כיווצים כמו בסטרפלס..

33 אבי

New member
כיווצים כמו בסטרפלס..

אני רוצה לתפור חצאית שהחלק העליון הוא כיווצים כאלו רחבים . קניתי גומי מיוחד שנכנס לעיגול הזה שבתוך המכונה ואמרו לי שלמעלה החוט צריך להיות רגיל ולאאאאאאאאאאאאא מצליח לי. איך עושים את זה? אני אנסה לצרף תמונה למה שאני מתכוונת.

למה לא מצליח?

הגומי שבציפקה, זה שמגולגל על הבובין, צריך להיות מגולגל באופן רופף, וצריך לשחרר את הבורג של הציפקה עד שהגומי יצא כמו שאת רוצה. תופרים כשצד ימין של הבד מונח מעלה, כמו שרואים אותו מבחוץ, תפר מקביל לתפר עד הגובה שאת רוצה. מה מזה לא עבד אצלך?

שש שבע

New member
תיקון טעות

הגומי צריך להיות מגולגל מתוח, הבורג בבוכיאר צריך להיות רופף. ככה זה יצא, עשיתי שמלות כלה עם הסמוקינג הזה.

33 אבי

New member
זה בדיוק מה שעשיתי אבל

זה יוצא רגיל ולא מכווץ. אחרי שתופרים צריך למשוך את הגומי? כי מישהי אמרה לי אבל אז זה נמתח רק בקצוות והיה ממש לא יפה. אני אנסה שוב בכל אופן .

רות מלר

New member
בוא נעשה סדר

הגומי צריך להתפר במתיחה,,כך לאחר התפירה הוא חוזר לאורכו המקורי ובדרך אוסף את הבד לכדי כיווץ. התוצאה היא קיפלוני בד מכווצים על גומי -ומאפשרים הרחבה והתכווצות בהתאם לגוף הלובש. על מנת שזה יקרה- --- הגומי מוכרח להיות מתוח על הבובון- אבל לא מתוח מידי. (אם הוא יהיה מתוח מדי, יווצר מתח שלילי בינו לבין החוט העליון והוא לא יצליח להתפר.) בנוסף- יש לשחרר מעט את הבורג הפיצפון של בית הסליל (הבוכיאר) על מנת לאפר לגומי לעבור בתעלה. - - צריך שיתקיים גם שם מתח מסויים, בדומה למתח שמופעל על חוט רגיל שעובר שם- כי בהעדר מתח- התפר לא יצלח.

33 אבי

New member
או קיי אני אנסה שוב

לא יאמן איזו מהירות את עונה. תודהההההההההההההההההההההההההההההה

coral chan

New member
האם הבורג הפצפון זה מה שסימנתי בתמונה?

או שהכוונה היא לבורג אחר? (זו חוברת ההוראות של המכונה שיש לי)

שש שבע

New member
זה הבורג, תסובבי רבע סיבוב

בכל פעם, כי הוא בקלות יכול להיעלם, וגם ההשפעה שלו גדולה. לדעתי תנסי ת'שיטה של השכנה,וגם את שלי ותראי מה עובד, ותספרי לנו. אני מניחה שיש לך מכונה ביתית, כי לשתינו תעשיתיות, ולכל אחת שיטת עבודה אחרת.

coral chan

New member
סבבה תודה

אראה תוצאות כשאצא לחופש
אני כבר הרבה זמן רוצה להכין טוניקת-כיווצים. בכל מקרה, מישהי שלחה לי מסר עם הוראות שבהם צריך ללפף את החוט באופן רופף. כנראה בביתיות זה שונה, אבל אבדוק את שני המצבים.

שש שבע

New member
תקשיבי, הדרך הנכונה היא

לתפור שורה אחת, ואחריה את השניה והשלישית, ורק אז את רואה את הכיווץ מתהווה. בשורה הראשונה זה בקושי נראה. האם גילגלת את הגומי במתיחה על הבוכיאר?

רות מלר

New member
שכנה ההסבר שלך היה מצויין

אבל לפעמים ואין לי מושג למה, הם נופלים בהבנת הנקרא ואחר כך יש גם מי שחוזרים ומקלסים אז כשאני מריחה רוח חיובית אני מאווררת את השורות בהסבר

אין צורך למתוח את הגומי על הסליל.

המתיחה בהכרח תהיה לא אחידה, וזה יתבטא בתוצאה הסופית. אני מגלגלת ללא מתיחה, ואז שולטת (!!!1!) במתח הגומי דרך החיזוק/הרפיה של הבורג בבוכייר. זו דרכי. בשבילי היא עובדת מצויין. וגם על זה לא בא לי לריב. להתדיין - כן. אבל לא לריב.

שש שבע

New member
אז באותו מתקן שעליו

הסליל מסתלסל יש מצלתיים (או קפיץ בביתיות) שם יש בורג, ברגע שאת מחזקת את הבורג, הגומי מסתלסל במתיחה א ח י ד ה. ואז זה תופר מצוין, בשיטה שלך, זה אולי יעבוד בתעשיתיות, בביתיות? אני בכלל לא בטוחה, יש לי שמלות כלה שכל החלק העליון שלהן מהמותן הנמוכה על השרוולים כולל השרוולים, שתפורות בציפקה.

שש שבע

New member
בעצם אני הולכת לנסות את זה בביתית שלי

ואז אגיד לך מה יצא. מצד ההגיון מה שאמרת נראה לי , אבל אני חיבת לראות איך ומה עובד יותר טוב.

רות מלר

New member
אז להבא בבקשה- תגידו מראש

עם איזו סוג מכונה אתן תופרות ואז יחסכו כל הויכוחים האלו של אמרה ככה ואמרה אחרת מי מכין לנו שלט- הגנון של עדי ורות ?

למעלה