כושר שייט בינ"ל

zina71955

New member
TOO GOOD TO BE TRUE

- מיקום האסדה. אין חולק על כך שמיקום נכון וצורת חיבור לשיחרור מהיר מאפשרים לאדם אחד לשחרר ללא בעיות. הבעיות נוצרות כאשר המיקום הוא למשל לפני התורן (בסירות רבות) או אז שני אנשים יתקשו גם עם אסדה של 4 במזג אוויר גרוע.
- מתקן הידרוסטטי (אינו חובה בכל הסירות) אתה מצייר תמונה וורודה הלקוחה מברושורים של יצרנים. זה לא עובד כך במציאות. בניסויים בנורבגיה בהם נוכחתי זה ממש לא עבד כך. ו -שרידות הצוות תלויה גם בטמפרטורת מי הים, לא רק בעוצמת הגלים והרוח. אמנם, לא בעיה בים התיכון, ודאי שלא בקייץ. אבל אנחנו מדברים בכללי. לגבי הנחיות משמר החופים האמריקאי לירידה למים (כך עושים גם באנגליה, אוסטרליה, ניו זלנד ועוד) צריך לשים זאת בפרופורציה הנכונה. תלוי בטמפרטורת מי הים, ו - אם כן, רק כאשר הם בסביבה הקרובה ומזהים את הניצולים בין אם מהאוויר או מהים. בדרך כלל הם מורידים צוללן מאומן/מיומן למים לצורך המשיה של הניצולים בין אם מהמים או מהאסדה. אין סיכוי שבמזג אוויר גרוע תהיה אפשרות לתמרן לצורך זה בגישה אל הסירה, אם היא עדיין במצב ציפה. למעט מקרים נדירים.
- לגבי העיתוי של השמשת האסדה במקרה חירום מתמשך. כאן אני ממש לא מסכים איתך בגדול. הניסיון המצטבר בעולם הוכיח שבסירות שעשו זאת בעוד מועד הצוות ביצע את הליך הנטישה בצורה יותר מסודרת וסיכויי שרידותו היו גבוהים יותר. חבל משתפשף ונקרע? פנצ'ר באסדה? ממש לא מתאים אם קושרים את האסדה כיאות עם מספיק מירווח. שלומיאליות תמיד יכולה לקרות.
אגב, לא כתבתי שמרבית הסירות שננטשו נמצאו צפות אחרי זמן. אלא שזה קרה בסירות רבות. יש מקרים בהם הספינה ננטשת כשהיא צפה ביודעין, ללא פגע גוף (תורן שבור לא מצדיק נטישה) על פי החלטה של מפקד החילוץ במקום, עקב מצב פיזי של הצוות ומזג האוויר. ראה את מיגוון האירועים בשיוט סידני הוברט המפורסם.

Efraim

New member
דעותינו ישארו חלוקות (אלא אם תסביר את דעתך)

כתבת: "הניסיון המצטבר בעולם הוכיח שבסירות שעשו זאת בעוד מועד הצוות ביצע את הליך הנטישה בצורה יותר מסודרת וסיכויי שרידותו היו גבוהים יותר."

הבהרה: אני מסכים איתך שהליך נטישה מסודר תורם משמעותית להגדלת סיכויי שרידות של הצוות. זה ברור! לצערי החיבור שעשית בן תהליך מסודר של נטישה לבן ההפעלת האסדה וקשירתה לספינה ליותר זמן מהנדרש למעבר אנשי הצוות הוא ממש לא ברור (ולדעתי גם לא הגיוני!)
אשמח מאוד לקבל קישור למקור כל שהוא שיתן לי אפשרות להבין בצורה (קצת יותר ברורה) את "הניסיון המצטבר בעולם הוכיח..." לצערי לא מצאתי חומר ברשת שיאפשר לי להסכים איתך.

כתבת: "חבל משתפשף ונקרע? פנצ'ר באסדה? ממש לא מתאים אם קושרים את האסדה כיאות עם מספיק מירווח. שלומיאליות תמיד יכולה לקרות."

מסכים ששלומיאליות תמיד יכולה לקרות, אבל לדעתי מרפי יבוא לביקור מוקדם יותר אם האסדה מנופחת וקשורה לספינה.

הנקודה שהעלת פשוט לא מובנת לי ואבקש הבהרה: הרי התחלנו את הסיפור בנקודה שיש הבדל בטיחותי בשימוש של אסדה שמיועדת למספר אנשים גדול יותר. אתה כתבת שהבעיה היא "סטטיסית שבמרבית המקרים השימוש באסדת הצלה יעשה בתנאים קשים של ים ורוח. בתנאים כאלה אם יש צוות קטן (שניים למשל) ואסדה של 8 אנשים הצוות עלול להיקלע לקשיים בטיפול באסדה להשמשתה ברוח חזקה (אם התהפכה למשל). לפיכך רצוי מאוד שגודל האסדה(ות) יותאם לגודל הצוות."

אז יש לי בעית הבנה: כיצד אתה מציע להפעיל את האסדה (בתנאים קשים אילו) ולא מוכן לקבל את מה שכתבתי שעלול להיות שיפשוף של חבל או פגיעה בגוף האסדה (פינצ'ור) שלא לומר שאסדה שקשורה (גם עם מרווח מתאים) יש לה (לדעתי) סיכוי גדול יותר לפגיעה, היסחפות ברוח, התהפכות, וכו. ככל שהיא נמצאת זמן רב יותר בקירבת ספינה במצב סערה כמו שתיארת בתחילה. אני פשוט לא מסוגל להבין מדוע יש יתרון כל שהוא לאסדה קשורה לאורך זמן וכיצד יש לזה השפעה חיובית במצב שאתה תיארת כבעייתי בגלל היכולת של הצוות הקטן לשמור על האסדה מפני בריחה או התהפכות בגלל הגלים והרוח. (שלא לומר מה בדיוק ההבדל שאתה רואה באסדה קטנה לעומת גדולה בתלות במספר אנשי הצוות? הרי הצוות כבר הפעיל את האסדה, היא לא ברחה ולא התהפכה, רק נקשרה לספינה... מה הבעיה עכשיו שמונעת מ2 או שלושת אנשי הצוות להכנס לאסדה ולהנות מיותר מקום ציוד אוכל ומים?

אז בבקשה: האם לדעתך המכובדת אסדת הצלה מנופחת שקשורה לספינה במצב סערה כמו שתיארת (מצב חירום מתמשך להגדרתך) מוסיפה (סטטיסטית) להצלחת הנטישה או שאתה מסכים אם דעתי שככל שהאסדה תשהה בסביבת הספינה הרי שסיכויי הפגיעה בה עולים. וזה לא משנה אם יש מרווח או לא כיון שלפי ההגדרה של מצב חירום, המצב לא קבוע ומרווח ביטחון זה או אחר ישתנה במהרה.

אם אתה לא מסכים אז אשמח שוב אם תפנה אותי למקור ברשת או אחר, שיספק הסבר מדוע אני טועה.

zina71955

New member
דעותינו תשארנה חלוקות. זה לא סיפור גדול, אלא

שאתה לא יכול לקבל שמישהוא חולק על דעתך ונעשה קצת, איך נאמר זאת, אובססיבי. אתה טוען שחבלים משתפשים ונקרעים אם האסדה נקשרת מבעוד מועד, לא ידועים לי מקרים כאלה (יתכן והיו). אני מכל מקום הייתי נוהג כך. אני גורר את הדינגי שלי עם הסירה לפעמים חודשיים ללא כל בעיות. זה לא בדיוק אותו הדבר אבל זו אינדיקציה. המקורות שלי לצורה זו של הפעלת אסדה הם לא ברשת, לא הכל "רשת". לפני כמה שנים שהיתי באוסטרליה והייתי בקורס בטיחות תעשייתית/נמלית יחד עם בחורים ממשמר החופים האוסטרלי. דיברנו הרבה בנושאים אלה והוזמנתי לבסיס שלהם בבריסביין, צפיתי בהרבה סרטי חילוץ. שם למדתי, מניסיונם שלהם, את מה שכתבתי כאן. בשנות ה 70 הייתי הרבה בנורבגיה בתהליך של בנייה וקבלת אוניות והשתתפתי בקורסי הצלה עם משמר החופים הנורבגי, גם שם למדתי הרבה על דברים אלה, וגם הם העדיפו את הכנת האסדה מבעוד מועד, אם המצב מאפשר זאת. ו - עכשיו. אני לא אומר שאתה טועה, אני אומר שדעות חלוקות זה כלי טוב לליבון בעיות, וכל אחד יכול להישאר בדעתו הוא ולא מן הנמנע שבמצב X ההתנהלות תתאים למה שאתה חושב ובמצב Y ההתנהלות תתאים למה שאני חושב. כמות המשתנים בהתפתחות מצבים היא כל כך גדולה שלא צריך להיות קיבעון לצד זה או אחר. זה לא מונע ממני לקבוע כמה כללי יסוד שמתאימים לניסיון ולמחשבה שלי. בזאת סיימתי אפרים, משום שדיון איתך יכול להימשך לנצח.

Efraim

New member
צודק, דעות חלוקות טובות לליבון ומאפשרות לימוד

למען חברי הפורום שקוראים... ויותר חשוב למען רספ"ן וכש"ק שידעו לא לעשות בעיות לספינה עם צוות של 4/5 ועם אסדה של 8 או 10!!! להזכיר נשכחות: הנושא שלנו התחיל בזה שיש הבדלים בן שימוש של אסדה בדיוק במספר הצוות לשימוש באסדה גדולה יותר (דני כתב 5 אנשי צוות באסדה של 10 אז יש להניח 4 אנשי צוות באסדה של 6 או 8 וכו).

אתה כתבת שיש בעיה בטיחותית במקרה זה וההסבר שלך :
1) בהפעלה ידנית האסדה עלולה להתהפך (ברוח והגלים) או לברוח.
2) בהפעלה אטומטית הצוות עלול להיכחד עקב ההשהיה הארוכה בהפעלת האסדה.

אני כותב שאין בעיה כאשר צוות מצומצם משתמש באסדה גדולה יותר:
1) בתנאי סערה או תנאים טובים יותר ההבדל בהפעלת האסדה ידנית הוא זניח ונובע ממשקל וגודל פיזי. בכל מקרה ההפעלה מיועדת להעשות בידי אדם אחד או שניים ולא יותר (באסדה של 4, 6, 8, וכו). באף מקרה לא נדרשים 4, 5 אנשי צוות להשליך אסדה לים!
2) בהפעלה אטומטית,(הספינה טבעה) הצוות נמצא המים, חגור באפודים ומחכה לאסדה שתצוף לאחר השהיה קצרה.

כמובן שאתה צודק ודעותינו חלוקות. וכמובן שאין כל בעיה בדעות שונות, להיפך, זה מעשיר את הדיון. (בתנאים מסויימים, שהם ששני הצדדים נשארים בנושא ולא הולכים למקומות אחרים רק בשביל "לנצח בדיון"). כל מה שכתבתי היה קשור להבדל הבטיחותי בשימוש באסדה גדולה לצוות מצומצם ולדעתי טיעוניך יצאו מהדיון למקומות אחרים לגמרי שאינם קשורים לנושא שלנו. ולצערי נתת המלצה שגויה לחלוטין שעלולה לסכן שייטים במקרה של סערה וצורך נטישה (מדובר בסעיפים 3 ו4):

1) כתבת על מיקום אסדה לפני התורן שהוא בעייתי להפעלה = הסכמתי איתך, אבל אין שום הבדל מהותי בשימוש באסדה של 4, 6, או 8 אם המיקום שלהם הוא לא טוב (לפני התורן).

2) כתבת שהפעלה אוטומטית בעייתית = לא הסכמתי כיון שראשית ההפעלה הזו מקובלת (ונדרשת) בכל העולם. ושנית (שוב) אין כל הבדל מהותי בהפעלה אוטומטית שנובע מ"גודל" האסדה.

3) כתבת "כאן אני מגיע אל שאלה יסודית מאוד. מספר המקרים בים של צריכה מיידית של אסדה קטן הרבה יותר מאשר מספר המקרים של מצבי חרום מתמשכים." ופה זנחת את הנושא והתחלת לכתוב שרצוי להפעיל את האסדה בצורה מסודרת לפני שיש צורך בנטישה ולקשור את האסדה לספינה.

הסכמתי שתהליך נטישה מסודר תמיד טוב יותר מבלגן. הבעיה היא שפתאום שכחת שמדובר בנושא של הבדלים בבטיחות שנובעים מגודל האסדה = לדעתי גודל האסדה וזמן הפעלתה לא יגרום להבדלי בטיחות במקרה הטוב אבל ראיתי בעיה בקשירה של אסדה לפרק זמן של "מצב חירום מתמשך" כיון שזמן קשור (סטטיסטית) לבעיות כמו שיפשוף חבלים ונזקים לאסדה. נתת דוגמה (ממש מצחיקה, אפילו כ"אידיקציה") שאתה גורר את הדינגי שלך חדשיים ללא בעיות... האם תגרור אותה בזמן "חירום מתמשך" או אפילו בזמן סערה (רוחות וגלים כמו שתיארת בזמן הפעלת האסדה) ותצפה למצא אותה ללא פגע? רמז: אף שייט שדיברתי איתו ב20 השנים האחרונות לא גורר דינגי כשמזג האוויר מתחיל לעלות ובודאי שלא בתנאי סערה. יש הרבה מקרים שדינגי נקשר לספינה עוגנת בביטחה (לא בזמן סערה, רק רוח חזקה) שאיבדה את הדינגי עקב שיפשוף החבל והתנתקות הדינגי.

1: למיטב ידיעתי אילן, אתה שט בצוות מצומצם (לבד או עם איש צוות נוסף לפי פירסומך בפורום) מה גודל האסדה שלך? (כלומר האם אתה נוהג לפי הדעה שהבעת בפורום שאסדה "גדולה" ל 4 אנשים היא בטוחה פחות כשהיא משומשת ע"י שייט אחד?)

4) לביסוס דעתך הבאת שיחות עם מקצוענים מאוסטרליה ונורבגיה (ואני בטוח שהם בהחלט מקצועניים) וכתבת " והשתתפתי בקורסי הצלה עם משמר החופים הנורבגי, גם שם למדתי הרבה על דברים אלה, וגם הם העדיפו את הכנת האסדה מבעוד מועד, אם המצב מאפשר זאת." יש להניח שאני כל חברי הפורום וכל שייט ברחבי תבל, נעדיף נטישה מסודרת בעוד מועד אם המצב מאפשר זאת. (ארחיב שכולנו נעדיף שלא נצטרך להשתמש באסדה במצב החירום המתמשך שלך) אבל לצערי שוב אין כל הבדל בן הכנה מסודרת של אסדה של 4 אנשים לאסדה של 8 אנשים. יש להניח שגם האוסטרלים והנורבגים (שלא לדבר על הישראלים שקוראים את מה שכתבת) מבינים את ההבדל בן נטישה מסודרת ומידית בתנאי סערה, לקשירה של אסדה לשימוש מאוחר יותר כאשר התנאים מאפשרים זאת.

להזכיר את מה שכתבתי: בתנאים של סערה כל אסדה שצפה קשורה לספינה תינזק (לאורך זמן) יותר מאסדה שלא הופעלה ומחכה לתהליך נטישה מסודר. (אם נחזור לנושא המקורי: אין הבדל מהותי במצב שתארת בן אסדה של 4 לאסדה של 8 אנשים.)

2: היו בפורום הרבה פעמים שאילן ואני הבענו דעות שונות ולדעתי זה טוב ומאפשר לשאר הקוראים להרחיב את הידע שלהם ולהחליט לבד על אופן הפעולה שלהם בהתאם להבנתם. מקווה שסיכום זה יעזור לקוראים בהבנת ההבדלים בן הדעה של אילן לדעה של אפרים.
אם אתם עם אילן (וחושבים שאני סתם "אבססיבי") או איתי (חושבים שיש מידע טוב ומבוסס במה שכתבתי) אשמח אם תתרמו לשירשור מדעתכם האישית (דבר שיוסיף לידע של כולנו) ותעשירו את התובנה שלנו.

בכל מקרה, אני תמיד זמין לשיחות, החלפת סיפורים, וגם יעוץ מקצועי בנושאי שייט שונים. (בקרו באתר שלי, למטה בחתימתי)

3: מי שמעוניין בזמן איכות של שייט אתגרי בחציית האוקיאנוס האטלנטי במאי 2014, הצוות של עליזה (כרגע 4 שייטים) מעוניין בעוד 2 שייטים שמוכנים לתרום להצלחת המסע. (גילוי נאות => אני קונה אסדת הצלה של 8 אנשים ונהיה צוות של 6 אז אם אתם בדעה של אילן לגבי הבעייתיות של שימוש באסדה גדולה לצוות קטן יותר... קחו את זה בחשבון) בכל מקרה תקשרו אלי מהר כיון שאנחנו מתוכננים לעזוב את ניו יורק בשבוע הראשון של מאי לכוון האיים האזוריים ולהמשיך לפורטוגל.

מאיר ריבא

New member
יישור אסדה הפוכה

להבנתי, שני אנשים בריאים/מתפקדים יכולים ליישר אסדה המיועדת ל - 12 איש.

א. השתתפתי בתרגיל בו בוצע יישור אסדה המיועדת -12 איש הפוכה כאמור לעיל. לא יודע כמה שקלה, אך באינטרנט מצאתי משקלים שונים - הכבדה ביותר שראיתי - 136Kg (במיכל קשיח עם ערכה מוגדלת)
ב. פעמים רבות יישרתי מפרשית קטמרן הפוכה. משקל המפרשית - 195Kg. הצוות - 2 אנשים השוקלים יחד כ - 150Kg פעולת היישור של קטמרן מאוד דומה ליישור אסדה, למעשה קצת קשה יותר עקב המנוף של התורן והמפרש שארכם מגיע לכעשרה מטר. המנוף באסדה קצר יותר.

כמובן שאם אחד השייטים או שניהם נפגעים בנטישה, הסיכוי ליישר את האסדה אפסי.

Efraim

New member
תודה על המידע, אכן חשבתי עליכם שיטי הקטמרנים

דבר נוסף, מזיכרוני לך יש גם נסיון בנטישה של ספינה טובעת (במד רד הראשון?) האם תוכל לתת מידע על נסיון זה?

מאיר ריבא

New member
נטישה במד-רד

אכן נטשנו, נטישת "דה-לוקס".
אמנם הספינה שקעה תוך זמן קצר מאוד מגילוי חדירת המים (הדעות בין הנוטשים הן בין 10 ל - 15 דקות).
האסדה נפתחה ישרה (ע"י הפעלה ידנית) למרות הים הסוער יחסית (גלים של כשנים וחצי מטר, אך תלולים למדי).
היינו שישה והאסדה היתה מיועדת לשישה או שמונה (איני זוכר). מכל מקום היה די צפוף כך שאני משער שהיתה מיועדת שישה.
בדקות שבין ההחלטה על הנטישה ועד הנטישה בפועל הספקנו לקחת מים, מכשיר קשר, פירוטכני, דרכונים ולוג בוק של הספינה.
הצות גם הספיק ללבוש חגורות הצלה.
בניהול נכון של הארוע על ידי הסקיפר (כוכב שני) כולם עסקו בפעילויות רלבנטיות בלבד (חוץ אולי מדמות אחת שלא נפרט כאן מיהי למען כבודה, אם כי לדעתי היא הדמות אינה בין קוראי הפורום...).

אני קורא לזה נטישה דה-לוקס כי היינו חלק מפלוטילה ותוך כשלושת רבעי שעה כבר הייתה ספינה ראשונה בסביבתנו.

zina71955

New member
מאיר, אני מניח שהתרגיל בוצע בתוך המרינה

בתנאים אידאליים. השתתפתי בלפחות 5 תרגילים כאלה במים שקטים בנמל אוסלו, נמל סידני, מוביל אלבמה ועוד. קלי קלותו. הם נותנים מושג על מה ואיך, אבל לא דומים כלל למצב בתנאים קשים. מתרגלים גם ירידה מהליקופטר ליכטה בתנאים אידאליים, אבל בתנאים קשים זה לעולם לא יקרה. תירגלתי עשרות פעמים תירגולי סירות הצלה, אבל בפעם האחת שהעברתי פצוע באוקיינוס בסירת הצלה לאוניית נוסעים ברוח 7 זה היה "תרגיל" שונה לחלוטין. אז - אני מחזיק בדעתי ש 2 אנשים יתקשו להתמודד עם אסדה גדולה במזג אוויר קשה. להשיק אסדה יכול גם אדם אחד בתנאי שהיא ממוקמת באחורי כלי השייט בצורה של שיחרור מהיר. מיקום לפני התורן הוא בעייתי בכל מקרה, לדעתי.

מאיר ריבא

New member
אילן - ממש לא במרינה

התרגיל היישור בוצע בים הפתוח, בחורף, עם בגדים מלאים (פרט לנעלים...).
הים לא היה בופור 7. בודאי שהתנאים משנים. אם הים יהיה 10 או 11 ייתכן שגם שמונה אנשים לא ישתלטו על אסדה המיועדת לשישה.
התרגיל גם כלל שחיה בזוגות אל האסדה, כאשר בכל זוג אחד גורר את חברו השוכב ללא תנועה.

אני מניח שכל הדיון אינו מכוון למטרת יציאה על ספינה בזוג עם אסדה המיועדת לעשרה, אלא על מקרים בהם הצוות קטן מעט מהאסדה. לדוגמא, ארבעה על הסירה והאסדה מיועדת לשישה/שמונה - אין לדעתי שום בעייה במצב כזה.

בדראגון-לנס, ממנה נטשנו במד-רד, האסדה היתה לפני התורן ושני אנשים הורידו אותה מהירכתים. יחד עם זאת, אני מסכים לחלוטין לתזה שאילו היתה מותקנת בירכתים ההורדה היתה נוחה בהרבה וגם מהירה יותר.

zina71955

New member
תודה מאיר. מה הייתה עוצמת הרוח וגובה הגלים?

אם חו"ח בדרגון לנס היו לכם תנאים קיצוניים לא היית מכנה את האירוע "דה-לוקס. ו - העברת האסדה מעבר לדופן (או העברתה לירכתיים) כשמיקומה המקורי לפני התורן, עלול היה להיות בעייתי מאוד. יש בנושא הזה ניסיון קריטי.

מאיר ריבא

New member
תנאי נטישה

בנטישת הדרגון לאנס הגלים היו למיטב זכרוני כשניים-שניים וחצי מטר גובה. עם זאת היו צפופים ותלולים ביותר. הרוח - כעשרים וחמישה קשר.
אני כותב למיטב זכרוני ובזהירות כי מנסיוני לגלים ורוח (כמו לדגים שנידוגו) יש נטיה לגדול עם הזמן.

קראתי לזה דה-לוקס, למרות שברור שדברים יכולים להשתבש כי היינו חלק מפלוטילה גדולה. היאכטה הקרובה ביותר הייתה כשלושה-ארבעה מייל מאיתנו.
גם החוף (המצרי אמנם) היה במרחק דומה. החשש היה להסחף דווקא לחוף הסעודי שזה עוד פחות נעים אך הרוח הצפונית סחפה אותנו לכיוון הפלוטילה שאחרינו.
הספקנו לירות זיקוקים ולהודיע מיי-דיי ברדיו. אני מניח שגם ללא אסדה היינו נשלפים החוצה (הרבה פחות נעים). לאסדה נכנסנו מהספינה בלי לעבור דרך המים - ישר מהירכתיים, שתי דקות לפני שהספינה שקעה.
כך שבשום שלב לא היינו צפויים לבלות ימים בים כמו חברתנו באקיינוס ההודי.

zina71955

New member
אני מקווה שברשומה זו סיימנו

- לצורך טיעוניך אתה משבש את מה שבר פלוגתך אומר/כותב. בשום מקום שכתבתי שבהפעלה ידנית אסדה עלולה לברוח. הלברוח שכתבתי מתייחס אך ורק אל הפעלה הידרוסטטית. להתהפך זה תמיד אפשרי. והאפשרות להפוך חזרה תלוייה בעוצמת הרוח ומספר האנשים. וברור לי ששני אנשים יתקשו להפוך אסדה של 8 או יותרבמזג אוויר קשה. לעניין זה הדוגמא שנתתי התייחסה אל 2 אנשי צוות לאסדה של 8 , לא 4 ולא 6 .
- רספ"ן לא דורש אסדה של 2 במקום 8 אלא מאפשר אסדה תואמת למספר אנשי הצוות במקום למספר הצוות המקסימלי הרשום. תרצה לשים אסדה גדולה לצוות קטן משום שאפרים חושב שזה טוב - תהיה בריא.
- דיון ממצה בדעות חלוקות הוא מצויין. אך כאשר אתה חוזר על עצמך 3 פעמים ובא בדרישה אל בר פלוגתך שיביא סימוכין ואתה עצמך לא מביא סימוכין לחיזוק דעותיך, לבד מדעתך , זה אובססיביות.
- כתבת שאני ממליץ להוציא אסדה מבעוד מועד במקרים מסויימים. שוב, אתה מסרס ומשבש. בשום מקום לא המלצתי, אלא דיברתי על אפשרות כזו. וממה שאני יודע על נושא זה, אני יודע שאם חו"ח אקלע למצב כזה זה מה שאעשה. אגב, אני גררתי את הדינגי שלי גם ברוחות של 40 קשר בצורה מבוקרת ללא כל בעיה.
- ולבסוף כהרגלך, אתה עושה משאל עם. הלי אתם או לצרי. אני לא עושה איתך תחרות אפרים. זו לא סוגיה משפטית והפורום אינו שופט. טוב שהקוראים יקראו את הכתוב ואיש איש ישקול לפי ראות עיניו.
שבוע טוב

למעלה