כיף להיות אישה!!

SmartCat

New member
כיף להיות אישה!! ../images/Emo42.gif

היי נשים! איך זה להיות נשים בחברה הדתית? "אשת חיל מי ימצא..." "דבורה הנביאה..." אבל מדוע לנשים אסור להתפלל בטלית בכותל? כי תפקידם שונה? מעניין.... בחורות! צאו וגלו מה כתוב עליכם בכתבי הקודש היהודים: האישה היהודית פסולה לעדות ופסולה לדיינות, נקניית ומגורשת, איננה יורשת את בעלה, חשודה בעצלות וחוסר ניקיון הגוף ופסולה לקבל כל תפקיד ציבורי של שררה. איזה כיף להיות אישה יהודיה בארץ ישראל השלמה
במחשבה שנייה, אולי עדיף להיות גבר יהודי, דתי, עדיף חרדי... איזה עולם מושלם.... בטח אתן אומרות לעצמך, בנות ישראל, שאצלנו בבית אבא משרת את אמא, ולאמא מעמד של ראש ממשלה! אבל זה לא מעניין - אני מדבר איתכן על מעמדה ההלכתי של האשה, את זה צריך לשנות! * אשה פסולה לעדות - מסכת שבועות ל ע"א: "שבועת העדות נוהגת באנשים ולא בנשים..." * אשה פסולה לדון - מסכת נדה דף מט עמוד ב: "כל הכשר לדון - כשר להעיד, ויש שכשר להעיד ואינו כשר לדון"... תחשבו! * אשה אינה יכולה להיות ראש מדינה או מלכה ולא כל תפקיד שיש בו משום שררה - רגע!! אתן קופצות ונזכרות בדבורה הנביאה, או בזונה רות ששכבה עם אחשוורש.... ספרי דברים פיסקא קנז: "שום תשים, מת מנה אחר תחתיו, מלך, ולא מלכה". אתן בוודאי יכולות להוסיף הגבלות נוספות ששמעתן עליהם ואולי אפילו דרבי שבח לאישה הצדיקה... אבל תזכרו שגם יאסר ערפת מהלל את הנשים (בעיקר את הרחם שלהן)... כיף להיות אישה יהודיה! רק משהו אחד לא ברור לי - הגבר זכה בברית מילה, למרבה השמחה האישה היהודיה לא... מזל שחז"ל לא ידוע על קיומו של הדגדגן, כי אם כן... SmartCat

uuuaaa

New member
טוב נו, אני היום חוזרת בשאלה

אני גם רוצה להיות יפה ולפרסם ביגלה וקולה, ציפס ותפוזינה ומילקי ומזרונים ומכוניות ואמבטיות. ושיזרקו אותי בגיל 50 כי השמנתי. גם אני רוצה להתאפר שעתיים כל יום לפני שאני יוצאת לעבודה. כדי שאנשים יסתכלו עלי וכדי שהבוס ימשיך לתת לי עבודה. אולי בעוד 50 שנה, אני כשאני אהיה מנהלת אני אקבל עשירית ממה שהוא מקבל עכשיו. אני גם רוצה לעשות גוגינג כל יום, כדי שכולם בעבודה יסתכלו עלי. גם אני רוצה לתת לבעל שלי גרעינים כדי שיראה בשקט כדורגל. הבת שלי תזכה בתחרות היופי. היא לא תהיה מכוערת כמוני. אנשים ברחוב יסתכלו עליה בהערצה. וואו אם הייתי חילוניה, הייתי מסתובבת עם כל המי ומי, שחקני כדורגל, כוכבי קולנוע. איזה בעסה שאני חילוניה. גם הבעל שלי בוגד בי, אבל זה לא נורא, כי עשינו הסכם שכל אחד יבגוד פעם בחודש. ואת הילדים נשלח לסבא וסבתא. הידד האח ושוב הידד.

taro

New member
לצחוק או לבכות?

נתחיל עם חוסר הדיוקים העובדתיים, כמו אסתר ולא רות (ובלי שום קשר, קשה להגיד שאסתר הייתה מנהיגה), וברית המילה לא הייתה המצאה של חז"ל, היא נכתבה בתנ"ך ומוגדרת בפירוש לזכרים ולא לנקבות. למה לנשים אסור להתפלל? זו לא הלכה. זה נוהג, שאמצו לעצמו פלגים אורתודוכסים בא"י. נשים אין זה תפקידן להתפלל, כשם שלגבר אסור להתאפר וללבוש מלבושי אישה. למה תמיד מחפשים מה לאישה אסור, ולמה תמיד מנסים לעשות אותה מסכנה? אם היה נאסר עליה לההתאבד והגבר היה מחוייב בכך, גם אז הייתם בוכים על שוביניזם? טרחת לבדוק מדוע אישה פסולה לעדות? שתי הגישות שידועות לי הן א) היות האישה בורה בענייני תורה ב) היות האישה נעלה מכדי להיות שותפה לדיונים כאלו. ואגב, אם היית טורחת לבדוק, היית רואה שיש מגוון מקרים בהם עדות אישה היא קבילה בהחלט. באשר לדיון - קצת קשה לדון כשהנשים לא בקיאות בחומר. באשר לעמדת המלוכה - לעמדת ההנהגה אין שום משמעות; לא בעידן הגלות בו אין מלוכה (המלוכה היא שמימית כזכור) ולא בעידן ימות המשיח, אז תפקיד המלוכה הוא להיטיב עם השם. לאישה נתנה הזכות והאפשרות להיות אם ולהביא חיים לעולם, שזה דבר נהדר בעיני שאני יכול לקנא בו. למה להיות אם הינו דבר נחות ופחות מלשבת על כסא המלוכה? דווקא גישה כזו, הרואה באמהות דבר נחות, היא גישה שוביניסטית ומיזוגנית. באשר לגירוש, לקנייה ולירושה - בוקר טוב, אבל היום זה כבר לא ככה.

נכון

האשה פטורה מכאב ראש גדול הכרוך בכך. כך דעתי. ניסית פעם להעיד בפני סנהדרין? תהיי בטוחה שבנות דתיות יודעות את ההלכות האלה מצוין! "אשת חיל מי ימצא"- איזה גבר ממשיך להלל את אשתו עד סוף ימיהם יחד (בתנאי שהם לא מתגרשים אחרי שנתיים)? הדוגמאות מראות על ראיה מצומצמת, ואולי אפילו על מקורות מאתר "חופש" וכדומה. האשה היהודיה זוכה לכבוד והערכה רבים ביותר, והכל נובע מהמהות שלה, השונה מהגבר, באופן טבעי. אם את באמת מעוניינת, (הטון הנוכחי לא הראה זאת), אנסה להרחיב פעם אחרת. אגב, רות? אחשוורוש? וכל השאר. רק תזכירי לי אם את מאמינה באמיתות הכתובים, ואם חיית בתקופה ההיא.

taro

New member
מה שמעניין הוא,

שנראה שלאישה החילונית מפריע הרבה יותר מעמדה בעולם הדתי, מאשר הוא מפריע לאישה הדתיה עצמה. האם זה אמור ללמד משהו על העולם החילוני שממלא את בנותיו בתסכול? אגב, קשה לכנות את מה שנמצא באתר חופש "מקור". צילום של דף גמרא, צביעה במרקר של החלקים הרלבנטים וגזירת כל השאר לא נקרא "מקור", אלא "קולאג´".

taro

New member
מעניין לראות לאיזה מצב הביאו את

האישה החילונית, שהיא משוכנעת שבכל מקום היא הצד המופסד... מעניין עוד יותר לראות איזו השפעה יש לתיאוריות הפמניסטיות האלו על הגברים החילונים.

zooti

New member
מעמד האישה בעולם הדתי

היה מענין אותי כקליפת השום, אלמלא היה נכפה עלי. כשיהיו אלטרנטיבות חילוניות למה שהיום נמצא במונופול דתי (נישואין אזרחיים, ויותר מכך - גירושין אזרחיים), אז תוכל להגיד לנשים החילוניות שמעמד האישה בעולם הדתי אינו נוגע להן.

zooti

New member
כן, נכפה עלי

נישואין וגירושין בארץ הזו הם דתיים - אין אופציה חילונית (גם אם זוג בחר להתחתן "נישואי קפריסין" הרי הגירושין יתבצעו דרך הרבנות. והרבנות, מה לעשות, פוסקת ע"פ חוקים דתיים ומתעלמת מכך שהאנשים חילונים - הן בהשקפת עולם והן בדרך החיים. כך הדת נכפית עלי, השקפת העולם הדתית נכפית עלי ומעמד האישה בעולם הדתי נכפית עלי. נכון שתמיד יש את האופציה של "לא להתחתן". אבל תמיד יש מקום להסתנן. ותגידי לי - למה שלא תהיה לי את האופציה להתחתן ולהתגרש בלי התערבות של ממסד שהשקפת עולמו אינה מקובלת עלי? למה שלא ארגוז על השקפת עולם שוביניסטית אם היא חלה עלי? כשתהיה בארץ אופציה חילונית לשירותים בסיסיים, אז מעמד האישה הדתית, כל זמן שמקובל עליה , יהיה מקובל עלי (מצידי שתעשה מה שהיא רוצה).

מה הקשר?

לא שאלתי אם יש או אין כפיה, שאלתי רק מה הכפיה במעמד האשה, ואת זה עדיין לא הבנתי. מה הקשר של השקפת העולם השובניסטית, לעובדה שבארץ אחראית הרבנות על נישואין וגירושין? ושוב, מה הבעיה במעמד האשה הדתית? לא נתת לי תשובה.

zooti

New member
אני אפשט את הטענה

מכיוון שבארץ הרבנות היא המונופול על נישואין וגירושין, על כל אישה, גם חילונית, נכפית השקפת העולם השוביניסטית של האנשים הדתיים האלו. אי לכך, יש לנשים החילוניות זכות מלאה להתלונן על השקפת עולם שובניסטית זו. הבעיה במעמד האישה הדתית הוא בכך שהוא בעיה של האישה החילונית.

עוד משהו שלא הבנתי:

מה שוביניסטי בהשקפת עולם זו? מה ההבדל בין הגברים לנשים, בענין זה? מה אכפת לי שאת חושבת שמעמדי כאשה בעייתי? אני חיה את החיים שלי, והבעיות שלך לא ממש אמורות לעניין אותי, בענין זה.

zooti

New member
לא צריך להיות לך איכפת

אבל לי איכפת. איכפת לי שמעמד האישה בדת הוא בעייתי, כי זה לא נשאר שם אלא משפיע עלי. הבעיות שלך לא אמורות לענין אותך, הן אמורות לעניין אותי. ומעמד האישה בעולם הדתי הוא בעיה שלי כי הוא משפיע גם עלי, וכאן הטענה שלך ושל טארו, שמעמד האישה בעולם הדתי לא צריך לעניין אותי נופלת.

אבל לא הסברת לי..

אני לא מבינה מה בעייתי בזה. ולמה אם זה לא בעייתי בעיני האשה הדתית, זה בעייתי בעינייך? מאיפה נוצרה הבעייתיות? יש לי החשש (שכבר הוכיח את עצמו לא אחת) שמדובר בהמצאות, או באי הבנה פשוטה של כמה עובדות בסיסיות. אחרת, אני לא רואה סיבה, כל עוד לא מסבירים לי.. אני יודעת שאני שואלת מליון פעם, אבל את פשוט לא עונה לי, אז אין לי מושג מה מפריע באמת.

zooti

New member
דו שיח של חרשים.

עניתי לך מליון פעמים ואת פשוט מתעלמת. אז או שאת לא יכולה לקרוא את מה שאמרתי. או שאת לא רוצה לקרוא את מה שאמרתי. או שאני באמת לא מובנת. אני מסיימת כאן. אולי מישהו אחר יוכל להסביר יותר טוב ממני.

חבל. באמת שניסיתי.

ולא ראיתי שענית, ואפילו לא ניסית לענות על השאלה: מה שוביניסטי בהשקפת עולם זו? אז או שאת מתחמקת מתשובה, או שלא שמת לב לשאלה שלי, או שאני לא יודעת מה.

למעלה