כיתות החט"צ

lelet cool

New member
כיתות החט"צ../images/Emo53.gif

שאלתי היא מה רע בגני החובה שצריך היה לפתוח כיתות של חטיבות צעירות, כאשר ידוע שבאה"ב לא היתה הצלחה לצורת למידה שכזות. ילדינו היום הפכו למין ניסוי בידיהם של אנשים שחושבים שהם יודעים הכל ולא לומדים משגיאות של אלה שהתנסו והבינו שדרך למידה זו שגויה

חני ב

New member
מצטרפת לשאלה

אצלנו יש רק חטצ"ים, ואני כמורה לכתה א´, מעדיפה ללמד בכתה רגילה, ושמחתי שבני הספיק להיות בגן חובה רגיל ולא בגן במסגרת החט"צ.

tal542

New member
חט"צ

אז דבר ראשון החט"צ הוא לא ניסוי. על הקמת החטיבות הצעירות הוחלט כאשר הוחלט על הקמת חטיבות הביניים - בשנת 1973. דבר שני - דגם החטיבה הצעירה נלקח בעיקר מאירופה (אנגליה) ולא מארה"ב. דבר שלישי - דווקא מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מוכיחים כי ההישגים הלימודים והחברתיים של ילדים בוגרי החטיבות הצעירות גבוהים ביותר מ-10אחוז מילדים שלמדו במסגרת מסורתית של גן חובה וכיתה א´.(לאחרונה התפרסם מחקר של דר גילי שילד על ההישגים בקריאה של בוגרי כיתה א´) דבר רביעי - כמו בכל מערכת החינוך גם בחטיבות הצעירות יש קשיים. בדרך כלל הקשיים זהים למערכת החינוך המסורתית אך זה נוח לבדוק את המסגרת הפחות מוכרת. אני עובדת בחטיבה צעירה - אני מרוצה מאוד, ההישגים הלימודים והכישורים החברתיים של הילדים גבוהים (אני לא ערכתי מחקר, אך יש לי נסיון מבתי ספר אחרים) - אצלינו לפחות - הילדים וההורים מאוד אוהבים את החטיבה ומאוד מרוצים.

Elishabb

New member
אודי - מי כמוך!!!

כל תפקיד נוטלת ברצינות וחרדת קודש!! כל הכבוד אלישע

tal542

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo141.gif../images/Emo23.gif../images/Emo51.gif

וסליחה.

למעלה