כיריים בנויים

cganir

New member
כיריים בנויים

שלום. לקראת כניסה לדירה החדשה, עם מטבח ושיש חדשים, נתבקשנו למסור את שם דגם הכיריים שאנו רוצים לשים, ואת המידות. מאחר ואנו נרכוש כיריים חדשים, עוד אין לנו מידות מדויקות. היינו רוצים להמנע מקניית הכיריים והתנור הבנוי הרבה לפני הכניסה לדירה, על מנת לא לבזבז את תקופת האחריות על המוצר בלי להפעיל אותו כלל (עד הכניסה לדירה). בדקתי מספר דגמים שונים של כיריים בנויים, וראיתי כי המידות הפנימיות שלהן נעות לרוב בטווחים של סנטימטר לפה ולשם, והמקסימום שראינו היה 49X56. האם כדאי לתת מידת מקסימום שכזו כמידת הכיריים שלנו ? האם פתח גדול מדי (ב1 סנטימטר לכל היותר) יפגע ביציבות הכיריים על השיש ? מה בנוגע לתנורים בנויים ? ראינו כי שם המידות הסטנדרטיות הן 60X60.? תודה.

אחריות

לדעתי נהוג (ואם לא, ניתן לדרוש) אחריות מרגע התקנה. כך היה לי (קניתי בא.ל.מ). בהצלחה

שתי אפשרויות 1. אפשר להתקין כיריים עם הגבהה ע"י שימוש בסרגלים מאותו סוג של השיש. 2. אפשר לפתוח את החור בשיש לאחר התקנת השיש במקום.אבל קח בחשבון שזה עושה המון אבק.

cganir

New member
בנוגע להגבהה - לא בא בחשבון.

בנוגע להרחבת החור - איני רואה כל צורך בכך, מאחר ואני נותן למתקין השיש את המידות המקסימליות שמצאתי. כל הכיריים נעים סביב אותן מידות, ואם אני אתן את החור הגדול ביותר, כולם ייכנסו. השאלה שלי היתה האם כיריים ישבו טוב גם בחור קצת יותר גדול ? האם לא תהיה בעיית יציבות ? האם הכיריים לא ירקדו בתוך החור הזה? איך בכלל מעגנים כיריים לשיש, אם בכלל ? או שהמשקל שלהן מספיק בשביל להחזיק אותן במקום ? תודה.

לפי מרפי המידות שתתן, בסוף לא יתאימו לכיריים הספציפיות שתיקנה. יש עוד בעיה - יש כיריים שדורשים מרווח לאיורור מתחת ,וזה מחייב תיכנון של הנגרות מתחת. קח בחשבון שלכיריים יש גם עובי שונה מדגם לדגם. הטוב ביותר = לרכוש או להחליט על הדגם שאתה הולך לרכוש ,ולפתוח את החור בהתאם,כמובן שאז תדע גם את שאר הדרישות של הכיריים. בדרך כלל המשקל מספיק לעיגון (אם החור מדוייק),אבל יש גם קליפסים להידוק מלמטה.

האם אתה יכול להרחיב בנוגע לאפשרות

הראשונה ? מה החסרונות של השיטה? האם לא מצטבר לכלוך בין הסרגלים\ ברווחים שבין הכיריים לשיש ??

לא רואה חסרונות חוץ ממראה אולי לא אסטטי.דווקא הסיכוי לליכלוך קטן יותר. אפשר לשטוף את השיש ולא לפחד שהמים יכנסו מתחת לכיריים.

Rשף

New member
חסרון אחד גדול

זה מ כ ו ע ר, פרט לזה רק יתרונות- לא מתלכלך וקל לנקוי.

פ123

New member
כיריים "בנויים"

מנסיון בלבד. בשני המקרים בהם הכירים "ישבו" פעם עם ופעם ללא "סרגלים" מסתבר שללא "סרגלים" לא מצטבר לכלכוך וגם אם קיים כזה ניתן להרים מעט את הכיריים ולנקות עם "הסרגלים" זה פשוט סיוט. הכירים פשוט מונחות על משטח העבודה ללא כל קיבוע נוסף, המשקל העצמי של הכיריים אינו מאפשר להם תזוזה. לגבי גודל הפתח: הטולרנס הוא כל כך גדול כך ששהגודל המקסימלי בד"כ יהיה מכוסה ע"י קצוות ושפתי הכיריים כך שלא אמורה להיווצר כל בעיה.

למעלה