כיוון פסנתרים

amiros

New member
כיוון פסנתרים

שלום, לא מזמן קניתי פסנתר חדש בשם "בקר" שעלה לי 7500 ש"ח. אחרי הכיוון הראשון - הרגשתי שהפסנתר לא הכי מכוון בעולם. אחרי הכיוון השני - הרגשתי אותו הדבר. בפעם השנייה שהמכון בא, שאלתי אותו: למה בעצם אי אפשר לכוון את הפסנתר באופן אבסולוטי, או לפחות שישמעו באופן נורמלי, מבלי שהצליל יתעוות בזמן שלוחצים עליו. אז הוא אמר: מכיוון שהפסנתר הוא לא הכי איכותי בעולם והוא למתחילים אז אי אפשר להגיע לרמת צליל גבוהה ומדוייקת. האם יש צדק בדבריו ? חן חן אמיר

The Exorcist

New member
הוא צודק חלקית

כלים זולים נוטים לצאת מכיוון לעיתים יותר קרובות. אבל לא הבנתי למה הוא לא מצליח לכוון כמו שצריך. הוא יכול לכוון ברמה מדוייקת שתתרופף בעתיד, אבל לרמה מדויקת הוא יכול להגיע.

amiros

New member
הממ..

בעיקרון - אני לא מבין במכניקה של פסנתרים או בכיוון שלהם לצורך העניין. אבל במה שאני קצת קצת מבין..זה בשמיעת הפסנתר. שאתה מנגן על הפסנתר אתה מרגיש בזמן הנגינה איך חלק מהצלילים מתעוות תוך כדי לחיצה ממושכת עליו. וזה באמת נשמע גרוע.. ומוציא את החשק לנגן. העניין הוא שעוד חצי שנה אני אזמין אותו לכוון - והפעם אני אשלם כסף - ודי הרבה.. ולבטח זה לא יהיה טוב יותר ממה שהיה. טוב, כנראה שאצטרך לחכות ל- YAMMHA עוד כמה שנים :) תודה על תשומת הלב אמיר

Boogieman

New member
בוא נעשה קצת סדר

אם הצליל משתנה בזמן לחיצה ממושכת אז זה לא קשור לכיוון,בעצם כל צליל של כלי אקוסטי משתנה כל הזמן,זה כל היופי בכלים האילה. הסיבה שהצליל משתנה בצורה לא יפה זה בגלל שקנית פסנתר מחורבן ואין מה לצפות שישמע טוב גם כשהוא מכוון. רק לשם השוואה,הפסנתר שלך מקביל,באופן יחסי,לגיטרה של 300 שקל אז תתחיל לחסוך. נ.ב. דווקא ימהה?! מה כבר נגמרו כל הפסנתרים הטובים בעולם?

D.G OD

New member
איך אני יכול לדעת את האיכות?

יש לי פסנתר כבר זמן רב, תשע או אפילו עשר שנים.. מעניין אותי לדעת מה האיכות שלו, האם הוא טוב או לא.. אני לא רוצה להזמין מכוון רק בשביל זה, האם יש איזו שהיא דרך (חוץ מלפי שמיעה של צליל, כי אין לי למה להשוות). בברכה, The wizard of Oz, D.God

מתחבט

New member
יש לי בעיה דומה

יש לי פסתנר מחברה גרמנית שפשטה את הרגל(הייתה במקור רגילה ובזמן מלחמת העולה השנייה הולאמה ומן הסתם כמו כל דבר נאצי מתה) והוא פסנתר ממש ישן בערך מהעשור הראשון של המאה ה20 ולא מזמן כיוונתי אותו ועכשיו הוא שוב מזייף. הורדתי ממנו את כל מה שהיה עליו וגיליתי שהקול די השתנה לטובה. אז אם יש לך משהו על הפסנתר(תמונות,פסלונים וכו´) תוריד אותם ותבדוק אם הצליל השתנה-אם כן פשוט תתרגל לזה שהכלי מזייף בחצי טון ואז כל יצירה מנגנים בתיקון של חצי טון. אם לא אז אולי כדאי להזמין מכוונן ויכול להיות שאלה המיתרים. אם אתה צריך עוד משהו בפסנתרים אני חושב שאני יכול לעזור יובל

frodo

New member
אם הבנתי למה הוא מתכוון

הבעיה היא לא בכיוון של הפסנתר. יש את אותה הבעיה הגיטרה של ידידה שלי, מנגנים צליל, ותוך כדי הרעידה של המיתר הצליל משתנה, אצלה אני די בטוח שהבעיה היא במיתר ולא באקוסטיקה של הכלי בגלל שכשמנגנים אותו צליל על מיתר אחר אין את התופעה. עכשיו לבחור שרשם את ההודעה המקורית, יכול להיות שאצלך המיתרים לא איכותיים ואז אולי כדאי לך להחליף מיתרים(אין לי מושג כמה זה עולה, למזלי יש לי פסנתר ימהאה קצת ישן אבל בינתיים הוא הפסנתר לא כנף שנשמע הכי טוב מכל מה שניגנתי עליו). יכול להיות שהבעיה היא האקוסטיקה של הכלי עצמו, ואז לא משנה איזה מיתרים תשים עליו זה תמיד ישמע חרא. עכשיו אני נזכר שניגנתי פעם על פסנתר עם אותה בעיה, זה כנראה נפוץ בפסנתרים לא איכותיים. לא נורא תמיד אפשר לחכות לימהאה.

amiros

New member
תודה חברייה

אני מניח שאולי בגלל שקניתי פסנתר לא איכותי במיוחד... ועוד פסנתר למתחילים אזי אני מניח שיש לצפות לדברים שכאלו. אני מניח שאני אסתפק בזה..עד שאהיה מספיק טוב..וארצה משהו יותר חלומי תודה לכולכם על העצות החמות אמיר :)

למעלה