כישוף ובעלי-חיים.

Pixy led

New member
כישוף ובעלי-חיים.

בעקבות צפייה ממושכת בבעלי-החיים הקרובים לסביבתי (ובכן, שלושה כלבים ותוכי) ומחשבה על היכולות הקוגנטיביות הפוטנציאליות שלהם, תהיתי: א. האם יכולת מאגית שבני-אדם מפתחים דרך תרגול ולמידה קיימת באופן כלשהו בבעלי-חיים, למשל, יכולת חזוי-עתידות, בצורה הפשוטה ביותר של העניין? האם יש שיטה באמצעותה ניתן "להפיק" את היכולת מבעל-החיים, שכן הוא אינו מתקשר בשפתנו? האם קיימות מסורות מאגיות המתייחסות לרעיון זה? ב.ידוע כי ניתן להשתמש בבעלי-חיים בצורת טוטם ולערוך דרך טוטם זה תרגילים (למשל, תרגיל העלמות באמצעות ריכוז בהילה כ"תרופת השועל", הסוואה), אך האם ניתן להשתמש בבעלי-החיים עצמם בטקס מאגי, שלא בקונטקסט של הקזת דם, תרנגולים שחורים ושחוטים בלילות אין-ירח וכו'? כיצד? מדוע דווקא בעלי-חיים מסוימים מקושרים לכישוף, והאם יש ברעיון זה אמת? בתודה מראש, פיקסי לד

jbu

New member
ההודעה די מסובכת

וקשה להבנה אולם למה אתה מתכוון כשאתה אומר "להפיק" את היכולת מהם אתה מתכוון שהם ילמדו אותה? לא נראה לי שתוכי יכול ללמוד טלקניסיס ?(במיוחד כי אתה לא יכול לדבר איתו), כשאני עושה כדורי אנרגיה מול כלבים הם נותים : 1)הם בוהים בזה לכמה שניות. 2)הם מנשים ללקק את השטח בין שני הידים שלי (הכדור עצמו). 3)לנבוח עליו ולברוח.

Pixy led

New member
זה לא אדון, זו גברת...

ב"להפיק", אני מתכוונת לשימוש אנושי ביכולות מאגיות (אם קיימות) בבע"ח.

Swicca

New member
הכוונה ......

.... לנצל את בעלי החיים בשל היכולות המאגיות\מיסטיות שלהן? אור ואהבה , שימי.

../images/Emo6.gif

מצטערת, זה קצת, טיפה, לא נשמע..טוב..
בכל אופן, עדין לא נתקלתי בחתול שעושה מדיטציה ופותח קלפי טראוט. כשזה יקרה, אשמח להיווכח. עד אז, הסיכויים די קלושים. ותחשוב שבעלי חיים ובני אדם לא רק לא מדברים את אותה שפה, אלא גם רואים את העולם מנקודת מבט שונה לחלוטין, יש להם תחושות שונות, תכונות שונות. אני בספק אם אי פעם מישהו יצליח לגרום לחייה לעשות לחשים או משהו כזה.. אני אפילו לא בטוחה אם מישהו יכול "לדבר" עם חיות. כמובן שאפשר לאלף אותם, אבל זה מתוך הבנה הדדתי ופשוטה. מיסטיקה זה נושא הרבה יותר מסובך, לבני אדם זה מסובך, אז תחשוב איך חיות יתייחסו לדבר הזה.. אני לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך, אבל מה שזה לא יהיה- זה ידרוש המון המון המון זמן והשקעה כדי להפיק אפילו ניצוץ של הבנה כה עמוקה עם בעל חיים. צריך הרבה מטובציה בשביל להגיע לרמה כל שהיא של יכולת מאגית, וגם אנטלגנציה, סבלנות וריכוז. תנסה איכשהו לגרום לחייה לעשות את כל זה
המ..בעצם, שאני חושבת על זה..יכול להיות דווקא שיש להם יכולת מאגית, אבל...אני לא חושבת שהם יכולים לפתח אותה. אני כל הזמן חושבת על נחשים, שהם ללא ספק חייה מרתקת ביותר..אבל מה הקטע עם נחש המשקפיים? האם הוא באמת "מהפנט"?? או שאלו סתם אגדות? אולי לנחשים באמת יש יכולת מיסטית כלשהי? ~מהורהרת~ אבל בעצם, כבר הסבירו מדעית את רוב התכונות המופלאות של בעלי חיים. יש להם אברים שונים שגורמים לזה, אין בזה שום דבר מאגי...האם זה פלא שסוס יכול לשמוע דברים שהם קילומטר ממנו? או שפילים יכולים לזכור מישהו שלא ראו כשלושים שנה? אני חושבת שמאגיה זה משהו שאדם מפתח שהוא בלתי-רגיל ליכולות הבסיסיות שלו, אבל לבעלי חיים- אלו בעצם יכולות בסיסיות. אולי כדאי שבמקום להציף, אני אשתוק ואראה איך הדיון מתפתח
~שותקת~

או..../images/Emo9.gif

זו את פיקסי...סליחה, אני היום מבולבלת במיוחד, שמתם לב
? ואני רוצה רגע להדגיש את הקטע של אינסטינקט ויכולת פיזית שונה של בעלי חיים. אני לא חושבת שמישהו באמת אי פעם הסביר לגמרי מה זה "אינסטינקט", למשל- יאך לעזאזל הציפורים יודעות לעוף לארץ חמה יותר? מעולם לא חשבתי לקשר את זה ליכולת מאגית..מעניין באמת, האם זה הכל באמת -רק- מדע?
~מהורהרת שנית~ ~שותקת בשנית~

Pixy led

New member
שיחה עם בעלי-חיים

למען האמת, אני חושבת שניתן לתקשר עם בעלי-חיים. יותר מפעם קרה שהתנסחתי בלשון ברורה, עברית, שלא בטון של פקודה ובמשפטים מורכבים כלפי כלב/ה או בע"ח אחר (בעיקר כלבים, לגביי) והוא/היא ביצע את הדברים כפי שנאמרו על-ידי מבלי שאולף/ה לכך. חלק מהמקרים יכולים להיות מיוחסים ל"צרופי-מקרים", אך חלקם מעוררים תמיהה.

BLaCk magiCat

New member
לבעלי- חיים יש יכולת טבעית...

האינטואיציה שלהם הוכחה כטובה יותר משל בני האדם, מכיוון שהם לא יכולים לתקשר בעזרת דיבור והם חייבים "לחוש" את זה. בן- אדם צריך להתרכז ולבצע תרגילים מסויימים כדי לשנות את גלי המוח שלו לתדר אלפא בעוד שחיות יחולות להיכנס אליו בשניות, בגלל שהמוח שלהם בנוי בצורה אחרת. כשאנחנו עושים מדיטציה אנחנו לא פונים ישירות לאני העליון שלנו אלא לאיזורים במוח ה"יותר פשוטים" (כמו של חיות) ודרך זה מקבלים הארה. בגלל זה חתולים לא עושים מדיטציה
. לאוולין: מאגיה היא לא דבר בלתי-רגיל שהאדם מפתח בניגוד ליכולות הטבעיות שלו. כי כמו שאמרתי זה בא מהמוח שלנו, אפילו מהאיזור היותר פרמיטיבי שבא אלינו עוד בתחילת האבולוציה. עד כמה שאני יודעת.

Swicca

New member
צודק!!!

אבל אל תהיה בטוח שאינטואיציה של חתול למשל או של כל חיה אחרת טוב יותר משל בנאדם ..... למה תחשוב על זה ככה עם לא היו כל ההפרעות של היום יום כמו למשל מכוניות זיהום טלויזיה מחשב וכ'ו וכ'ו (אני יכול להמשיך עוד ועוד) אז אנשים היו הרבה יותר מודעים ל"חלקים האלו במוח" ולדעתי היינו ,טוב לפחות רובנו, יותר מוארים וטובים וכל זה ! מה לא ככה ? (זה שלחיות אין מה לעשות חוץ מלהיות חיות לא אומר כלום..... וחוץ מזה לנו יש חופש בחירה לדעת את ההבדל בין טוב לרע ואנחנו מודעים לעצמנו ולכן הרבה יותר קשה לנו להגיע להארה ולמשל לחתול שלא עושה כלום ושאין לו בחירה הוא פשוט פועל לפי האינסטינקטים שלו יותר קל) אני יודע שרשמתי די הרבה אבל סתם רציתי לפתוח נקודה למחשבה!!! אור ואהבה ,שימי.

אוולין?../images/Emo6.gif

שברת שיא בקריאת שמי לא נכון
אני חושבת
התכוונת אלי נכון? חוץ מזה, לא אמרתי שהוא מפתח את זה בניגוד ליכולות הטבעיות שלו, אמרתי..שזה משהו שהוא מפתח שאינו נמצא בין היכולות הבסיסיות שלו... נא לא לעוות את דברי
ואם אני לא טועה, השאמנים, רופאי האלילים וכו..היו קיימים כבר לפני מאות מליוני שנים..לא?

BLaCk magiCat

New member
סורי

כעונש אני אכתוב אאווין עד שימאס לי... אאווין אאווין אאווין אאווין אאווין אאווין אאווין אאווין אאווין... טוב, נימאס לי! חוץ מזה גם סליחה שיווטתי את מה שאמרת אבל עדיין מה שאת אומרת לא נכון כי זה כןנמצא בין היכולות הבסיסיות שלו כי כמו שאמרתי זה אחד האינסטינקטים הכי בסיסיים.

בני אדם בהחלט לא ../images/Emo13.gif

בני אדם, לפחות האבות הקדומים שלו, קיימים כנראה כ-7 מליון שנה. אבל זה לא נושא הדיון. שמאנים כנראה קיימים כמה עשרות אלפי שנים.

jbu

New member
../images/Emo6.gif הכלב של השכן שלע עושה

לי קריאה יומית, ורואה בכדור בדולח, הוא אפילו מעופף בתנוחת לוטוס אבך רק כלבי ציאואה יכולים לעשות את זה. עכשיו ברצינות נראה לי שהוא עמר לעשות עליהם כלומר קריאת מחשבות וכו', זה נראה לי מאוד אפשרי אחרי הכול רוחות לא יודעות ערבית רוסית או אנגלית אבל הם מבינות את המחשבות שלנו, כך שטלפתיה נראת לי אפשרי אבל אני לא רוצה לנסות את זה אפילו. תקנו אותי אם אני טועה.

dopey_wizard

New member
בדיוק מה שרציתי להגיד..

תלפתיה.. זו הדרך לדבר אם חיות אפילו יש ספר על זה, לא זוכר איך קוראים לו, ראיתי בסיפריה.. משהו תלפתיה ואילוף חיות.. או משהו כזה..

Unblessed

New member
...

טוב... לדעתי לחיות יש כוחות "מאגיים" והנה ההסבר שלי. כשאנחנו עושים כישוף אנחנו בעצם מתחברים לאיזושהי אנרגיה -לפי דעתי - לאנרגיה שעומדת מאחורי כל דבר בעולם וביקום הזה. אני חושבת שבעלי החיים עדיין חיים את מה שאחנו נטשנו. לצורת חיים שלנו יש יתרונות מסויימים כמו נוחיות, ולשלהם יש את זה שהם עדיין מחוברים לטבע. אנחנו כבני אדם כל היום רק עסוקים בבית ספר, עבודה, חברים, חבר, חברה שיעורים, תוכניות טלויזיה, מחשב וכו'... אנחנו לא חיים את הטבע. בעלי החיים כן. הם יודעים לקרוא סימנים יותר טוב מאיתנו, ויש להם גם סוג של חוכמה שאין לנו. למי כאן יש כלב? אם תצאו לטייל עם הכלב שלכם והוא ינבח על איזשהו מקום ולא ירצה להיכנס אליו, כמה ממכם באמת יכנסו? מישהו כאן אמר שכלבים לא יכולים לתקשר. אני לא פוסלת את זה, אבל אני אומרת שעד שאני לא אהיה כלב, במודע, אני לא אוכל לדעת איזה שיטות יש להם לתקשר, אם בכלל, אז אני לא אפסול את זה לפי מחקרים של המוח האנושי המוגבל. מצד שני אני גם לא מאמינה שאני אהיה כלב ואני אהיה מודעת לעובדה הזאת, אז לא נראה לי שאני אי פעם אדע... בכל מקרה, הרבה מהחדשים פה העירו בציניות משפטים כמו "הכלב שלי קורא בטארות", או "הכלב שלי מפענח חלומות" וכאלה. אתם צריכים להבין שמאגיה היא יותר מלהטיל לחשים, לפתוח בקלפים ואני לא יודעת מה עוד. מאגיה זה דרך חיים. אתם רוצים להיות מאגים, אז אתם קוראים, לומדים ומתאמנים. יופי. אבל זה לא הכל. לפיקסי - מדוע בעלי חיים מסויימים מקושרים לכישוף? אני לא יודעת. אבל מה שאני כן יודעת זה שברוב האמונות האלו יש איזשהו בסיס של אמת. אמת ששכחנו אולי. אולי האמת הזאת כבר לא לגיטימית. אולי בעלי החיים האלו מקושרים בגלל מקרה בודד. באמת שאני לא יודעת, אבל שוב, אני בטוחה שיש בזה איזשהו גרעין של אמת. איך את יכולה להעזר (אני לא אוהבת את המילה להשתמש) בבעלי חיים בזמן הכישוף? אני מאמינה שאם יש לך בעל חיים את יכולה להגיע איתו להבנה מסויימת (בהעדר מילה אחרת). פשוט, אמ... תלמדי אותו. תכירי אותו יותר טוב, תני לו להכיר אותך כמו שצריך, ואז, אני מאמינה, תוכלי לראות מה הוא יכול לתרום לך ומה את יכולה לתרום לו. העיקר הוא שלא תהיה כפייה מסויימת. בהצלחה. ירדן.

כמה דברים

א. כותבים טלפטיה, טלפתיה, תלפטיה או תלפתיה?
ב. לUNBLESSED (למה דרך אגב, את חושבת שאת לא מבורכת?), אולי כן תהיי כלב... בגלגול הבא...מי יודע..^_^ ג. פתחתם נושא חדש, לגבי הנוחיות של האנושות ועל המדע. אני רוצה רגע להעמיק בזה. קודם כל, עלי לציין שזה לא נכון- וחיות גם הן נהנות מפיתוחים טכנולוגים, יש (למבויתים ביניהם לפחות) תרופות, חיסונים, בית חם, אוכל בשפע, מים, פינוקים שונים, צעצועים..אז הרי לכם סיבות לכך שגם חיות נעשות פחות מחוברות עם הטבע. לדעתי, זה פשוט עניין של אינסטינקט, כמו שהזכרתי. לדעתי בחיות טבוע מלידה זכרון של חיי פרא, הישרדות, דרך חיים..שלו קוראים לפי רוב "אינסטינקט". האינסטינקט נובע ממודעות עצמית- כלומר, איך אדם פרימיטיבי ידע שהוא צריך להזדווג, לצוד, לשתות? בני אדם כיום בכלל לא מודעים לעצמם- דברים כמו אוכל והשתיה זה דבר מובן מאליו, חינוך בא מההורים ואין צורך באינסטינקטים. בכלל, האדם של היום לא מודע לדבר..! כלום לא מעניין אותו, הוא עושה מה שבא לו. פעם האינסטינקט הזה היה דחף לבן האדם, ובעזרתו הוא שרד..תמיד היה מה לגלות, מה לשפר, מה לעשות, איך לשרוד. הייתה בנוסף לכל גם אמונה בכוח עליון. כיום כשאין את כל זה, אנשים בכלל לא מודעים ליכולות שלהם, הכל זה מדע ועובדות וחומרניות... וכישוף ומאגיה הם דברים שנראים לכולם כמו אחיזת עיניים או שיגעון. אין ספק שאם נתחבר ל"עצמנו" נוכל להגיע להשיגים רוחניים הרבה יותר גבוהים..אבל כשאתה חיי בעיר, מוקף באנשים שמדרבנים אותך כל הזמן..אין זמן להתחבר אל עצמך! אני נכנסת לנושאים פילוסופים-בלתי-נגמרים כאלו..ואני פוחדת שלא אוכל לעצור, אז לסיכום קצר: לולי המדע, אין ספק שהיינו יכולים להגיע להשיגים הרבה יותר נכבדים בתחום הרוחני. ואיך זה קשור לחיות? לכו תבינו.. יום נפלא לכולם
~מבלבלת המוח הראשית~ טל

Unblessed

New member
...

א. טלפטיה וטלפתיה הן הדרכים הכי נפוצות לכתוב. נראה לי שאת יכולה לכתוב איך שאת רוצה (מילה לועזית), אבל באמת שאין לי מושג. ב. את באמת רוצה להיכנס לזה?:) אולי אני אהיה כלב בגלגול הבא, אבל מי אמר שאני אזכור את הגלגול הזה? ואז יהיה פתרון אבל לא תהיה שאלה... כן, כלבים וחיות מבויתות אחרות גם נהנות מפלאי הטכנולוגיה אבל גם סובלות (עשן, זיהום סביבה וכו'...)

למעלה