כישוף לבן

galor63

New member
כישוף לבן

ידוע לי שאפשר להעזר במחזורי הירח כדי לעשות כישופים למיניהם, האם מישהו יכול לתת לי מידע בנושא

Envenom

New member
עד כמה שידוע לי..

משתמשים בירח כדי לתת עוצמה נוספת לטקס מסוים, לא דווקא בעזרתו. יש טקסים שתלויים במצב הירח, אבל הם לא משתמשים ישירות באנרגיה של הירח. אבל זה רק מה שידוע לי.

אבל זה די דבר מוזר

הרי הירח הוא מלא במשך כל השנה(מן הסתם, הוא עגול) וכדור הארץ עושה עליו צל, אז אם רוצים להתשמש בכוח הירח לעוצמה נוספת הידיעה עצמה שהוא מלא ושם גם עוזרת הלוא כן? (וכן, אפשר לתפתח את זה לערים עם זיהום אויר ששם לא רואים כוכבים)

Envenom

New member
אני מניח שההסבר הכי הגיוני הוא...

שבעבר נעזרו בירח כדי לדעת את התאריך; את הימים בשנה. וכידוע כמעט לכל יום בחודש יש משמעויות משלו. לכן, בעבר לא היו לוחות שנה- נעזרו במצב הירח, וזה נשאר מאז. ואני מניח שהאנרגיה היא גם לא מהירח עצמו, אלא מהאור שהוא מחזיר מהשמש.. זאת התיאוריה שלי, בכל אופן.

כל דבר הוא בעל אנרגיה

מה שגורם לך לחוש אנרגיה רבה כלפיו זה הערך שלך אליו, אשר להשוותא ת זה לאדם, אדם לאדם אחר, שאתה לא מכיר, יש באדם הזה אולי אנרגיות נלאות, פשוט אתה לא מכיר אותו בשביל לדעת כך... ירח, אני אוהבת את המדבר המון, לכן אני ארגיש יותר אנרגיות למדבר... מסכים איתי? :)

Envenom

New member
מסכים בהחלט..

אבל אי אפשר להכחיש את העובדה שלטקסים מסוימים ובאמונות מסוימות מצב הירח כן משנה. כמובן שאפשר לפרש את זה בהרבה דרכים, כמו כל דבר במאגיה. יש אנשים שמאמינים שלירח בפאזות השונות שלו יש אנרגיות שונות, ויש כאלה שבכלל שוללים את הירח כמקור אנרגיה בטענה שהוא רק מחזיר אנרגיה הנשלחת מהשמש. זה נושא מאוד פתוח.. והוא אף פעם לא יוכל להיסגר בגלל שכמעט לכל תרבות, אמונה, וזרם בעולם יש התייחסות שונה לגבי הירח.

אכן כן.. :)

ToryMaster

New member
האמונה שלנו

בזה שמצב הירח משפיע על אנרגיות, היא שמביאה את האנרגיות והשינויים לדעתי.

Weirdi

New member
הירח,

לדעתי משנה במאגיה לפי כמות האור שהוא משקף מהשמש [אם הוא מלא, או ריק וכל מה שבאמצע] המצב שלו [זריחה, שקיעה וכו] והמרחק שלו מכדור הארץ. את ההשפעות האלו אפשר לראות, למשל, בגאות ושפל של המים.

Luna09

New member
נשמע הכי הגיוני

אני יכולה רק להניח שהסיבה להתחשבות במצב הירח הוא שהירח משפיע על מצבים אנרגטיים, כמו באסטרולוגיה. אני לא חושבת שזה קשור לרמת ההחזר של אור השמש כמו שזה קשור למצבו של הירח ושאר הכוכבים בשמיים, כמניעים אנרגיה ברמה מסויימת... מלבד זה אולי יש גם איזה קשר לעוררות של האדם עצמו, מתוך אמונה שכאשר הוא פועל כאשר הירח זורח\מלא\גורע יש לזה יותר השפעה.

Weirdi

New member
כמובן,

שרק הסימליות של מצב הירח והתקופה וכדומה משנה את התוצאה. אבל זה משהו שיותר מבוסס על אמונה אישית ופחות על חוקי פיזיקה:)

Luna09

New member
גם פיזיקה

אפשר לייחס לזה גם הסברים פיזיקלים של כוח משיכה ומסה של אנרגיה (מי שמבין בזה, כמובן, יוכל גם להסביר את זה - אני לא קשורה לפיזיקה) כשאחת הדוגמאות הן גאות ושפל, כפי שהוזכר כאן כבר קודם...

למעלה