כיוון לגיטרה.

ran 15

New member
כיוון לגיטרה.

אז ככה, אני נתקל בהרבה מאוד שירים שדורשים כיוון מסויים , עכשיו תאמת זה נורא מציק לכוון מככה לככה וחזרה ואז רגיל. אני מאמין שזה גם פוגע בזמן החיים של מיתרים כל המתיחות וההרפיות שהם עוברים. רציתי לדעת האם יש "אפקט" או מכשיר כלשהו שיתחבר בין הגיטרה לבין המגבר שנניח יכווןאת הגיטרה ? נניח אני רוצה שתו מי נמוך ישמע כמו רה (טון למטה) , האם יש מכשיר שיכול לבצע את זה ? אפשר לקרוא לזה מעוות טונים כלשהו שידע לברור בין המיתרים ולדעת מה הם צריכים להשמיע או שזה כבר מדע בדיוני ?

new blood

New member
תשובה

מכשיר שיבדיל בין המיתרים לא ניראה לי שקיים כי בעצם, איך אפשר להבדיל בין המיתרים? אם תנגן שריג חמישי במיתר 6, ואחרכך את מיתר 5 פתוח, הצליל יהיה זהה בשני המקרים, חוץ מהבדל דק בסאונד, שאני לא חושב שמכשיר מסוגל להבדיל. אני משער שיש מכשירים שפשוט מורידים/מעלים את הפיטץ', וככה אפשר לנגן שירים של גאנס למשל, שמכוונים במי במול, המכשיר פשוט מוריד בחצי טון את הכל. ככה שדרופ D למשל אי יהיה אפשר לעשות עם זה... אבל אם יש לך פלויד אתה יכול לעשות דרופ די בעשר שניות בלי בעיה...

ran 15

New member
אממ..אממ שאלה ? ../images/Emo13.gif

מה זה פלויד ?.... מה שיש לי Gibson epiphon LP ( זה מה רשרום עליה גיבסון אפיפון אז אם אפשר לרשום שיש לי גיבסון[אפיפון] אז למה לא
) ותודה
אז זהו על מכשיר שמעלה \ מוריד פיטצ' (אני משער שפיטצ' זה טונים כן ? ) חשבתי שקיים אבל לא יודע איך לחפש או אפילו מה לרשום בגוגל... האם מישהו עובד עם כאלה? אפשר פרטים ?...תודה

new blood

New member
lol הצחקת אותי עם גיבסון אפיפון ../images/Emo6.gif

פלויד = פלויד רוז בעיקרון פלויד רוז היא חברה שמייצרת גשרים צפים. מכיוון שרוב הגשרים הצפים הם של פלויד רוז, אז הרבה פעמים אנשים קוראים לכל גשר צף פלויד רוז. הפיטצ' שיפטר היחיד שאני מכיר הוא PS-5 של בוס, אבל אני משער שיש עוד כאלה לעוד חברות. כנס ללינק, יש שם דגימת סאונד וזה אחד הדברים היותר מגניבים. רק אל תכנס לאשליות שזה במקום לשנות כיוון, אמנם זה יכול לחסוך לך עצבים וזמן כשלא בא לך להסתבך ולשנות כיוון, אבל אני בספק אם זה ישמע אותו הדבר כמו באמת לשנות את הכיוון.

ran 15

New member
אז ככה -

א. אני שמח שזה משמח אותך אפילו שאני דיי בבאסה בגלל זה חחח...
העיקר רשום "גיבסו"ן על הגיחרה
חחח (למרות שלפעמים שאני שם אטמי אוזניים היא נשמעת לא רע חחח..
) ב.האם אתה יכול להפנות אותי למישהו שיש לו ניסיון עם האפקט(?) הזה... ועוד שאלה - אפקטים שלדעתך כל נגן מתחיל צריך שיהיה - יש לי ד"א 99 אפקים המגבר , הרבה מהם ממש חמודיחםפ והרבה מהם בזמן האחרון לא מספקים אותי יותר...המלצות ? מנגן ?...כל דבר שנשמע לי טוב ^^

למעלה