כיסוי תחת...

כיסוי תחת...

היי, דבר ראשון אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום... נולד לי בן לפני חודש וחצי ורציתי לשאול באיזה מגבונים אתם משתמשים ולמה, כלומר על מה חשוב להסתכל כשאני קונה מגבונים.. ואם יש לכם איזשהי המלצה למגבון מסויים?

Master Stav

New member
עבים ללא בישום

היפו אלרגים וזולים ...יש ברשתות הגדולות כמו סופרסל דיל מבצעים על 10 חבילות ...ואל תטעה ... 10 ....זה בעדינות ...היו תי תקופות של יותר לחודש

gils33

New member
לפי רגישות התינוק

אנחנו קונים בבישום עדין ומגבונים עבים כל תינוק והרגישות שלו. יש תינוקות שלא משנה סוג המגבון.

יש שתי גישות

גישה של לקנות משהו סביר ובכמה שיותר זול כמו אלה של רמי לוי, וגישה של לקנות מגבונים שמעשירים את העור עם תחליבים ותמציות שונות כמו אלוורה וויטמינים. דווקא יצא לי לראות באנרים פה באתר שקשורים למגבונים חדשים של פרשוואנס, אצלנו משתמשים בפרשוואנס כבר שנים, לא כל כך הבנתי מה חדש בהם, אבל אוליי שווה לבדוק.

kirschi

New member
אנחנו משתמשים במותג מפורסם

ראשית כל מזל טוב, המון הנאה ואושר
פשוט פעם םעמיים היה לנו נסיון רע עם מגבונים אחרים, וגילינו ששני המובילים הכי התאימו לישבנו של היורש הבכור, ואחרים עשו לו פריחה אדומה. לבסוף נצמדנו לאחד מהם, ועם השני כבר המשכנו באותו הטרנד, בלי לבדוק יותר מדי.הכי חשוב לבדוק מה מתאים לזאטוט שלך. יכול להיות שדווקא הכי זולים יתאימו יותר, ואצלו תהיה רגישות ליצרן אחר. אני מצטרף להמלצה לבחור מגבונים עבים. זה לא כל כך נעים להרגיש שהתוצרת המוצקה,למחצה עוברת ישר לידיים שלך, במיוחד כשהתינוק ניזון מפורמולות, ואח"כ ממוצקים. קח בחשבון שבאמת תזדקק להרבה מהם, כך שכדאי לעשות סקר מחירים, ולמצוא את הקמעונאי הכדאי ביותר - יש הבדלים של עשרות אחוזים בין החנויות. אני מקווה שענינו לשאלה...

לא משתמשים

שוטפים בכיור. בתקופה העצלנית שלנו החזקנו ליד המיטה תרמוס גדול (מהסוג שלוחצים עליו כדי להוציא את המים) וחבילת צמר גפן, ומחוץ לבית מגבונים אקולוגיים שהיו יקרים למדי, אבל לשימוש של פעם ב- הם היו בסדר ושרדו אצלנו הרבה זמן. עם מגבונים רגילים אני מנקה שולחנות, מקלדות ועוד חפצים דוממים מאוד ביעילות, ונראה לי מדאיג לקרב חומרי ניקוי כל כך חזקים לעור, גם שלי וגם של הקטן. אז חזרנו לשיטות הסבתא.

אפונה וגבר

דבר ראשון אהבתי את הניק , הצחיק אותי מאוד. מה קורה שאתם יוצאים מהבית והילד עושה בחיתול ? לוקחים תרמוס לכל מקום ?
אני חושב שלמגבונים החדשים שיוצאים אין "חומרי ניקוי", אני לא מאמין שחברות גדולות כמו ג'ונסון, פרשוואנס והאגיס יכניסו חומרים שלא מאושרים ע"י משרד הבריאות...

אני רק יודעת איך הם מנקים לי את הבית

קודם כל, תקרא את רשימת הרכיבים על המגבונים. יש שם מליון חומרים שאין לי, ובטח גם לא לך, מושג מה הם עושים - אבל טבעיים הם בטוח לא. אפשר לגגל עליהם, לחלקם יש תופעות לוואי כאלו ואחרות. ובכלל - אם משהו מנקה אצלי כל כך טוב את המקלדת המג'וייפת, הוא נראה לי טיפ'לה חזק עבור טוסיק של תינוק. לפחות לשימוש קבוע. אם יוצאים עם חיתול והילד עושה בו קקי (מה שלא קורה המון, כי לרוב הוא בלי חיתולים ואת הקקי אנחנו לרוב מזהים ולוקחים אותו לכיור הקרוב) האופציות יהיו - בסדר יורד: 1. הכיור הכי קרוב בסביבה 2. מים מבקבוק מים מינרלים עם פיית ספורט+צמר גפן (לנשים יש תיק גדול, זה ייכנס) 3. מגבונים אקולוגיים 4. נייר טואלט (כן, כמו שאתה מנגב), וכבר נשטוף יסודי אח"כ 5. מגבונים רגילים. יש לא מעט אופציות, אבל מגבונים הפכו להיות פתרון קל ונוח שכמעט כולם פשוט התרגלו אליו ושוכחים שהוא לא הפתרון היחיד. אנחנו כבר התרגלנו לכיור, ולפעמים יוצאים בכלל בלי מגבונים מהבית.

יוסף בא

New member
אני מבין מה כתוב שם.........

וזה סתם כי אני למדתי קצת כימיה ואני מנסה לראות אם אני יצליח להבין את הרכבם של מגבוני האגיס ולאחר עבודה קצרה הינה הפרוט aqua -מים Phenoxyethanol- חומר משמר נוגד חמצון שתפקידו להתפרק במקום חומרי התמיסה שבמגבון potassium laureth phosphate דטרגנט או בעברית סבון שמגיע בכמה וריאציות יכול להגיע גם עם Sodium או אמוניום בהתחלה זה לא משנה את פעילותו הכימית אך נחשב ליותר מסוכן לפי מה שמצאתי Glycerin מקל על עבודת הסבון חומר הנמצא בשימוש נרחב בתעשיית התרופות מוכר גם כגליצרול polysorbate 20 הינו התוסף מזון- E432 שהינו חומר מתחלב אשר מאפשר את המסת השומן (הלכלוך) בתוך הממס –מים שכידוע שמן ומים לא מתערבבים אבל בנוכחות חומר מתחלב הם מתערבבים החומר הינו תוסף מזון מאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות ולכן הוא טוב גם לישבן של הילד שלנו דרך הגב המילה חלב באה מתחליב שזה חלב tetrasodium edta עוד סבון או חומר ניקוי לא הצלחתי להבין את רמת הסכנה שלו aloe barbadensis האלוורה הידועה בשמה המדעי methylparaben עוד חומר משמר נוגד חימצון לרוב משתמשים בשילוב של חומרים נוגדי חמצון כדי לא להגיע לסף הבעייתי עם כול אחד לחוד malic acid חומצת תפוחים ומקורה בעיקר מתפוחים והינה חומר מחטא כנגד חיידקים (זוכרים שהוציאו את האלכוהול אז חייב להיות משהוא אחר) ושוב אנחנו אכלים את זה אז......... tocopheryl acetate ויטמין E שכידוע חיוני לעור ומזין וכו' שמחתי להכים תמיד רציתי לבצע את הברור הזה והנה הצלחתי שיהיה לנו רק לתועלת

אום נטע

New member
etrasodium edta

זה חומר משמר. הפעולה הכימית שלו היא קשירת קטיונים מולטיוולנטיים וכך מעכב חימצון. מאוד נפוץ בתעשיות מזון, קוסמטיקה ותרופות.

יוסף בא

New member
סוף סוף משהוא מדבר עברית

את זה הבנתי אתמול בלילה מה שלא הבנתי זה האם הוא מסוכן (לא מצאת את הmsds שלו) ברור שהוא מאושר לשימוש בתעשיית הקוסמטיקה מה שכן באינטרנט רצות שמועות שלא בררתי עד תום ושכחתי להוסיף את הודעת הסרת האחריות הרגילה וכו' את מתעסקת בכימיה?

hag70

New member
הנה דוגמא ל MSDS

http://www.makingcosmetics.com/msds1/msds-edta.pdf בגדול נראה שחומר הזה לא ממש נורא. הסיווג הטוקסיקולוגי שלו ממש נמוך (כלומר כמעט ולא רעיל) ואין לו בעיה של LD50. והוא גם יציב בטמפרטורות החדר. הוא קצת איריטנטי לעור ולמערכת הנשימה, אבל לא כתוב בשום מקום באילו ריכוזים מדובר ואף אחד מאיתנו לא ממש יודע מה הריכוז שלו במגבונים כך שזה לא ממש אומר משהו (מה גם שרמת האיריטנטיות היא ממש זניחה) (סיווגים ב MSDS הם בדרך כלל ל 100% חומר). חשוב לזכור שהמידע באינטרנט הוא כללי על החומרים אבל כדי להבין מה משמעות החומרים צריך להסתכל ברשימות של הFDA והרשויות האירופאיות כדי לראות מה הרמה המותרת ולמה משמש החומר הספציפי בתעשיות המזון, הקוסמטיקה והתרופות. בקיצור - לא קל התחום הזה. זה לא רק כימיה
(מבלי לזלזל כמובן
)

יוסף בא

New member
ברור שלא הכול כימיה

רק ניסיתי לעזור במה שאני כן יודע וכיף לראות שיש כאן אנשים חכמים

hag70

New member
מי כמוך יודע

שכולנו חכמים כולנו נבונים
(לגבי "כולנו יודעים את התורה", אני כבר לא יכול להתחייב
)

hag70

New member
ככה באופן כללי כדאי לדעת

שזה שיש לחומר שם מזעזע זה לא אומר אם הוא רעיל או לא.(כמו שלא כל חומר שהוא Exxx הוא רעל עכברים) לא כל אחד אמור להבין בכימיה ובטח לא להבין מה אומרים השמות של החומרים ההזויים האלה. בשביל זה יש רשויות שדואגות לרגולציות של החומרים ודואגות שבכל תכשיר תרופה תהיה הכמות המותרת ולא מעבר לזה. מבחינתי גיגול על שם החומר ומציאת X תופעות לוואי לא ממש אומר משהו. אנשים כותבים כרכים אין סופיים על השפעות של חומרים על בני אדם וזה לא משהו שאפשר לתצמת לכמה שורות בגוגל. וגם לאקמול יש תופעות לוואי אללה יוסתור ולהקתו. וזה כמובן לא אומר שחייבים מחר בבוקר לרוץ לסופר ולהשתמש במגבונים כאילו אין מחר כל אחד ילך לפי נטיית ליבו וזה אחלה רק סתם לעשות סדר בדברים

למעלה