כימיה בצבא

Anush88

New member
כימיה בצבא

סתם שאלה... אני כרגע רק עוד מועמדת לעתודה, אבל תהיתי [ואולי תוכלו לעזור לי לתהות] - מה עושים עם תואר בכימיה בצבא?? [ולא הנדסה כימית, רק כימיה]

Alik10

New member
לומד כימיה

בתור אחד שסיים שנה ראשונה בכימיה בבן גוריון, אני יכול להגיד לך שממה שביררתי יש תפקידים לא רעים בכלל במודיעין ומקומות נוספים...לפרט אני לא כל כך יודע...אולי בסוף השנה הבאה... שיהיה בהצלחה (-:

michelangelo2

New member
באופן כללי לכל המתעניינים

תפקידים יחסית טובים : מודיעין , חיל האוויר, חיל הים, כל מיני מוסדות של משרד הבטחון למיניהם (והמבין יבין), תעשיות צבאיות תפקידים שלא רצוי להגיע אליהם : פיקוד העורף, מז"י

michelangelo2

New member
באופן כללי...

לחיל האוויר יש מתחם מעבדה גדול בתל נוף, עבודה יותר מעניינת, תנאים יותר טובים למיטב ידיעתי... במז"י אתה מתעסק בדברים שהם רחוקים מאוד מלעורר אתגר אינטלקטואלי כלשהו,,, לפחות זה הרושם שקיבלתי מהם ביום חילות בבית החייל שהיה לפני כמה חודשים...

michelangelo2

New member
באופן כללי...

לחיל האוויר יש מתחם מעבדה גדול בתל נוף, עבודה יותר מעניינת, תנאים יותר טובים למיטב ידיעתי... במז"י אתה מתעסק בדברים שהם רחוקים מאוד מלעורר אתגר אינטלקטואלי כלשהו,,, לפחות זה הרושם שקיבלתי מהם ביום חילות בבית החייל שהיה לפני כמה חודשים...אלא אם כן אתה מעונין לבדוק גומי של מסכות גז במשך כמה שנים

Anush88

New member
תודה ועוד שאלה

תודה על התשובות.. באמת הארת את עיניי, אבל רק עוד שאלה [כי אני עוד לא מבינה כלום בראשי תיבות הצבאיים האלו], מה זה מז"י?

האמת העירומה!

האמת היא שיש רק משהו כמו 5 (פחות או יותר) תפקידים נחשקים שבהם באמת עושים כימיה פרופר בלי להתעסק עם שטויות מסביב לפי הבנתי את המערכת. כמובן שהכי נחשק להגיע לימלי"ם למיניהם בהם קמ"ג, רפא"ל, מפא"ת (רק ליווי פרוייקטים לפי מה שהבנתי) וכמובן איפה שאני הגעתי לאחר תלאות. אני חושש להוסיף פה את מודיעין כי מדובר על מקום שקורעים בו את הטו*** אבל אם זה לא מפריע לך אז זה מקום שעוסק בכימיה ברמה גבוהה עם המיכשור הכי מתקדם שיש. וכמובן יש את חיל האוויר שהוא מקום נחמד למי שרוצה לעסוק באנליזה ובחקר תאונות במקרה הטוב ביותר. אין פיתוח בכלל לפי הבנתי,אבל לפי הבנתי הסביבה היא ננחמדה והתנאים טובים אז אני אגיד שזה מקום טוב ליפול בו ולא יותר. וכמובן בתחתית הרשימה יש את המקומות כמו מז"י ופיקוד העורף, שכל קשר בינם לבין כימיה מקרי בהחלט ולעיתים הזוי. אז אני מציע להתרחק מהמקומות האלו כמו אש. לכל המועמדים והעתודאים באשר הם, אני ממליץ בחום לנסות לעבוד בקיץ או אפילו במהלך השנה אצל איזה פרופסור או אפילו באיזה חברה שמחפשת עבד זול. זה חשוב להראות שאתה באמת אוהב את התחום ושיש לך קצת נסיון, ולדעתי זה מה שעזר לי בסופו של דבר ליחידה הנפלאה שהגעתי אליה. לסיכום יש מה לעשות עם כימיה בצבא אבל לא הרבה, וצריך באמת לאהוב ולהשקיע בלימודים אחרת תמצאו את עצמכם בסיוט מתמשך שיימשך 6 שנים ארוכות.

שכחתי להוסיף ש...

הכימאים והמהנדסים מתחרים על אותם תפקידים כאשר רוב התפקידים בצבא הם על תקן מהנדס אבל זה לא אומר שיעדיפו מהנדס על פני כימאי אלא ייבחנו כל מקרה לגופו

לא אבל..

אני חוזר בקרוב לשירות וזה בא ממקורות שנמצאים ושהיו במקומות עליהם דיברתי. במיוחד מודיעין-חבר טוב מאוד שנמצא שם עכשיו רפא"ל-פרופ' שעבד שם משך 15 שנה ועכשיו אצלנו ויצא לי לדבר איתו ח"א-עתודאית חמודה שסיימה שם שירות בתל נוף ותירגלה אותי והמקום שאליו הגעתי עובד בצורה די הדוקה עם הפרופ' אצלו עבדתי בקיץ האחרון אז בסה"כ משיחות ומעובדות למיניהם זו הדעה שלי על המקומות הנ"ל

למעלה