כיסא מדיטציה

Gondola99

New member
כיסא מדיטציה

שלום לכולם. שמעתי שיש כיסא מדיטציה. ששומר על גב זקוף ללא משענת. היכן אפשר לרכוש כיסא כזה ? תודה ויום טוב.

לקשמי

New member
אני רכשתי במרכז ליוגה בפתח תקווה

פנה למנהל של פורום יוגה (יוגי בר), הוא מנהל את המרכז שם.

לקשמי

New member
מצמרר ../images/Emo5.gif

לחשוב כמה בעלי חיים חפים מפשע נרצחו כדי לייצר מהעור שלהם את הכיסא הזה...

לא לדאוג

זה עשוי ממה שנקרא 'עור תעשייתי'. פרושו מוצר מתעשיית הנפט המתדלדלת בעולם.

לקשמי

New member
הלוואי שהיה אפשר לצמצם

את כריתת העצים. אם היה אפשר הייתי נמנעת גם משימוש בנייר. אני עושה מה שאפשר לעשות, מנסה להימנע מפגיעה עד כמה שאפשר אבל אני בהחלט לא צדיקה. רק שהרג של בעלי חיים נראה לי מצמרר הרבה יותר. אישית, לא יכולה לראות מוצר שנעשה מעור או מפרווה ולא לחשוב על הקורבן.

barak001

New member
מה עם

? הם מתהפכים עכשיו בקברם...

המקום היחיד

שבו הם מתהפכים זה אולי במסגריה, שם הופכים אותם לעוד שכבה של לכה... מכיר את ספר הילדים "העץ הנדיב"? סיפור מזעזע

הברון הנדיב

טוב אז היה עץ והיה ילד חבר שלו. והעץ גדל והיה מגניב, והילד היה בא ומשחק עם העץ, ומתנודד בענפים, ואוכל מהפרי, כי העץ מעודד אותו לעשות כך. הוא גם חרת על העץ כזה לב כשבתוכו ראשי התיבות שלו ושל העץ. הילד היה מאושר והעץ היה מאושר. עד שיום אחד הילד לא מגיע, והעץ מודאג, ואז הילד (זה ילד זה) חוזר עם בחורה, והוא כבר בחור בעצמו. והוא חורת לב חדש עם השם שלה עליו. ואז עוד פעם יש הפסקה, והוא חוזר ואומר שהוא עסוק מכדי לשחק והוא רוצה לעשות כסף, אז העץ נותן לו תפוחים למכור. והוא חוזר ואומר שהם התחתנו והוא צריך בית. אז העץ אומר קח את הענפים שלי ותבנה בית. והעץ כל פעם מאושר. ואחרי הרבה שנים האיש חוזר ואומר שהוא צריך סירה בשביל לשוט למרחקים לבדו, והעץ אומר אז קח את הגזע שלי. ואז העץ כבר לא מי יודע מה מאושר. ובסוף איש זקן חוזר והעץ אומר כבר אין לי כלום לתת לך, והזקן אומר שהוא רק רוצה לשבת ולנוח, אז הוא יושב על גדם העץ שנשאר והעץ... מאושר...

barak001

New member
../images/Emo7.gif

תגיד, מהסיפור המזעזע הזה צמח הביטוי "לך תחבק עץ"?

eyola

New member
אני חושבת שזה סיפור ממש יפה

אולי אני שרוטה
הם לקחו דברים שונים אחד מהשני זה לא נכון לומר שהעץ הקריב (הוא היה מאושר ואני לא זוכרת שהוא לא היה מרוצה משו מזה שהוא נתן לו את כל כולו את סילפת
)

eyola

New member
../images/Emo36.gifאו../images/Emo26.gif../images/Emo35.gif

אני שוב לא מסכימה לדעתי.. את יכולה לתת ה כ ל כל עוד את מרוצה מכך כשאת לא מאושרת מהנתינה זו הקרבה וזה כבר סיפור אחר של אותו הדבר

לקשמי

New member
בהינדואיזם

יש טקסים רבים שיש בהם אקט של הקרבה. (בעצם לא רק בהינדואיזם, אבל זה מה שאני מכירה). להקדיש אוכל, פרחים וכו', זהו אקט של הקרבה אבל הוא בא מתוך הכרת תודה לאלוהים. גם מעבר לטקסים, הקרבה היא הרבה פעמים היכולת להשתחרר מצמידות שיש לנו לדבר מסוים. הצמידות כובלת והיכולת לוותר על אותו דבר שאנחנו צמודים אליו היא הקרבה וכשהיא נעשית, זאת תחושה נפלאה של חופש. (אפרופו השרשור על חופש שהיה כאן לאחרונה).

לקשמי

New member
ושיר שמרגש אותי במיוחד

בגלל גודל ההקרבה שמתואר בו
בלדה לחובש יהורם גאון הם התקדמו לאט, הכל היה רגוע, מנגד הנהר וגומא מרשרש פתאום רעם ברק, אחד צעק: פצוע! אני כבר בא- ענה לו החובש עלינו על מוקש! – צעק אז הפצוע, אני כאן, לצדך – ענה לו החובש ברד של אש נתך, ברד כבד קטוע, מעבר לנהר, לגומא הרוחש השאירו אותי כאן – בקש אז הפצוע עזב שטויות – ענה אז החובש הצל את עצמך- בקש אז הפצוע אני נשאר אתך – ענה לו החובש והם נותרו שניהם, והשדה פתוח והם נותרו שניהם, והם גלויים לאש אנחנו אבודים – מלמל אז הפצוע אחוז בי טוב – ענה לו החובש נפצעת גם אתה – מלמל אז הפצוע עזוב זה לא נורא – ענה לו החובש האש כבדה, כבדה! קשה, קשה לנוע רק לא להתייאש, רק לא להתייאש אזכור אותך תמיד – נשבע אז הפצוע רק לא ליפול – מלמל אז החובש שלך עד יום מותך – נשבע אז הפצוע היום הוא יום מותי – ענה לו החובש פתאום ענן אבק, פתאום עלתה הרוח וצל על הקרקע, והוא קרב , רועש נצלנו! הם באים! – יבב אז הפצוע, אך לא שמע מילה מן החובש אחי, אחי שלי! – יבב אז הפצוע מעבר לנהר הגומא מרשרש אחי, אחי שלי...

eyola

New member
הוא עשה

מה שהמצפון שלו אמר לו התמלא במוסר אפשר לקרוא לזה
מתוארת נתינה מוחלטת הקרבה=נתינה מצד/פן אחר שלה, נגדי/הפוך אני לא מאמינה שהקרבה מביאה לאושר אבל היא ממלאת במשו באותה מידה שהנתינה רק במשו אחר, הפוך שלפעמים אנחנו גם צריכים לקחת (נראה לי שבדיחה קוסמית קורא לזה "צל") וההפך זה מה שהנתינה ממלאת בו-חיוניות

למעלה