כישוף: רגש לעומת מעשים

מורגיין

New member
כישוף: רגש לעומת מעשים

סוגיה שאני מתלבטת בה כבר זמן רב... "קחו רגל צפרדע, עין של לטאה, שערת זנב סוס, ערבבו שלוש פעמים בכיוון השעון וליחשו את שם אהובכם" כמה פעמים קראתם דברים כאלה (וקצת יותר מציאותיים בדרך כלל), באתרים שונים ומשונים, "מתכונים" לכישופים מוצלחים... אבל כישופים כאלה, לפי הדעה הרווחת, לא עובדים, או לפחות לא אמורים לעבוד, האומנם? מלמדים שפעולה ללא רגש, ללא כוונה אמיתית, וללא העלאה ושחרור של אנרגיה, לא "תעשה את העבודה", אלא תהיה פשוט רצף של פעולות ללא משמעות אמיתית. כישוף אמיתי הרי אינו תלוי לא במרכיבים מסויימים, לא בזמנים, לא בלחשים בסינית עתיקה, ולא בריקודים מורכבים, הוא תלוי ברצון, בדרך ההתמקדות ברצון (ובהגדרה המדוייקת שלו), ובשחרור האנרגיה. כל האמצעים אמורים להיות רק האמצעי ולא המטרה...? ולמרות זאת אנחנו שומעים על מקרים רבים של אנשים לא מאומנים ש"עשו ככה ועשו ככה" והפלא ופלא, זה עבד, וזה עבד בלי שום פעולה מטפיזית שלהם. מצד שני, מחשבה ללא פעולה, נמוגה באויר, נעלמת, לא ממומשת באמצעים פיזיים ולכן אין הגבלה על מחשבות, רק על מעשים. אם תחשוב חזק "אני רוצה 100 במבחן, זה הדבר הכי חשוב לי בעולם, אחרת אני פשוט אשתגע", עדיין אין בכך שום סיבה כישופית מוצדקת שאכן תקבל 100 במבחן. עד שלא תעשה עם זה משהו (למשל פעולה מאגית), לא יקרה עם המחשבה הזאת כלום, לא תממש את הרעיון ולא תוציא מהכוח אל הפועל. שוב, נכון או לא נכון? כמה פעמים אנשים חשבו על דברים, דברים אישיים, דברים שהם רוצים, בלי להוציא מהכוח אל הפועל, והדברים האלה קרו? לא תמיד יש לנו שליטה על המוח שלנו בעצמנו! עובדה שהרבה פעמים אנשים מצליחים לעשות משהו על ידי "לרצות אותו ממש ממש" (או כמוני, שאני לא מקבלת את מה שאני רוצה עד שאני מתייאשת מכל תקווה ממנו... אני דוקא מרחיקה אותו ממני כשאני רוצה). בקיצור (או שלא כי זה באמת כבר יצא קצת ארוך
), מה באמת מבדיל בין השניים? מה באמת הגבול בין מחשבה למעשה? האם באמת צריך שילוב של שניהם כדי להוציא מהכוח אל הפועל? הם באמת שני דברים נפרדים? באמת צריך 200 סוגים שונים של סמלים קריסטלים וצמחים כדי לגרום למשהו לקרות? או שמספיק פשוט לחשוב עליו? ואם מספיק לחשוב עליו, איך שולטים בזה? המפפ... אני אודה לכם מאוד על כל תרומה לנושא

nubis

New member
כשמתחילים

יש צורך להשתמש בפורמולות כלים וסמלים ידועים שיש להם משמעות ונוכחות בתת מודע הקולקטיבי כי השתמשו בהם כל כך הרבה פעמים בעבר. זה דומה לשביל שהלכו בו מאות פעמים עד שהפך מגונגל לשביל נוח ורחב להליכה. את הטקס או הכישוף חשוב לעשות במישור הפיזי (בהתחלה) כי התת מודע רגיל שפעולות שאינן מתבצעות במישור הפיזי אין להם משמעות. אך רק פעולות ללא שום כוונה אין להם משמעות במישור האסטרלי ולכן הם ריקות מתוכן (אין להם השפעה). בשלבים מתקדמים מאוד המחשבה עצמה היא יצירה, כלומר עצם המחשבה על משהו גורמת לו לקרות וכבר אין צורך בפעולות פיזיות אך יש הכרח בשליטה על המחשבות משום שהן הרבה יותר עוצמתיות ואנרגטיות ממחשבות של אדם רגיל. בברכה אלמוג

מעניין,

כי אני מנסה לבנות את כל העיסוק שלי במאגיה על מחשבה בלבד. לדעתי אין צורך ללמוד טקסים מורכבים, לקנות קריסטלים ב-800 ש"ח, לקנות ספרים ב-8,000 ש"ח ולהכין כל מני שיקויים כדי אחרי זה להבין שזה לא היה נחוץ ורק אז להתחיל עם כישוף רוחני לגמרי. להשתמש בזה מההתחלה זה הרבה יותר נח, אתה לא מרגיש מטופש בהנפת פגיון ומלמול שורות כאשר אתה יודע שאין בזה כל צורך (למרות שזה "קול") ויותר קל לשמור על סודיות. סליחה עם יצא קצת עוקצני.

זה עניין של אימון

אנשים גם מסוגלים לנהוג ברכב. אתה היית עושה זאת בלי ללמוד קודם? בפעם הראשונה, זה סיוט, זה קשה - אתה נוהג במהירות 40 קמ"ש במשך שעה וחוזר סחוט. אחרי 7-8 שנים על הכביש, אתה כבר נוסע למקומות שונים בלי לחשוב על הדרך. ככה גם למדת ללכת שהיית קטן, אבל אתה פשוט לא זוכר את זה. היום אתה לא צריך בכלל לחשוב על הקואורדינציה העדינה הדרושה לזה. פשוט מאוד - עם האימון, נעשו יותר קשרים עצביים, האזור המתאים במוח התפתח ועכשיו זה קל. אותו הדבר עם מאגיה. נכון, אין צורך ב"טקסים מורכבים", אבל אתה לא יכול מיד לקפוץ ולעשות את מה שאתה רוצה. המוח שלנו מסווה מדי, ויש צורך לפתוח אותו ולגלות אותו. לשם כך משמשים התרגילים והכלים. נכון, אתה לא צריך להוציא הרבה כסף, יש דרכים אחרות להסתדר, אבל אל תנסה לרקוד לפני שלמדת איך ללכת.

jbu

New member
הערה לגבי שיקוים

בשיקוים יש אנרגיות כך שזה לא בדיוק קטע של מחשבה (כמובן שיש אפקט על המוח) אבל כשאני מכין שיקוי משמנים טבעים למבאר למשל לטיהור אני לא צריך לעשות איזה שהוא טקס בשביל הטיהור (למרות שאני כן עושה) אתה מבין את הדוגמא? אני משתמש באנרגיה של הצמחים בשביל הכישופים שלי לא גדי לתת לי תחושה של איזה cool אני מכין שיקוים.

מורגיין

New member
למה רק שיקויים?

אנשים מאמינים שלקריסטלים למשל יש כוחות משלהם, ולא צריך לעשות משהו מיוחד כדי להפעיל אותם (רק לקחת אותם איתך ממקום למקום למשל). אנשים מאמינים שלמילים מסויימות, בין אם הן בנורווגית או ביפנית, יש משמעות מסויימת, ולא משנה באיזה הלך רוח תהיה עדיין הן תמיד יעבדו. אנשים מאמינים באלים שבטח ובטח יש להם כוחות משלהם, ו"זימונם" למשל יכול לעזור להם להשיג מטרות (לאנשים האלה) בלי שבכלל הם עשו משהו בעצמם כדי שהמטרות האלה יתממשו.. ככה שכישוף יכול (במקרים האלה לפחות) לקרות לטענתם בלי התערבות אישית כלשהיא... ביצוע הפעולות בלבד, בלי הרגש\ המוח המכשף, יגרום לדברים לקרות...

jbu

New member
כי אני עוסק בשיקוים

ויש להם אנרגיה משלהם למי שרואה הילות יכול לשים שמן במבאר והוא יראה את האנרגיה של השמן עם קצת אנרגיה מהמים, וכן גם לקריסטלים יש אנרגיה משלהם אולם אנרגיה לבדה לא תעשה את הכישוף, מה שאני אומר זה שאפשר להשתמש באנרגיה שקימת בקריסטלים ובצמחים לכישוף.

suki da yo

New member
לדעתי ומניסיוני

אין שום חובה שתשתמשי בשלל עזרים. זה הפך א הטקס ליותר יפה ומרשים, אבל פרט לזה- אין השפעה שאת לא יכולה לגרום לה לקרות בלי עזרים. אני משתמשת בנרות, ובד"כ זהו. ועובד יופי. ובנוגע לחלקי בע"ח במרק- למשעה, מי שהמציא את זה היה שייקספיר "eye of a nute ..." וכן הלאה, רק שבזמנו, השמות האלה היו שמות של עשבים שוטים.

tsiona

New member
כישוף זה בראש של המאמין

בערבית "אילי ביכף מין איל עיפרית -יתלע לו.." מי פוחד מהשד , השד יבוא אצלו. אנשים חסרי שידרה וחסרי אחריות נוטים להאשים אחרים בכל מה שקורה להם, לכן הם מאמינים בכוחות על שפועלים עליהם, כמו כוחות כישוף. אנשים רוויי שנאה ונקמה מאמינים שרע שקורה לשנוא נפשם, הוא או עונש משמים, או כישוף שעלה יפה ! הפעילו מחשבות טובות וטהורות - ותיפגשו בחוויות טובות וטהורות. השלום מתחיל בתוכי.

tsiona

New member
המירשם של הכישוף מזעזע

רק לקרוא מה צריך לצורך כישוף מחזק את טענתי שכישוף זו נחלתם של אכזרים ורעים. למה להוריד עין ללטאה ? למה להוריד רגל לצפרדע ? מילא להוריד שערות מהסוס, רק שלא יבעט... אלללא יסתור

Nizzan Cohen

New member
../images/Emo36.gifהודעה מעלייך...

הודעה מעל מישהיא אמרה ששייקספיר היה הריאשון ששם כל מיני מרכיים מהחי במחזות שלו.... ושגם אז החומרים הללו בעצם היו שמות של צמחים שוטים... פרט לכך, עם כל הדימוניזציה שהיתפתחה עבור כישוף, לא צריך להאמין לכל דבר שנהוג להאמין בו... מכשפות גם לא מוצצות דם של ילדים בלילה לדוגמה.

למעלה