כן, יש גישות שונות.
מכשפי כאוס (לא, הם לא מכשפים "רעים". ככה קוראים למה שהם עובדים איתו- chaos magick) למשל, מאמינים שהכוח בא מהבנאדם עצמו. לא רק הם, אני מניח, אבל הם דוגמא. לא בדיוק הבנתי מה הכוונה ל"כוחות חיצוניים" אז אני אדלג. בקשר לטבע, האמונה שהכוח מגיע מהטבע היא לא מדויקת. באמונות הקלטיות והנורדיות, למשל, לכל דבר בטבע היה אל משלו. לכן- בעוד שהם כביכול משתמשים בכוחות הטבע לכישוף, הם בעצם משתמשים כביכול בכוחות של האלים של הדברים בטבע שבהם הם משתמשים. (זה גם ככה במאגיה המצרית, כמדומני) אני לא יודע בדיוק מה לענות לך בקשר לכוח שמגיע מהקב"ה, מכיוון שלקבלה יש גישות שונות.. האחת- שמטרת הקבלה היא להגיע לעילוי נפשי של האדם ולהגיע למעשה למצב של איחוד עם האלוהים- תוך עבודה עצמית. גם חלק מהכישופים הקבליים שאני מכיר לא מתקשרים ישירות לאלוהים. השניה- פשוט מאוד "מזמנים" את כוחו של הקב"ה, כמו ש"מזמנים" כוח של אלים אחרים, ומשתמשים בכוח הזה לכישוף.. זהו, בעיקרון.. אני מניח שיש עוד אמונות "מאיפה מגיע הכוח של הכישוף" אבל כרגע 7 וחצי בבוקר ולמעט מה שרשמת בהודעה אני לא זוכר.. נ.ב. אל תקחו אותי במילה בנושא הקבלה, כי זה בהחלט לא תחום שאני מאוד מתמצא בו.