כיווץ בולם אחורי לKLE

כיווץ בולם אחורי לKLE

צהריים טובים.
אני מעוניין לכווץ את הבולם האחורי בKLE שלי, כרגע האופנוע ממש גבוה בשבילי. אני מעלה צילום של החלק שנראה לי שצריך לסובב.
ניסיתי לסובב אבל זה מרגיש שצריך לשחרר משהו לפני שמסובבים אותו.
אשמח להסבר/הכוונה איך עושים את זה.
תודה

אני לא יודע מה אפשרויות ההנמכה ל KLE

אבל הטבעת הזאת קובעת את העוס על הקפיץ.
כרגע היא במצב הכי לחוץ שלה.
הכוון הזה אמור להתאים למשקל הרוכב לא לגובה.

היא דווקא קובעת את גובה (החלק האחורי של) האופנוע.

אני לא יודע למה אתה קורא "העומס על הקפיץ", אבל הטבעת הזו משפיעה על העומס על הקפיץ רק כאשר הבולם נמצא באחד ממצבי הקיצון שלו (פתוח לגמרי או סגור לגמרי), והבוכנה לא יכולה יותר לזוז. זה לא מצב רלוונטי לרכיבה.
כאשר רוכב במשקל נורמלי יושב על האופנוע, וכתוצאה מכך הבולם מתכווץ כך שהבוכנה שלו נמצאת איפשהו באמצע המהלך של הבולם, ויכולה לעלות או לרדת, העומס על הקפיץ לא יושפע ממצב הטבעת הזו; גובה האופנוע דווקא כן!
וכרגע היא במצב של גובה מקסימלי.

כותיק מאוד בפורום, היית צריך לדעת את זה, כי היו כאן לא מעט שרשורים בעבר שהסבירו את זה.
המתעניינים מוזמנים לחפש הודעות שמכילות "עומס קפיץ" של טל"ש או הבנת הנקרא, אולי אפילו של dlx1100F.
למשל זאת:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/8/61682835/[/URL]

זה נכון שזה נועד להתאים את מצב הבולם למשקל הרוכב, אבל רק בהיבט של שקיעת הבולם תחת משקל הרוכב (או במילים אחרות: גובה האופנוע).

באותה מידה אפשר גם להוריד את לחץ האויר מהגלגל האחורי. לחצי

הטבעת לא נועדה להנמיך את האופנוע.
היא נועדה לקבוע את ה SAG הנכון לרכיבה.
זה נכון כשהרוכה יושב על האופנוע הוא יורד בהתאם למשקל אבל אם נקצין והוא יכוון את הטבעת למצב הכי חלש ובנוסף הוא רוכה מאותגר משקל כמוני סביר להניח שהבולם יהיה בזמן הרכיבה במצב כמעט סגור והתנהגות האופנוע תפגע מכך
&nbsp
&nbsp

ה-SAG וגובה האופנוע קשורים ביניהם חד-חד-ערכית.

כמה שה-SAG גדל - גובה האופנוע (מעל אותו גלגל) קטן, ולהיפך.
&nbsp
זה נכון מה שאתה כותב, אבל כרגע הגובה הוא מקסימלי (SAG מינימלי).
אז אולי המצב כרגע הוא המצב הקיצוני ההפוך לזה שתיארת (כלומר הבולם במצב פתוח מדי)?
&nbsp

noy fb 22

New member
אם אינך מצוי במושגים שהועלו כאן, סובב את זר השיניים עם כיוון

השעון (מבט מלמעלה). החלק האחורי ינמיך בהתאמה לכמות הסיבוב. הקושי לסובב נובע מהגלים של הזר וכדאי ש"הכלי המיוחד" שתשתמש בו (דמוי מגל...) יהיה באיכות טובה ובקוטר הנכון. הרבה זבל סיני מסתובב בשוק.
תכונות הקפיץ עצמו, אינן מושפעות מלחצה של הטבעת עליו.
כדי להמנע ממה שהוזכר כאן לפניי כ"תופעות קצה" לא רצויות, כדאי מאוד שתלמד את הנושא. הוא לא מסובך מדי.

להרים את האופנוע על סטנד אמצע

כך שהגלגל האחורי לא ינגע בקרקע אמור לשחרר קצת את הקפיץ ולסייע בפתיחה. בכל מקרה, מהניסיון שלי זה עשוי להיות קשה ולא צריך להיות חשש להפעיל כוח כל עוד לא מזיקים לשיניים.

אגב, ניסית לסובב עם כלי ייעודי? לפעמים הכלי מגיע כחלק מערכת הכלים של האופנוע. כמוצא אחרון אפשר להשתמש (בזהירות) בפטיש ומברג (או זרוע אחרת פחות מחודדת בקצה). צד אחד של הזרוע על אחת השיניים ועל הצד השני דופקים עם הפטיש.

תודה רבה לכולם

שכחתי לעדכן שבסוף הצלחתי לסובב את הטבעת ועכשיו הרבה יותר נח עם האופנוע.
למקרה שמישהו יחפש בעתיד איך לסובב את הטבעת- אז כמו שרשמו פה, האמת שקשה לסובב את הטבעת. אבל לא צריך לשחרר שום בורג לפני העבודה.
אני סובבתי עם מוט ברזל. ואני מאמין שעם הכלי הייעודי לה זה יהיה יותר פשוט וקל.

למעלה