כינוס מוצלח

בנילה 1

New member
כינוס מוצלח

אהבתי את הכינוס היום, אהבתי לראות חבורה של אנשים מאוחדת ודבקה במטרה. כמובן שדבריה של האחרונה עשו את הרושם החזק.

מובחרת

New member
אני דוקא נסערת מאד.

ישבו חברי פנל נכבדים, טינפו את החברה החרדית לפני ולפנים. ציפיתי ממלומדים, שירימו את קרנה של ה.ל.ל, תרומתה ליוצאים. סגל- נשמע סתם להכעיסניק, נהנה לבעוט בכל. יקיר, איך לאמר? מעולם לא יצא בשאלה...ו---בנילה? שמחתי לדבר איתך.

בנילה 1

New member
תודה הנבחרת

יש משהו במה שאת אומרת, אני אהבתי את להט הנעורים שלא שכח, ראיתי צעירים ולא רדומים, לא כאלו שהזדקנו פתאום באמצע החיים. כאלו שרוצים למצות את עצמם בדרכם הם גם אם היא צודקת, גם אם לא, העיקר שיש דרך... ולא `סתם`.

כוכב הערב שלי

זה אדם שוב. שמחתי להכיר אדם שיכול לפחות בשבילי להיות היוצא האולטימטיבי. אדם חופשי. מהיר מחשבה. יודע להתבטא. בטוח בעצמו. והכי חשוב בלי טיפת משקעים מהעבר.מה אתם מצפים מישראל סגל? הבנאדם מגיע ממשפחת רבנים. הגנים שלו ספוגים דת. הייה סרט בנזונה! רק חבל שהבחורה בסרט חזרה לדת.

והשמיעה שלי סלקטיבית?

אני שמעתי דברים אחרים לגמרי: ישראל סגל דיבר על החילונים שלא מקבלים אותנו מספיק. יוכי ברנדס הסתכלה כל הזמן על הציפרניים ודיברה על ההבדל בין בנים לבנות בקשר ליציאה בשאלה. אדם שוב, דיבר על הכל אבל לא לכלך שום חרדי, להיפך הוא סיפר שהיום במשפחה שלו יש הרבה יותר פתיחות. ההוא עם הזקן הקטן בעיקר היה נבוך ולא ממש הצלחתי להבין מה הוא אומר. הויז'ניצר ממשיך ללכת לרבה מויז'ניץ ולמשפחה שלו, הוא בטח לא לכלך על החרדים. והמקסימה בסוף, שחטפה את המקרופון דיברה דברים של טעם על זכות הבחירה ועל הלל שלנו. אז או שהיינו בשני מקומות שונים, או שהרגישות שלי כבר כהתה. בקשר לרב החשוב רבי ישראל סגל, שמתם לב שאדם פנה אליו בשם "אבי מורי"? שלאט לאט נהפך להיות ה"ר' דון סגל" של היוצאים. זה נחמד ומשעשע וגם יפה בעיני, וכ"בעל מוסר" חילוני הוא חייב להיות בסבל קבוע, כיאה למעמד. אני אישית מחבב אותו ומוצא אותו אומר דברי טעם. גם אתמול וגם בכנס מלגות, והנטיה שלו מדי פעם לדבר על ה"שבט המקולל" שתמיד נמצא בין העולמות לא מבטלת את כל שאר הדברים שהוא אומר.

אתה מצחיק

צחקתי בקטע של ה"בעל מוסר של היוצאים" גדול אתה, רואה, לכל אחד יש קליימקס. כשאתה תהיה זקן, גם תהיה זקן וגם יהיה לך זקן בע"ה וגם תהיה זקן היוצאים.

פנל נכבד ובחורה שגנבה את ההצגה

מי ששם לב אדם שוב הייה די אדיש בפנל. זה היה קטן עליו. אבל כשהבחורה המקסימה בסוף עלתה ודיברה אייך הוא נדלק.. הו זרק כמה משפטים מהירים לסגל ודפק חתיכת חיוך וחזר להביט בה בצימאון.. יודע לזהות כוכבים.

נ.ב ``ההוא עם הזקן הקטן``

דפק הופעה לפני חודשיים בכתבה ב Ynet שלא מביישת אף אחד.. מני למה אתה לא השתתפת בפנל? יש לך ``כייס`` של סלב הרבה יותר משני היוצאים משמאל.

כייס של סלב זה לא מספיק

צריך קשרים עם הרבי מויז'ניץ והעסקנים כדי להכנס לפאנל הזה (-:

מובחרת

New member
בויזניץ קיימים כיום 3 רבי`ס...

הרבי כבר עובר בטל. 2 בניו, מנהיגים קהילות ,בתי כנסת, כוללים, ארועים וכו`- משלהם...הנה, הרבצתי שיעור בחסידעס...

אנילה1

New member
הייתי באירוע אתמול, וקבלתי הלם

תרבות. מעולם לא פגשתי אנשים כל כך רכי דיבור. מעולם לא פגשתי פאנל וקהל כל כך שקט וקשוב. מעולם לא פגשתי אנשים שלא נכנסים אחד לדברי השני. מעולם לא פגשתי אולם מלא אנשים בלי רעש וצעקות. אני המומה. קשה לי עדיין לעכל מה שראיתי ושמעתי. אז ככה קודם כל סליחה על כל התגובות "הקיצוניות" שלי. תזכרו שאני באה מהעולם של מירב מיכאלי,.ובפורום אי אפשר לשמוע את הדוברים בכדי להתרשם מרכות הדיבור. עכשיו אני מבינה מדוע היוצאת בשאלה דיברה איך שדיברה אצל מירב מיכאלי. ככה היא רגילה מהעולם שלה, ואני לא הבנתי אותה נכון כי ככה זה בעולם שלי. הבנתי את זה בעיקבות דברי הטעם של הבחורה בסוף הפאנל שנאמרו בשפה רכה ולא מתלהמת (עבורי לפחות). למדתי רבות מהכינוס של הלל. הסרט נתן הצצה לחיי החרדים. ויוכי ברנדס, שגם היא רכת דיבור, הסבירה יפה מאוד את ההבדל בין נשים לגברים בהקשר ליציאה בשאלה, היא נתנה לי הצצה נוספת לחיי הצעירים החרדים. נערות לומדות לימודי החול, והגברים בורים בהם. הסיבות רבות כמובן. נשים חייבות לעבוד ולכן הן חייבות לדעת מיקצועות חילונים, הסבירות שנערה תעזוב את החברה החרדית קטנה יותר מזו של נערים. כי יש לה שנה שנתיים בין סיום התיכון לחתונה שלה, והיא בשנה זו עסוקה בפגישות למציאת בן זוג. נערה זקוקה להמון כוחות נפש על מנת לעזוב את החברה הנשית המגוננת שהיא חיה בה. היא צריכה לוותר על אמה אחיותיה דודותיה בנות דודותיה וחברותיה. היא צריכה להיות מאוד שונה בכדי לצאת בשאלה. נערה חרדית מעולם לא עוזבת את הבית, היא עוברת מבית הוריה לבית בעלה. אין מצב שהיא תגור עם חברה או חבר כמו אצל החילוניות. לעומת זאת הנערים עוזבים את הבית בגיל 13 להם יותר קל לנוע ברחבי הארץ. אבל מצד שני ההכשרה שהם מקבלים לא מאפשרת להם להתחיל לחיות בעולם החילוני. והם חייבים להשלים בגרויות, והשכלה גבוהה כתחליף להשכלה התורנית. למדתי שהרבה יוצאים בשאלה מתגעגעים לחיים בבית שעזבו, בעיקר לשבתות והחגים, לשירים למזמורים להווי. לאחים ולאחיות וגם להורים, אפילו שהם התנהגו רע אליהם כשרצו לעזוב. יש לרובם כבוד עצום להורים שעזבו וכואב להם להכאיב להם. זאת מערכת יחסים שלא מוכרה לי מהעולם שלי. למדתי עוד שכל יוצא/ת בשאלה הם עולם ולמלואו ואי אפשר להכליל. יש כאלה ששמרו על האמונה הדתית, אבל הם רצו את החופש לבחור מתי להתפלל. יש כאלה שאיבדו את האמונה ולא מקיימים מצוות בכלל. יש כאלה שמבחינה חברתית לא הסתדרו עם החיים ההדוקים בחברה החרדית, שבה כנראה אין מקום למרחב אישי ואינדיבידואליות. הם לא קבלו מספיק מרחב נפשי לחיות את עצמם. יש אנשים שזה ממש צורך קיומי עבורם. ויש גם כאלה שסבלו מהתעללות. כנראה שיש עוד המון סיבות בהתאם לאישיות של כל יוצא. למדתי שבאף מקרה לא קל ליוצאים. אבל יש כאלה שיותר קל להם. יש גם את מרכיב האישיות של היוצא שמאפשר לו להשתלב יותר מהר בעולם החדש. אחד מאנשי הפאנל הוכיח שזה אפשרי. אולי העזרה ליוצאים צריכה להיות אחרת. אולי יותר מיקצועית, בכדי לקצר תהליכים. אני סתם זורקת רעיונות. למדתי שהמתנדבים של הלל הם אנשים מאוד מיוחדים, ממש שונים מעמותות התנדבות אחרות, אני מכירה כמה. ממש אהבתי אותם. שוחחתי עם כמה מהם. לדעתי אתם המתנדבים עושים עבודה מדהימה בעזרה לאותם נערים ונערות שהחליטו לעזוב את עולמם כשהם עוזבים כשרק בגדיהם לעורם תרתי משמע. אני בטוחה שהצלחתם להציל כמה נפשות מלשלוח יד בנפשם. ולבסוף, שוב אני מתנצלת אם פגעתי במישהו או מישהי ללא כוונת זדון. מאחלת לכולם הצלחה בדרכם.
מכל הלב.

אנילה 1 אולי תבואי להתנדב אצלינו.

בהלל, הצלחת לזהות את "עולם היוצאים" על כל זויותיו המורכבות ונראה מדברייך שיש לך יכולת לסייע לנו.

למעלה