.gif

היי שחרזדה. נהיניתי מתשובותייך.כייף שיש מישהי שיש לה אוסף כזה של סיפורי עם.זה הרי אוצר בלום והוא נמצא אצלך.ועוד להעלות סיפורים מהזיכרון של בית אמא זה נפלא. יישר כוח! פרי גן העדן

המרגלית

New member
גם אני מלאת הערכה למפעל הצנוע שלך

יישר כח, את המפגש של אהבת אדם ואהבת הסיפור

תודה לכן פרי גן עדו והמרגלית ריגשתן אותי

המפעל אכן צנוע אבל איכותי. היות נתבשרתי על ידי כלתי. שהשיגה לי ספר נדיר, מהפולקלור הערבי שכתוב בכתב יד מלפני המון שנים, קיבלתי בהשאלה ממשהו וניסיתי להשיג. וכלתי אחרי מאמץ של משפר חודשים הודיעה לי שהשיגה את הספר מאיתמר. סיפורים ומשלים , מהפולקלור הערבי, סופר ממש לא ידוע בשם אברהם בן שחר. זה מענין איך מוציאים ספר כזה כולו כתוב ביד. אוצר בלום.

ערב טוב,לא מזמן הוזמנתי לספר במועדון לחירש

סיפרתי להם סיפורי עם על מזלות, זה היה מרגש מאד, סיפריתי על ביש מזל ובר מזל... ועל הנערה שהלכה לחפש את מזלה ..וכן את סיפור האישה המכוערת, שהתחתנה עם גבר מצליח ויפה תואר, ולא הבינה איך הוא חי איתה, ברת מזל.... אחרי זה ניהלנו שיחה והם סיפרו לי על המזלות שלהם.. פעם ראשונה שהייתי שם היה לי מאד קשה , נראה לי מוזר לספר לאנשים שלא שומעים, סיפרתי לאט כדי שהמתורגמנית תספיק לתרגם, עד שאמרה לי , אין צורך ספרי רגיל, ואז זה זרם, סיפור ועוד סיפור,,כייף אמיתי. נהניתי מהחיוכים שלהם וממחיאות הכפיים שלהם.

perhay

New member
שחרזדה, זו אכן חווייה מיוחדת למספרת סיפורים!

אני מבינה שהקהל היה מורכב מאנשים מבוגרים. האם תרצי להתנסות גם עם ילדים חרשים? מההתנסות הזאת שהייתה לך, האם ניתן לספר אותם סיפורים לאנשים שומעים ולאנשים חרשים? או אולי יש סיפורים שיותר מתאימים לאנשים חרשים? על מה צריך לשים את הדגש? נדמה לי שזה נושא מאד חשוב ומעניין, ואשמח שאם יש בתוכנו מספרים אחרים שחוו את החוויה הזאת, ישתפו אותנו מנסיונם. ועכשיו באמת, לילה טוב!

תשובות לפרי- אכן היו מבוגרים

הייתי רוצה להתנסות גם עם ילדים חרשים, אבל זה יהי יותר קשה, כי לרוב עם ילדים אני אושה עם הפעלה אבל זה בטח יהיה מענין. התנסתי גם עם עוורים מבוגרים והיה נהדר כי הם היו כל כך קשובים, בלהפעיל את שאר החושים, כמו השמיעה..זה היה חוויה לצערי לא מזמינים יותר, בגלל תקציב. אין הבדל בין חרשים לבין שומעים מכיוון שישי מתרגמת צמודה. רק צריך לשבת מולם כדי שיראו אותך, יש בינהם קוראי שפתיים וכך קל להם יותר. סיפרתי בעיקר סיפורי עם שהם לדעתי יותר קלים ויותר קליטים גם מבחינת השפה וגם כי כל מספר יכול לעשות הסיפור שלו ..ולא צריך לדבוק במילים של אחרים..

perhay

New member
איזה זלזול!

תודה על התשובה מאירת העיניים. מה שבכלל לא מאיר עיניים "תרתי משמע", זה מה שכתבת שבלל עינייני תקציב לא הזמינו אותך לספר בפני עוורים מבוגרים. זה גובל בזלזול וזה מאד עצוב, שמונעים מאנשים את האפשרות להחשף לעולם הנפלא של הסיפורים. זהו בדיוק אחד התחומים שמספרי הסיפורים יכולים לתרום לחברה. מקווה שעוד יהיה תיקון בתחום זה, ושאכן תוכלי לגרום להנאה מרובה גם למבוגרים עיוורים וגם לילדים עיוורים.

פרי - ממש הבנתי את כוונתך ואת צודקת

אני רואה את זה בכל מקום, לנזקקים -אין תקציב. זה גם בחינוך המיוחד, אני עובדת במועדון אקים מבוגרים, והסכומים שמשלמים לעובדים- בדיח ולכן תמיד חסרים אנשי מקצוע טובים. ככה מתנהלת המדינה, הקרובים לצלחת אוכלים בשר, הנמצאים רחוק מאחור אוכלים- עצמות ושאריות. זוכרת הסיפור על מולא אברהם , שהאכיל את הגלימה כי בזכותה הגיע לגדולה, כי כשבא פעם ראונה עם בגד בלוי הזיזו אותו לספסל אחורי ונתנו לו שאריות. כשלבש גילמה מהודרת- שמו אותו ברא השוחן והגישו מטעמים, ואז האכיל את הגלימה כי אמר בזכותה הגעתי לגדולה....

perhay

New member
איך אני אוהבת שתמיד את יודעת לשלב סיפור...

בכל סיטואציה!. רואים שהסיפורים, ובעיקר סיפורי העם, בדם שלך. אני מלאת הערכה!

פרי אני מלאת הערכה למה שאת עושה

לסיפורי עם יש כח, ויש מוסר השכל , וכשמו כן הוא לעם , מהעם, עממי, כל אחד יכול לספר אותו איך שנראה לו, וזה יהי בסדר, כמו שאומרים בגובה הכתפיים ולכן זה מדבר אלי.. ונכון, אני אוהבת בעיקר סיפורי עם- אני עממית והסיפור עממי ולכן זה מתאים לי..

היום קיבלתי את הספר ואני ממש נרגשת

בהמך אני אעבד חלק מהסיפורים העממים הנהדרים, הם כתובים בשפה מטובלת במילים בערבית .

למעלה