האמת העירומה!
האמת היא שיש רק משהו כמו 5 (פחות או יותר) תפקידים נחשקים שבהם באמת עושים כימיה פרופר בלי להתעסק עם שטויות מסביב לפי הבנתי את המערכת. כמובן שהכי נחשק להגיע לימלי"ם למיניהם בהם קמ"ג, רפא"ל, מפא"ת (רק ליווי פרוייקטים לפי מה שהבנתי) וכמובן איפה שאני הגעתי לאחר תלאות. אני חושש להוסיף פה את מודיעין כי מדובר על מקום שקורעים בו את הטו*** אבל אם זה לא מפריע לך אז זה מקום שעוסק בכימיה ברמה גבוהה עם המיכשור הכי מתקדם שיש. וכמובן יש את חיל האוויר שהוא מקום נחמד למי שרוצה לעסוק באנליזה ובחקר תאונות במקרה הטוב ביותר. אין פיתוח בכלל לפי הבנתי,אבל לפי הבנתי הסביבה היא ננחמדה והתנאים טובים אז אני אגיד שזה מקום טוב ליפול בו ולא יותר. וכמובן בתחתית הרשימה יש את המקומות כמו מז"י ופיקוד העורף, שכל קשר בינם לבין כימיה מקרי בהחלט ולעיתים הזוי. אז אני מציע להתרחק מהמקומות האלו כמו אש. לכל המועמדים והעתודאים באשר הם, אני ממליץ בחום לנסות לעבוד בקיץ או אפילו במהלך השנה אצל איזה פרופסור או אפילו באיזה חברה שמחפשת עבד זול. זה חשוב להראות שאתה באמת אוהב את התחום ושיש לך קצת נסיון, ולדעתי זה מה שעזר לי בסופו של דבר ליחידה הנפלאה שהגעתי אליה. לסיכום יש מה לעשות עם כימיה בצבא אבל לא הרבה, וצריך באמת לאהוב ולהשקיע בלימודים אחרת תמצאו את עצמכם בסיוט מתמשך שיימשך 6 שנים ארוכות.