כולנו חרא

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק

חרא, לא מושג אבסולוטי שנולד מראיית העולם השחורה שלי. הכוונה היא פשוט ללא טוב, אפילו די רע, אניטוען שאין בן אדם אחד שיש לו אופי טוב ברמה המתמטית. שאם תשכול את הטוב בו מול הרע בו, בצורה קרה ועיוורת, תקבל הרבה יותר רע מטוב. אני לא יודע איך בן אדם נולד, טוב רע או חלק, אני רק יודע שהחברה של ימינו, ותהליכי החיברות הקלוקלים, יוצרים תוצרים רעים. ואלה שמצליחים להתחמק מהחברות הראשוני, אין להם גם ישועה מהיותם.. אהממ.. חרא, כי הנגררות והלחץ החברתי, אשר בא מחברה שרובה נכנעה לעצם היותה חרא בתהליכי החברות הראשוניים, מפתחים גם אותם לחרא. נראה לכם פסימי? לאו דפקא, אני חושב שהשקפת העולם הזאת מאוד מאוד מאוד אופטימית. אני אסביר יותר מאוחר כי אי ממש חייב לזוז עכשיו. (אגב, הסיבה שאני שופך בהדרגה היא כי אני מנסה לפתח רעיון שנבנה אצלי כבר די הרבה זמן, ולראות את היחס הסובייקטיבי של אחרים לכל שלב ושלב עוזר לי לפתח אותו. תודיעו לי אם זה מעצבן אותכם כי אני מתכוון לעשות את זה די הרבה)

שלוימלא

New member
זאת שאלה ספירלית

שממנה אפשר לגזור עוד ועוד שאלות. אני מסכים עם הרוח הכללית, כי התחושה הכללית שבעולם הזה יש יותר מה לשפר מאשר לשמר. מה זה רע? האם רע עבורך זה רע עבור אחר? איך בכלל ניתן לחשוב על שיקלול מתמטי של הנתונים כאשר אנחנו בכלל לא יודעים מה לחפש? לגבי השפיכה בהדרגה, שאלת אז אענה. בעקרון אין לי בעיה עם זה, רק שצריך לדעת איך, אחרת נודף ריח של 1-חוסר אמינות 2-התנשאות. אז אם בכוונה או לא, ואני מאמין שלא, הטעוך נשמע אמין, הדרך קצת מתנשאת כי היא לא מנוסחת בצורת- בוא נבין ביחד, אלא יותר לכיוון של "אני יודע" ועם עוד קצת סבלנות אז גם אתם תדעו. מקווה שהביקורת בונה, בכל מקרה לא הייתי כותב אותה לולא ביקשת.

מצטער אם זה נשמע ככה

אני לא חושב שאני יותר חכם וחלילה שלא מנסה ללמד אתכם. אני פשוט מנסה לפתח רעיון שהוא אישי שלי ולהעזר בכם, אבל אם אני אחשוף את כל הרעיון בבת אחת זה לא יהיה יעיל, אני רוצה לנסות לפתח אותו לכמה כיוונים שונים. אני נהנה מהרחבת נקודה שאני עובד עליה כבר שנים, ואתם נהנים (אני מקווה) מדיון פילוסופי. אני משער שזאת עסקה שטובה לכל הצדדים. בקשר לשאלת ה"מה זה רע". יש רע אובייקטיבי ורע סובייקטיבי. אבל לא נכנס לזה. אני מאמין שכל בן אדם עם כל תפיסת עולם יוכל להגיע בסוף למסקנה הזאת. אבל נקח, לשם הויכוח, את הטוב והרע הרווחים, את מה שהחברה הכללית, אנשים שלא נוטים לבזבז את הזמן שלהם על לחשוב, כמונו, תופשת כטוב ורע. זה מספיק ברור, לא?

שלוימלא

New member
אחלה../images/Emo45.gif אני איתך.

ואני כל הזמן שואל שאלות הבהרה רק כדי להיות בטוח שלא איבדתי את הדרך בדרך. מקווה שזה בסדר.

erezsh

New member
יש בעיה

*כל אחד* מגדיר טוב ורע קצת אחרת. גם אלו שלא מבזבזים את הזמן על לחשוב.

ברור שכל אחד מגדיר קצת אחרת

אבל הדגש הוא על קצת... קח רק את הדברים שסביר להניח שהרוב המוחלט בטוח שהם רעים. שקול אותם לעומת הדברים שסביר להניח שהרוב המוחלט בטוח שהם טובים. על תחשוב על זה, באמת תישב ותעשה את זה כמה דקות...

neko

New member
הבעיה נותרת בכך שאינך מגדיר טוב

או רע. היום נסעתי בכביש, וראיתי מישהו עומד ומחכה על המדרכה מול מעבר החציה, אך לא עצרתי. האם ביצעתי מעשה "רע"? הלא אם הייתי עוצר, סביר שהרבה אנשים מאחורי היו מתעצבנים על ה"תקיעה" שסידרתי להם, ואז זה גם היה רע. אז איך מודדים? והאם דברים "נטרליים" אך אגואיסטיים כגון "אכלתי בננה כי הייתי רעב" הם "רעים"?

אני לא יודע למה אני באתי

אבל אני בהחלט יודע למה אתה באת. נשלחת ע"י עדת מסיונרים ערמומית כדי לצוד נפשות תועות.

ל נ צ ח

New member
איני שייך לשום ארגון או עדה כלשהי.

לידיעתך אני האחד והיחיד והמיוחד איני בולע כל מיני מסקנות מהקדמות מטעות שלהם ארגונים מפלגות כתות דתות אנשי אקדמיה ושלא, וגם לא מסקנותיהם הכוזבות של פרופסורים מבריקים או לא, למינם. ובטח שלא ממסקנות-כזב של כל מיני דגי-רקק שכמוך. אדם ייחודי אני. נקודה. הפתרון לשאלת השאלות הוא ייחודי כייחודיות האדם אשר יבשר לעולם הנפעם הנרגש והנרעש מסוד ייחודיותו ודבריו המהפכניים הן למחשבות האדם והן לסדרי עולם שיהיו בעת ההיא. נכון שהייחודי גם שונה הוא כי קו מחשבתו שונה וכך הפתרון שממנו הוא האחד והיחיד מכל פתרונות האחרים ובזה ייחודו. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

hagit32

New member
היי, אני מכירה אותך משינקין

אתה יושב ליד חנות בשינקין, ליד ד"ר לק, נכון?

ל נ צ ח

New member
לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים:

<<<<< עת לקרוע ועת לתפור עת לחשות ועת לדבר >>>>> * קהלת ג * (א) לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם: (ב) עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ: (ג) עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת: (ד) עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד: (ה) עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק: (ו) עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ: (ז) עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר: (ח) עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלום

ל נ צ ח

New member
שליח שבידיעתו משלוח של חרא שלו עצמו

שליח לא חכם במיוחד אך גם לא טיפש סתום, וכי עם כל החרא של המשלוח שלו על כולנו וכולם כאחד עוד ידע להתקפות ההצפויות לו מזו "שליחותו" כאשר הכריז: """ תנגדו אותי, תסתרו עלי, תזרקו עלי דברים, זאת המטרה של הפורום אחרי הכל """ וכעת,... הוי-יוי-יוי,... נפגע השליך המסכן המתקיף ועל מה? על שמתקיפים אותו. הרי אמרת זאת לעצמך לפני שהשלחת את החרא על כולם,ואתה עוד מתלונן? -מעשיך משולים לילד קטן שמשליח חרא בכיתה על כולם התלמידים והמורה ולאחר שעשה זאת במקום להתנצל על זה, הוא עוד בא בטענות שמתקיפים אותו. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

לא נפגע ולא נעליים

בפה צוחק דפקא, על האנשים שזרקו את האבנים לפני ששמעו את השליחות במלואה, שאמנם האבנים החטיאו אותי, אבל לפחות למדתי להבין את טיבם.

למעלה