כח מול רכות - מה עדיף?

saya2

New member
כדי להקשיב צריך להיות רך

ובלי קשב אי אפשר למצוא את התגובה הנכונה. צודק.
לדעתי צריך לומר "רכות מול כוחניות".

ש מים

New member
מסכים.

אבל מאוד חשוב: לזכור את המרכז ולא לאבד את היציבות, את הקרקע.

ש מים

New member
רכות מול "רכיכות"

להבהרה: אני כותב במענה/המשך לפוסט שלך כי נראה היה לי שהתפתח ביננו מין דיאלוג בונה. אין לי כאן שום מחלוקת איתך.

בניגוד לכמה פרשנויות שראיתי כאן (ואני לוקח על עצמי את האחריות לפירוש המוטעה. אני לא הסברתי מספיק טוב
), ההתנהגות וההתנהלות שלי בפירוש לא היתה "רכיכוּת" (התנהגות חסרת חוט שידרה). בדיוק להיפך. מה שעשיתי היה "קוקוּרו לקוקוּרו" = לכבד את האחר, לתת לו את המקום שלו, לקבל אותו ולנסות להכנס לעור שלו וללב שלו. לדבר מהלב ולא מהכח. מהלב שלי את הלב שלו. לרגע לא שחכתי את המטרות שלי והיעדים, אבל בהחלט הייתי מוכן לקבל את האפשרות שאני (והמטרות שלי) מוטעות, והצד השני צודק. ולא היתה לי שום בעיה לעמוד לצידו במצבים כאלו. אבל מה שיותר חשוב אולי היה מטרת העל: לפתור את המחלוקות בצורה שכל הצדדים יהיו מרוצים. לא לרמוס את היריב, אלא להשיג את מטרותי תוך הפיכת היריב לידיד.

saya2

New member
אין מחלוקת

אם זו מטרת העל שלך אתה בהחלט צודק וזו הדרך להגיע לשם. רכות כזו שאתה מתאר יכולה להגיע רק מתוך עוצמה פנימית ובוודאי שלא מחוסר חוט שדרה.
האמת היא שאני מחפש בכוח דברים לכתוב, כי אין לי מה להוסיף על הדברים שאמרת :)

Tonjin

New member
ש. בחייאת - אם אתה מתעקש לנקד, לפחות נקד נכון

קוֹקוֹרוֹ, לא קוקוּרו...

בנוסף, לדעתי - כאן אין צורך ממשי להדרש ליפנית - הביטוי 'שלנו' מ'לב אל לב' חופף כמעט בדיוק..

ועל זה אמר קיסינג'ר

בתרגום חופשי:
" אני מאמין בהושטת ענף עץ זית אחוזה באגרוף עטוית כפפת ברזל."

ש מים

New member
רובי, ועל זה אני אומר

צריך לשבת לדבר (אולי עם עדי ואמיר)!

תמיד בעד לדבר

אחרי אימון טוב.
רצוי מלווה בבשר ויין.
אני מנסה לומר שצריך להיות רכים כשיש בסיס של חוזק ואיתנות מאחורי זה.
בלי זה הרכות היא לא רכות, אלא רביחה.

אני אשם

אותך הבנתי מההתחלה
ניסיתי להביא לכך ביטוי ציורי מעט של קיסינג'ר.
אז בשר ויין,
מתי
היכן
ומי מעביר את האימון לפני?

זה מה שמעניין אותי.

ש מים

New member
אתה.

סופ"ש הזה אני בשישבת בכרמל. בא לך? (בשר קפוא ויין קרח...)

boxing3

New member
אני לא רוצה להעליב

ולא מכיר אותך כדי לעשות עליך אבחנות פסיכולוגיות ובגדול אני בעד להתנהג יפה למי שאנחנו נמצאים לגביו ב"עמדת כוח" כמו שאתה מכנה זאת, אבל שים לב שלפעמים הדבר נובע דווקא ממניעים של רצון להפגין ולהנציח סוג של עליונות ולא דווקא ממניעים חיוביים. בסיכון של להישמע פלצני - לניטשה היה מה לומר על זה.
כמו כן, נראה לי שאם אנחנו כבר בוחרים להתנהג יפה לחלשים מאיתנו ממניע מוסרי, חבל לקלקל את זה עם ההסבר לגבי למה זה גם משיג תוצאות טובות (מכתב ההמלצה בסיפור שלך), או שהסבר כזה הוא לפחות מיותר (גם אם לא מקלקל).

ש מים

New member
זה בסדר.

אני לא מכיר אותך אז אני לא נעלב ממך.
ובהסתמך על הניתוחים שלך לגבי הסיכויים שאעלב ממש לא קיימים..

למעלה