כיפור

Lir האחת

New member
כיפור

איך עובר אצלכם היום כיפור? האם אתם צמים? גמר חתימה טובה

כן..

אני אישית קורא ספרים כל יום כיפור
לפעמים אפילו מסיים ספרים שלמים. גמר חתימה טובה.

יוקאס

New member
גצר חתימה טובה לכולכם!

אני צמה, אבל כמו שאני מכירה את עצמי ואת הבית שלי, אמא שלי בטח תשדל אותי לשתות לקראת הצהריים של היום השני. לא נורא! קצת דיאטה! מה יש?! ויש לי ה-מ-ו-ן ספרים לקרוא - ואולי אני גם אקרא אותם (ואולי לא) ואחסוך זמן משנה"ל שתבוא (ושוב, אולי לא)...

יוקאס

New member
באנגלית למיניהם

למשל את כפרה של איאן מיואן (יצא איתו סרט עם קירה נייטלי) ואמה של ג'יין אוסטין וextremely loud and incedibly close של ג'ונתן ספרן פואר (על ה-11 בספטמבר) ועוד כהנה וכהנה הרשימה המלאה היא כאן: http://www.biu.ac.il/HU/en/home/List_book09.doc

וואי זה הרבה ספרים ../images/Emo98.gif

והאמת לא קראתי כמעט אף אחד מהם, הם לא נראים לי כל כך הסגנון שלי.. תהני!

idanshaf2

New member
צום רקל...ואם כולנו נצום כמו ילדים טובים

אולי לא תהיה שביתה

d e m o sthenes

New member
לא צם. לא רואה את הטעם שבעניין הזה.

וכל אלו שצמים ביום כיפור אבל נהנים להם לצאת בשישי, לא לשים תפילין כל בוקר ולא ללכת לבית כנסת מבחינתי סתם חיים על פי מנהג תרבותי ולא על פי מצפונם האמונתי/דתי.

קצת הגזמה... ../images/Emo189.gif

"חיים על פי מנהג תרבותי ולא על פי מצפונם"? זה בסה"כ יום אחד בשנה..
בכל מקרה, אני חושב שיש משהו יפה ביום אחד של חשבון נפש ומנוחה, ואם אפשר לעשות את זה ביום הכי שקט בשנה - למה לא.

d e m o sthenes

New member
לא חושב שהגזמה, שפוט כשהסתובבתי אתמול

ברחוב ופגשתי אנשים שאני מכיר לא רק שלא היה להם מושג באמת למה צמים הם גם רוב הזמן לא שומרים שום מנהג מהעולם הדתי. אז כן, לדעתי לגבי רוב האנשים החילוניים הצום הוא חלק ממנהג תרבותי ומאיזשהו אקט שיש לעשותו כי כולם עוישם. אבל זה רק אני

shay4442

New member
מצד שני אלה בדיוק אותם אנשים

שכאשר הם לא צמים, לא בדיוק יש להם מושג למה.........

idanshaf2

New member
ומה רע בלשמור מסורת?

אני אישית צם למרות שאני לא אדם מאמין, ואנחנו גם עושים קידוש בשישי... למה? כי זו המסורת של העם שלנו, אני לא חושב שבגלל שאני צם יכתבו אותי באיזה שהוא ספר או משהו כזה אבל אני חושב שחשוב לשמור על המסורת שהגדירה ומגדירה אותנו בתור עם.

JustK

New member
כ"כ מסכימה ../images/Emo70.gif למרות שאני בכלל אדם מאמין

ומסרותית, אבל חושבת שגם לחילונים שבינינו צריכה להיות זיקה מינימלית למסורת ולייחוד שלנו כעם יהודי
לא חייבים "להגזים" וללכת לבית הכנסת/לשמור שעות בין בשר לחלב/להניח תפילין, אבל דברים מינימלים שממש לא דורשים הרבה - קידוש ביום שישי
(זה גם מאחד ת'משפחה לפחות פעם אחת בשבוע, יש משפחות שבכלל לא יוצא להם לשבת לארוחה יחד כל השבוע, חבל), הדלקת נרות
שבת (לא לוקח יותר מדקה סה"כ, באמת), קביעת מזוזות על משקופי ה-
.. מסורת ישראל
פשוט מאוד חשובה לכולנו בתור עם.

למעלה