כיוון מראות

Itch

New member
ושוב אם לא ברור מספיק:

נוח ל-י. לי. כלומר - לי. ולעוד כמה אנשים. אבל לי. לך לא. מאה אחוז. לי כן. יותר נוח לי. ככה, יותר נוח לי. אני מעדיף ככה. נראה לי. פשוט ככה היה לי יותר נוח. אז אני חושב שלי זה עדיף. אולי קשה לקבל, אבל ככה זה נוח לי, מסתבר.

be_roo

New member
כמו שנוח לאחרים לא לחגור

זה לא הופך את זה ליותר בטוח.

be_roo

New member
ואתה יכול להרגע, ממש לא מפריע לי

שתכוון את המראות כרצונך, מצידי שתראה בהן שמים. אני אראה אותך, זה מה שחשוב.

be_roo

New member
ואם הוא לא יחתוך אותי? יהיו אחרים

אני לעצמי אדאג, הבעיה היא כששני נהגים מופתעים זה מזה.

Itch

New member
כולכם צדיקים.

אם תיכנסי לאוטו שלי, תראי שרואים את קצה הידיות. אני לא חושב שאני אגזים אם אומר שאני מקווה שיותר אנשים יקפידו על חגורות או על נהיגה בטוחה כמוני. ואני לא חושב שאני סיכון על הכביש בגלל שבאוטו שלי אני רואה את קצה הידיות בראי. מה שמפריע לי זה הקיצונות, הקטגוריות הזו שבה את קובעת שמה שאת עושה כל כך בטוח, ולעומת זאת, אם רואים אצל מישהו קטע כלשהו (ידיות או אחר), אז הוא מסכן את כל הכביש. תסלחי לי, אבל עד היום מעולם לא קרה לי שעברתי נתיב ומישהו שלא שמתי לב אליו היה שם (ותחסכי ממני את התשובה של: עוד יקרה). תראי לאיזו רמה הגעת כאן. את מגינה על זה כאילו מדובר בתורת אמת. אני מבטיח לך שהמעט הזה, שהוא עוד לחיצה אחת קטנה בכפתור החשמלי של המראה, לא עושה הבדל כמו שאת מנסה להציג, ומה לעשות, הוא מקל את הנהיגה בכביש על חלק מהאנשים. למה שאת (ואחרים) לא תקבלו שיש גם דרך אחרת שעדיפה על אנשים אחרים. שאם אנחנו לא נוהגים בדיוק לפי מה שאת חושבת זה לא אומר שאנחנו סיכון על הכביש.

Itch

New member
ובנימה מעט פייסנית יותר

שיהיה לך ולכולם לילה טוב. אני מבטיח לכוון את המראה בחדר כך שלא יראו את קצה המיטה, ומחר בבוקר לוודא שוב שאני רואה את הכביש באופן מספק במראות הצד שלי. חלומות פז.

פרטנר

New member
אמוציות מיותרות.

כיוון מראות הוא עניין טכני נטו. הכיוון היעיל יותר הוא הכיוון שדני ובי-רו תארו (לא לראות כלל מקצות הרכב אלא אם מסיטים את הראש). ניתן להוכיח זאת, וגם אם ההבדל לא יהיה ענק הוא עלול להיות משמעותי במקרים מסויימים. אני מכיר נהגים רבים שלא נוהגים ע"פ כיוון המראות הנ"ל או תורת הנהיגה שאני מאמין בה ועדיין הם לא מתקרבים למצבי נהיגה מסוכנים כך שמעבר לדברים הטכנים (החשובים לכשעצמם) ישנה הגישה וההתייחסות לנהיגה ,הנטייה לקחת או לא לקחת סיכונים, ועוד תכונות קוגנטיביות שקובעות את רמתו של הנהג . לכן הויכוח על מי צודק מיותר ,והיה רצוי להפיק וללמוד מנסיון של אנשים מקצועים או מתמחים בתחום ולא להתבצר בקיבעון מחשבתי .(וכמדריך אני חייב לומר שהאנרגיה המושקעת לעיתים בשכנוע נהגים מסויימים בעובדות מוכחות פשוט מדהימה ומרגיזה).

be_roo

New member
אתה זה שהתייחסת לעניין כאל תורה

תעבור על השרשור שוב, אני סתרתי את טענותיך בצורה לוגית וטכנית. אתה זה שקבעת חד משמעית שככה יותר נוח, מבלי שבשום מקום הזכרתי שאי פעם ניסת שיטה אחרת. אני תקפתי את השיטה, אתה תקפת אותי. מעניין מי הפנאט. כמו שאמרתי, אתה מוזמן לכוון את המראות שלך כרצונך, מצידי תשים אותן הפוך. את הטיעונים שלך סתרתי כדי שלא ישערו ללא מענה וכשיקראו ע"י גולש אחר הוא לא יראה את הצד השני של המטבע. מקווה שישנת טוב.

Itch

New member
צהריים טובים ושבת שלום

כמה מילים של רקע והקדמה: הפורום הזה, שאני מאוד מחבב, נוטה לעתים לציניות וקיצונות די מרגיזה, ולתגובות לא ענייניות שאינן מקדמות תרבות דיון, ולעתים גם מרחיקות ממנו אנשים. וכעת להתנצלות: לצערי, אמש נהגתי באותה ציניות לא חברית (ומה שהוביל אותי לכך, אינו מהווה מבחינתי שום צידוק עבורי), וחיברתי תגובות שלו יכולתי הייתי עורך אותן ומנקה מהן את התוספות המיותרות שהופיעו בהן. (כל זאת ללא קשר לויכוח עקרוני שהוא תמיד לגיטימי, ובו אני מסכים בסופו של דבר עם העמדה שדרור ביטא אי-שם באמצע השרשור). במקור כתבתי את ההודעה הזו כמסר פרטי אלייך, אולם לאחר שראיתי שדרור מתכוון לשמור את השרשור, אני חושב שלדברים הללו (שלא קשורים כלל לכיוון מראות), ישנה חשיבות, מבחינתי לפחות, לגבי תרבות הדיון בפורום זה ובפורומים אחרים. שבת שלום, ונהיגה מהנה ורגועה לכולם.

Itch

New member
כבר לא צהריים - כמעט ערב...

כנראה שה-STRESS של כל השבוע משפיע ולא רק על התגובות...

PelegMan

New member
לפי מה שלימדו אותי ביום שישי

בקורס נהיגה מתקדמת במסלולים, את המראות צריך לכוון לכיוון שבו רואים קצת מהרכב, ואז לכוון את זוויתן עוד טיפה החוצה כדי שלא יראו את הקצוות של הרכב, את המראה המרכזית מכוונים בצורה שאפשר דרכה לראות הכי טוב ולסגור כמה שיותר שטח מת. כך אפשר לצמצם את השטח המת שנוצר כשמכוונים את המראות בצורה הסטנדרטית שכולם למדו...

דני ג

New member
הסיבה שבגללה מיותר לראות את

קצה הרכב במראות היא מאד פשוטה - לאן שניסע - דופן הרכב תבוא איתנו והיא תמיד תהיה שם. פירוש הדבר בעברית פשוטה - זהו "מידע קבוע". לעומת זאת, מה שקורה בצידי הרכב זהו "מידע משתנה" והוא זה שמעניין אותנו. פתיחת המראות החוצה תראה לנו יותר מהמידע הכ"כ חשוב הזה. גם ב"אלטרנתיבי" אנו מדריכים לפתיחת המראות החוצה מבלי לראות את גוף הרכב ובעזרת סס"ל אנו ממחישים את הקטנת השטח המת ממצב בו אופנוע ולעיתים אפילו מכונית עלולים להתחבא שם עד למצב שלרוב אפילו אופנוע יראה בקצה הראי ודרך חלון הצד בו זמנית ! בקיצור, לא מדובר פה על דיעה של מישהו אחד כנגד דעתו של אחר אלא על דברים בדוקים ומוכחים. אגב, לעניין הצורך באומדן מרחקים - זה רק עניין של הרגל. דני G.

gilka

New member
זה נכון

אבל לדעתי בעזרת קמצוץ של "מידע קבוע" הרבה יותר קל לך להעריך ולהבין את "המידע המשתנה".

דני ג

New member
אתה צודק זו דעתך - אלא שמחקרים

וניסויים הוכיחו אחרת.. אף אחד לא מרכיח אותך לעשות משהו מסויים, ויחד עם זאת יש לזכור את המחיר. דני G.

למעלה