כולסטרול

מברורים שעשיתי

קודם כל צריך להפסיק לצרוך אותו. אצל צמחוניים מדובר על שומן רע בשומן רווי שנמצא בשמן קוקוס ושמן דקלים. כמובן. כמו כן יש להמעיט בשומן טראנס, מרגרינה ושאר מוצרים מטוגנים כמו ציפס. יש להמנע מצריכה מוגברת של אומגה 6. כיום היחס בין האומגות הוא 1:40 לטובת אומגה 6 (יש טוענים 1:20). המטרה היא להגיע ליחס של לפחות 1:4 לטובת אומגה 6 (יש טוענים ש 1:1 זה הכי מוצלח). מניעת עודף אומגה 6 היא ע"י שימוש בשמן קנולה שמן זית והגברת אומגה 3 ע"י שמן פישתן. יש להמנע משאר השמנים, תירס סויה וחמניות, הרווים באומגה 6 ויוצרים שומן טראנס בטיגון. למקרה ובילבלתי מושגים של כולסטרול (רע) ושומן ושמן. אין להכחיש את הקשר בינהם. אבל אשמח להבהרות לגבי המושגים למקרה ודברי לא קשורים ישירות לכולסטרול, אאל"ט בכל הקישורים שקראתי על האומגות היה מדובר על כולסטרול.

lightflake

New member
ואני כבר רציתי לשאול איפה אישעם...

כבר דאגתי לך! (אבל מי כבר יכול לכתוב כל כך הרבה על כולסטרול חוץ ממך...חחח)

תפסיק לדווח מהשטח ותדווח ממקורות

אמינים יותר אין שום בעיה עם קוקוס , השמן שלו דמוי כולסטרול ולא כולסטרול

אני יכול להוכיח לך שאתה טועה

שמן קוקוס הוא (ודקלים) השומנים היחידים שהם שומנים רווים מהצומח. אל תסתבך עם המדווח המוכיח כי זה לא שכיח מקורותי מצויינים וזה לא דבר זניח.

lightflake

New member
הוא לא כתב שיש כולסטרול הוא כתב

שומן רווי וידוע שיש קשר בין אכילת שומן רווי לבין מאזן שלישי של LDL והHDL.

יהוי

New member
כדאי לך לאכול הרבה שומשום

הוא מונע ייצור כולסטרול בכבד. הכולסטרול של אבא שלי ירד בעשרה אחוזים מאז שהוא התחיל לאכול שומשום.

lightflake

New member
כדאי להוסיף פה אגוזי מלך.

באתר של ביה"ח הדסה ממליצים על 7 אגוזי מלך ליום לאיזון הכולסטרול בדם. לדעתי גרעיני פתן טחונים אפילו יעזרו יותר בעניין הזה, אבל לזה אין לי מקורות.

וגם מצאתי לך חברה מבנות מינך

"מכשפת היער" פותחת השירשור חחחחח נראה אתכם בפרק הבא של מכושפות או שהגזמתי ? השיר פתיחה של מכושפות. השיר של סמיטס. עושה לי צמרמורת. אני כל פעם מתאר לעצמי שבע"ח שרים את זה. "גם אני אנושי וזכותי להיות נאהב..." (בתרגום חופשי).

סליחה?, "מדווח מהשטח"

ביני לבין המכושפות אין שום קשר! יש הבדל בין מכשפה למכושפת...

השיקוי רוחני

הוא צמח בגני טבעוני אך הוא ראשוני מקווה שלא רעלני מקורו פרחוני צבעו אדמוני אורו זרחני ניחוחו ריחני יוצרו תמהוני ? ואימתני !

למעלה