כיף של יציאה בסירה

shragam

New member
כיף של יציאה בסירה

הפעם יצאנו בצוות אני, אלון, עדי ודודיק (דודיק 5, חבר ותיק). נדב יצא לחופש בצפון ואודי חולה בבית.

המטרה ג'יג לייט בבוקר לחיפוש קצת אינטיאסים ואח"כ ללכת לחפש טרחונים/סקומברי ושות' בסביקי.
יוצאים ב6 בבוקר לחפש קצת אינטיאסים שלא היו, בדרך פוגשים חבר בקיאק שנשברו לו הפדלים/משהו במנגנון ומבקש עזרה כשנחזור בגרירה למרינה.
אני אומר לו שאנחנו קופצים לעוד איזו נקודה ונחזר עוד מעט לעזור לו. לאחר ביקור בנקודה שהיתה ריקה מדגים ושתית תה ציפורן של עדי , אנחנו נערכים לגרירת הקיאק חזרה למרינה ולאחר מכן יציאה לכיוון גזרת הסביקי.

לאחר מסע איטי בסירה של 25 דקות (שהקיאק לא יתהפך), אנחנו נפרדים מהחבר לשלום ונוסעים לחפש דגים.

ישר לאחר הגעה לאיזור וסריקה קצרה, אני מזהה להקות גדולות של דגים (ראו תמונה איך נראה בפיש פיינדר).
אנחנו ישר מורידים סביקים ומתחילים לנסות לדוג.
השנה, יש תופעה מוזרה שאין אטרף של אכילות בסביקי, הדגים עושים טובה עד שהם נתפסים/תוקפים. צריך להזיז ולשחק עם הסביקי ולשכנע אותם לתקוף.
שנה שעברה, איך שהסביקי היה יורד, ישר תקיפות ויוצאים בשלשות ומעלה.
הדגים שיצאו הם בעיקר הטרחונים עם הזנב הצהוב בגודל של כף יד + ומדי פעם טרחון רגיל באותו גודל.

לאחר כמה שעות, הלהקות התחילו להתפזר ואנחנו עם כמות נחמדה של דגים. אני אומר לאלון שנתחיל לרדת לכיוון החוף לבדוק עוד מקום ואם לא יהיה כלום, אז נסע למרינה.
מגיעים למקום לבדיקה , אני רואה דגים למטה ומורידים סביקי.
איך שהסביקי מגיע למטה (אני עוד בשיחת טלפון עם חבר אחר ששואל מה קורה), אני מרגיש אכילות חזקות והסביקי מתחיל לרוץ עם התנגדות
. אני חושב שיש לי שם טרחון גדול או בייבי אינטיאס.
עדי גם תופס משהו משהו ומחזיר רק חוט ללא סביקי ואומר שיש למטה פלמידות
. אני עדיין עם הדג שלי בסביקי ולאחר מאבק קצר ועדין, אני שולף פלמידה של חצי ק"ג שנתפסה בשפה בקרס של הסביקי (איזה מזל).
את הסביקי שלי תקפו לפחות 3 פלמידות. חזר חתוך לחצי (הראשונה), אחת תפוסה (השניה), והשוק לידר עבר קילוף כמו קליפת בננה (השלישית).
אני ישר מחליף למקל החדש שלי של הפופינג Black Hole Magic Eye (שמוכן קבוע עם כבל פלדה וניקל 80 גרם למקרה של רתיחות), מוריד את הניקל למטה ומקל ישר נעילה.
האקשן מתחיל וכולנו בטרוף פלמידות. איזה תענוג, המקל החדש עובד נהדר, הציוד קצת כבד (בכל זאת לא מיועד לפלמידות קטנות, אבל זה מה שהיה מוכן ועובד).
יש מלא שחרורים ובריחות של פלמידות.
לאלון ועדי נקרעים ג'יגים, בורחות פלמידות וחגיגה גדולה.
דודיק עוזר לחלץ דגים, מעדכן מה קורה בפיש פיינדר ועושה חיים.

השעה כבה 13:00 וצריך להתחיל לזוז למרינה לצערנו ונקווה לחזור שוב לחגוג שבוע הבא .

סה"כ נתפסו 13 פלמידות במשקלים של 400-900 גרם +- ועוד כ 50 טרחונים שחולקו בין כולם.

השלל שלי 5 פלמידות במשקל כולל של 3 ק"ג ועוד שקית נחמדה של טרחונים.

ציוד
סט ראשון

מקל: של חברת Jigging Master SABER GAME 55B
רולר: Shimano Ultegra 8000 PG
חוט: Power Pro 30 lb.
שוק לידר: YGK 30 lb.
וסביקי שונים

סט שני לפלמידות
מקל: Black Hole Magic Eye 804S
רולר: Shimano BioMaster 8000 HG
חוט: Power Pro 50 lb.
שוק לידר: חוט 0.7
ניקל פשוט (חיקוי של Halco) 80 עם כבל פלדה 90 ליברות. (זה מיועד לכבד
)

angin

New member
איזה שטיח יפה

כל הכבוד על העזרה לחבר [קיאק}

והדוח רהוט ומלמד

תודה שרגא

pitam15

New member
יופי של בילוי
ו
על העזרה לקיאקיסט

אולי הדגים באו כבונוס על העזרה לזולת

וריולה

New member
סוף סוף פלמידות בג'יג גם לי

שרגא נתן דוח מפורט ומלמד על היציאה המשובחת של יום שישי , הרבה אין מה להוסיף רק שסוף סוף גם אני הצלחתי להוציא פלמידות לאחר כמה יציאות איתם בעונה הנוכחית . שנה שעברה שהיו הרבה יותר פלמידות באשדוד לא התמזל מזלי להוציא כשיצאתי איתם .
השלל שלי 5 פלמידות וכמובן טרולוסים על סביקי .
היה כרגיל מהנה , וכבר מחכה ליציאה הבאה .
תודה חברים נהניתי מאד , וגם לפגוש את חברנו הותיק דודי , נהנתי לספר ולהעביר איתך חוויות , שמור על קשר .
אשתדל לצרף תמונה בהמשך
שבוע טוב לכולם

alonps

New member
היתה יופי של יציאה

המון אכילות של טרחונים שבאו לבקר, וגם שלש פלמידות שחזרו בתור פילטים.
הבאסה הגדולה היתה ש3 ג'יגים שנקנו רק השבוע נשארו בים. אחד נתקע בסלע על הזריקה השניה, ושנים לקחו הפלמידות.
שאלו יהיו הצרות שלנו...

שתמיד יהיו לנו הפתעות כאלו לטובה.

dudik5

New member
היה כיף לצאת לים עם חברים ותיקים

אז אחרי המון זמן שלא יצא לי לדוג, היה כיף לחוש את הטרולוסים בקצה הקרס
ועוד יותר כיף היה לפגוש חברים ותיקים, למרות שעדי הגיע בלי התלתלים המוכרים שלו :)
אודי- הפסדת :)

עד לפעם הבאה...

AviramLevi

New member
הפיש פיינדר נראה מפלצת, אפשר....

חוות דעת עליו?

אני מתכנן לשדרג את שלי

shragam

New member
הפיש פינדר הזה צעצוע נחמד מאוד, בעיקר החלק של

התלת מיד והסריקה לצדדים שעוזר לראות מה נמצא בצדדים עד טווח של 80 מ' לפחות לכל צד וכן מה קיים למטה באיכות גבוהה ולא כמו בעין רגילה.
כך למשל כשאני עובר מעל צינור על הקרקע, אני רואה את קוביות הבטון שמצמידות אותו וכן את הצינור עצמו.
בעין רגילה רואים סתם שיש משהו בולט למטה וזהו.
יש כל הרבה קישורים ברשת לתצוגות תכלית של המכשיר.
כמובן צריך לרכוש גם עין מיודחת בנוסף לרגילה.
צור עימי קשר לעוד פרטים

ziv1f

New member
ואו איזה יופי זה

כיף אמיתי גם להיות יום על הים, גם לחזור עם זה הביתה

איזה דוח כיפי מרענן ועושה חשק :)

כל הכבוד על יציאה שכזו עם שלל רב ומגוון.
אהבתי !

ביום שישי האחרון נראה לי שהתמונה היתה זהה בהרבה מקומות,
לפחות כך גם היה אצלנו, בדיג מסירה באזור הרצליה.
יציאה לעומק של ה 40 מטר, הניבה דייג מוצלח מאוד בכל נקודה שהורדנו אליה חוטים.

אפשר היה לזהות בפישפיינדר להקות גדולות של טרולוסים, טראכונים, ג'רבידות, פרידות, סקומברי וברקנים.
הפתיונות היו חתיכות קטנות של קלנרי, על סביקי, והתוצאה היתה הוצאה של חתיכות ממש יפות וגדולות,
שנתפסו באטרף על הקרסים.
כל מכה כמעט עלו 3 או 4 דגים בבת אחת.
אחת היציאות מהיותר פוריות שחווינו בתקופה האחרונה.
הים היה שקט, ללא רוח, ללא גלים, שמש מלמעלה ושמיים בהירים,
תענוג של יום דייג.

בהצלחה גם בהמשך, ותודה על השיתוף :)

למעלה