כיף להיות אישה!!

zooti

New member
זה כי עניתי על שאלה אחרת

והיא - מה לאישה החילונית ולמעמד האישה הדתית. (או - למה זה מטריד אותי). על השאלה "למה זה שובניסטי" כבר דיברו אחרים בפורום זה ממש. תעשי חיפוש.

zooti

New member
אנסה לפשט

מכיוון שבארץ הרבנות היא המונופול על נישואין וגירושין, על כל אישה, גם חילונית, נכפית השקפת העולם השוביניסטית של האנשים הדתיים האלו. אי לכך, יש לנשים החילוניות זכות מלאה להתלונן על השקפת עולם שובניסטית זו. הבעיה במעמד האישה הדתית הוא בכך שהוא בעיה של האישה החילונית.

israelberger

New member
תשובות

1.האשה פסולה מדין תורה אבל זה לא אומר שכך זה במציאות. יש להרבה אנשים בעיה בסיסית בהבנה של עיניין דיני התורה. דיני התורה הם רק הבסיס למשפט העיברי אבל אם תחקרו תגלו שבפועל שפטו לפי חוקים שונים בעליל. 2.נכון, נישואין ביהדות הם בדרך של קיניין. מה רע בזה? העיקר לצעוק "הדתיים האלה קונים נשים!". זה בסה"כ הדרך הפורמלית שבהם מתבצעים נישואין. 3.נהפוך הוא! האשה מקבלת ע"פ רוב יותר מהאחים שלה. האישה מקבלת באופן קבוע כאשר האב מת סכום קבוע גבוהה למדי (אני לא זוכר בדיוק) שנועד לחתונתה (אפילו אם היא לא מתכוונת להתחתן או אפילו לא יכולה) שבאופן פורמלי לא נקרא ירושה ורק ממה שנשאר מתחלקים האחים. כך שבסופו של דבר האשה יוצאת מורווחת. 4.אני ישמח לקבל מקורות מדוע האשה נחשדת לנקיון גופה. 5.אשה כן יכולה לקבל תפקיד של שררה רק לא מלוכה. 6.האשה לא יכלה בתקופה קדמונית להיות מלכה כי אז הדבר נחשב ללא מכובד אבל היום אין שום עיניין של מלוכה חוץ ממלך המשיח (שהוא לפי המסורת גבר מבית דוד)

למעלה