כימיה (?)

שיר106

New member
כימיה (?)

שלום! אני לא יודעת אם פה אני אמורה לשאול את זה אבל אולי כן יהיה כאן מישהו שיוכל לעזור לי... אני חושבת להתחיל ללמוד שנה הבאה כימיה בבר אילן, אבל ראיתי שזה מחולק לכל מני דברים - כימיה תרופתית, כימיה מורחב ועוד כל מני, ואני לא יודעת איפה למצוא הסבר מה זה כל דבר... איך אני אדע לבחור בלי שאני מבינה את הנושאים? =/ אממ.. טוב אולי זו שאלה טפשית אבל זה באמת משנה לי - באיזה רמה מדובר? זה קשה כמו ללכת ללמוד מחשבים? יש לחץ מטורף או שזה ממוצע כזה.. לחוץ אבל נורמאלי? אני לא שואלת בתור איזו גאונה.. אני ממוצעת כזאת.. ו.. שאלה כללית - איך זה הולך בבחירה של המקצועות? חייבים מקצוע ראשי ומקצוע משני? ומה זה אומר על המשני? זה לא תואר? מה זה נותן? זה חובה?.. תודה רבה מראש..!! שיר

לגבי כימיה אין לי מושג , לגבי המשני אז ככה :

יש מקצועות מורחבים שלא צריך לעשות מקצוע משני , כמו הנדסה , משפטים וכו' . כל מקצוע שניתן לקחת אותו בתור מורחב , אין צורך לקחת משני , אז צריך לבדוק אם אפשר לקחת את כימיה גם בתור מורחב או רק בתור ראשי . ישנם מקצועות שניתן לקחת אותם רק בתור ראשי (30 נק"ז) , ולכן צריך לקחת גם מקצוע משני כדי שיהיה בסך הכל 46 .(משני צריך להיות 16) . התואר שאת מקבלת זה כמובן המקצוע הראשי שאת עושה , אבל המשני מן הסתם נכנס לממוצע וכו' . מקווה שהבנת פחות או יותר . בכל מקרה , תמיד את יכולה להסתכל באתר האוניברסיטה וכמו כן כאשר תקני את הערכת רישום יש שם ספר שמסביר בדיוק מה שצריך לקחת ולעשות . ואם כבר , אז בבר אילן בנוסף לראשי ולמשני , את צריכה גם לקחת קורסים ביהדות (14 נק"ז) , ועוד קורסים כללים (4 נק"ז) . סה"כ צריך לעשות מינימום 64 נק"ז (ראשי+משני+יהדות+כללי) . בהצלחה

קצת תשובות

1. המגמות - חמורים מורחב ותרופתית- נלמדות רק בשנה השלישית לתואר. השנתיים הראשונות של התואר הן זהות לכולם, אז אין צורך לחשוש כי אחרי שנתיים של לימודים אני מניחה שתדעי לבחור את המסלול שטוב לך. 2. כימיה זה לא מקצוע פשוט, אבל הוא גם לא הכי קשה. יש לחץ והמערכת די עמוסה, אבל ניתן להסתדר עם זה... לחוץ אבל נורמלי
3. לא חייבים מקצוע משני, כימיה זה מקצוע שלם בפני עצמו

למעלה