כח בינלאומי

PsYcHo-BoY

New member
כח בינלאומי

מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה עם הצבת כח בינלאומי ביננו לבין הפלשתינאים?

אבו-דני

New member
כוח בילאומי

--- על פי הנסיון כוח בינלאומי מערבי יתקל בעויינות המקומיים והתוצאה היא ש..לו ינסו לאכוף את הסדר והשקט המיוחלים תחזור האלימות אי לכך אני טוען שכוח זר לו יוצב כאן חייב להיות בינערבי דהיינו חיילים ממצריים..ירדן ..סעודיה..וכל מדינה שתכונן איתנו יחסים ערבים מכירים את מנטליות המקומיים ודבר חשוב ערבי יקבל מרות מערבי לו בעת הפגנה אלימה יצטרך הכוח להפעיל כוח סביר להחזיר השקט על כנו גם אם יהיו הרוגים אצל הערבים כפי שאנו עדים מסביב לנו זה נורמלי בעוד שכוח אירופאי יהיה כפי שעד היום היה -לא מתערב

ליהי * 007

New member
בדיוק אבו דני שיאכלו אחד את השני

שלא לדבר על אירופאים אינטישמיים וכוחות האו"ם ש-3 מחיילנו נחטפו ממש אל מול עניהם ומה בדיוק הם עשו???????? אלו הם חיילים של שוקולד..... אין לנו על מי לסמוך אלא על הצבא שלנו. ליהי

אבו-דני

New member
באותה נשימה..

--- תיהיה זו אך טעות להתעלם מאוכלוסיה...כוח בינערבי בשילוב של תוכנית מדינית שבה יהיה פתרון לתעסוקה שכן זאת יש לזכור שכן רעב זה שכן נושך ואל לנו להיות כבנות יענה

nightbird

New member
אפשר כוח בינלאומי חזק

אם זה משולב בדמוקרטיזציה ושיקום כלכלי במשך מספר שנים, תחת פיקוח הדוק.

resh0

New member
ההסבר די פשוט.

יש להבהיר: היכן יהיו הפלשתינים? היכן יעמדו הישראלים? היכן יעמוד הכוח הבינלאומי? מיהו פלשתיני? כדי להבהיר ולענות על השאלות הללו לפני שנשקול את כדאיות הצבת הכוח הבינלאומי, נדרש מו"ם!!!! ישראל לא תסכים (ובצדק) לנהל מו"ם כל עוד יש טרור ותשתית טרור. עקרונית, לא הייתי מתנגד להקים 5 "גושי התישבויות" של פלשתינים כאשר כל גוש מגודר בגדר הקפית. בין הגושים יהיה כוח בינלאומי עם נציגות ישראלית, כוח שיפקח על הכניסה/יציאה מכל גוש, כך שתמנע הספקת אמל"ח.

הרטוב

New member
כוח בינלאומי הוא סכנה איסטרטגית

לקיומה של ישראל בעתיד. אין לי כוח עכשיו להסביר למה. תחשוב תשאל תתעניין ואחר כך תסיק מסקנות. אתן לך כיוון מחשבה. שאל את המבוגרים מה היה המצב לפני 67 וכיצד תיפקד האו´ם.

אם שואלים את המבוגרים מה היה לפני..

השנים 1956 - 1967 היו השנים השקטות ביותר בתולדות עם ישראל! בשנים אלה נהרגו בכל פעולות האיבה למיניהן 36 אזרחים וחיילים. 36! היום יש לנו תקווה להגיע למספר הזה בשבוע.... אז מי ששואל את המבוגרים מה היה המצב לפני 67, שידע, שלא תמיד יקבל את התשובה שמשקפת את הדעות הפוליטיות שלו.

מה רע בכוח בינלאומי

התוכנית להצבת כוח בינלאומי מסוכנת. הנימוק הראשון הוא כמובן ההתנהגות הנלוזה של יוניפיל בלבנון, שאיפשר את חטיפת החיילים.ושיהיה ברור: לא נוכל להבטיח שהמשקיפים יהיו ממדינות ידידותיות. ברור לחלוטין שהקהילה הבינלאומית תאמץ את הכזבים הפלסטינים , כאילו הם הצד הזקוק להגנה. המשקיפים יטיילו להם בערים הפלסטיניות. הם לא ימנעו את הפיגועים, אבל יפריעו מאוד לתגובת נגד של צה"ל. ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם צה"ל יפגע בטעות במשקיף אמריקאי- זה יפגע קשות ביחסינו עם ידידתנו היחידה. ברור לגמרי שמשקיפים לא יטריחו עצמם לסימטאות בקסבות של ג´נין או שכם - מעוזי הטרור. אפילו אם יוצבו בקו התפר - הם יהיו בלתי יעילים לחלוטין. הרי הנורבגי הממוצע מתקשה להבחין בין ישראלי לערבי, לא כל שכן בין ערבי ישראלי לפלסטיני. ברור שהם לא יעיזו להתעמת עם מחבלים, ממש כשם שיוניפיל לא מעז להתעסק עם החיזבאללה ( שאיים לפגוע בחייליו אם יעיזו להתערב ). האמת, שיש תסריט אחד שבו כדאי לקבל משקיפים בינלאומים. יש להציב אותם בצד המותקף , כלומר אצלנו. ישבו נא בבתי הקפה שלנו, יטיילו במדרחוב בן-יהודה בירושלים,ייסעו באוטובוסים מעפולה לחדרה פעמיים ביום, ויוזמנו לאולמי שמחות , ייתכן שתהיה בהם תועלת. אבל איכשהוא אני מתקשה לראות זרם של אלפי בלגים, נורבגים או הודים שמתנדבים לשתות אספרסו ב"מומנט"...

אני1

New member
כח בין לאומי משמעו החזרת המנדט

רק במקום שזה יהיה המנדט הבריטי המוכר לנו מימי המחתרות ,יהיה זה המנדט של מדינות המערב ! לא ניראה לי שיש מישהו שמוכן לוותר על עצמאותנו לטובת מנדט זה או אחר של מדינה או חבר מדינות שולט מעלינו מכוח החלטת או´ם זו או אחרת . מישום מה ניראה לי שהמורים להיסטוריה לא עשו מלאכתם נאמנה אם יש עוד אנשים שחושבים כי מנדט זה או אחר תחת שמו "כח בינלאומי " הוא לטובת העם היושב בציון .

אלי.

New member
תשובה לחידה - בעזרת חידה.

הבעיה בהצבת כח כזה היא בדיוק אותה בעיה שבהצבת גדר בינינו ובין הפלשתינאים של הגדה המערבית.

miran

New member
כח כזה ימנע כניסת מתאבדים.

איך כח כזה אמור למנוע כניסת מתאבדים?? הם יחפשו באמבולנסים עם פצועים?? הם יחפשו את נשים שאומרות שהן הולכת ללדת עוד שניה... בלבנון ראינו איך חילי האום מונעים מהחיזבלה לתקוף אותנו. ראינו גם איך הם עוזרים להם ומחפים על חטיפת חילים. אני לא מבין מה כח כזה יעזור לנו? ולמה יש ישראלים שרוצים בזה.

אני1

New member
זה פשוט , הם חושבים שהם יהיו נציגי

המנדט בארץ :) טוב , זה באמת לא מצחיק אבל זו הסיבה היחידה שניראת לעין , ראה ערך חורבן בית שני . ממש דומה המצב .

למעלה