כולם כבר במפגש??

סקניה

New member
שוב....מור צודקת ,חלקית...

קיימת טכניקה שמשלבת ליטוף על האחורי תוך כדי כניסה לסיבוב.... השתמו\משתמשים בה אלוהנו(מלך העולם),קרבייה,רוברטס ועוד. למה זה טוב? זה מעביר משקל בעדינות לפנים. יש לציין כי טכניקה זו לא טובה עבור עכל סוגי הפניות.הסקניה משתמש בה בשיקיינים( צור´ס הרגיש אותה אתמול...) . אני, כמו מטקה, לא ממש אוהב לבלום תוך כדי פניה.לאופנוע של הסקניה אין מספיק רגש בפרונט כדי לדעת איפה סוף האחיזה כשהוא בבלימה תוך כדי פקודת צידוד.לכן אני מסתפק בהאצה מבוקרת.
הסקניה בעד יותר גז....ועוד קצת גז....

M a x

New member
סקניה הצילוווו ../images/Emo12.gif

סקניה צודק לגבי ליטוף האחורי אך שומו שמיים טכניקה זו לא נועדה להעביר משקל לקידמי אלא לסגור מעט את הבולם האחורי,זאת כדי להנמיך מעט את חלקו האחורי של האופנוע ולהקל את העומס על הפרונט שנמצא בסוף מהלכו בעקבות הבלימה האגרסיבית... במצבים של בלימה כל כך אגרסיבית מקדימה "רוצה" חלקו האחורי של האופנוע לבצע פליק פלאק וירטואוזי לפנים (יענו סטופי..) וטכניקה זו מסייעת להקל על הבלימה...

סקניה

New member
מקס המקסים.....

ידעתי שיגיע זה שלא יסתפק בהסבר לא מפורט על יתרונות ליטוף האחורי.... 1.זה כן משמש להעברת משקל ע-ד-י-נ-ה לפנים. 2.זה ,אכן, "מוריד" את חלקו האחורי של האופנוע אבל לא למניעת סטופי....(הסקניה עוד לא שמע על סטופי על הגלגל האחורי...מקסימום היי-סייד)... היתרון ב"הורדה" שכזו נעוץ בעובדה הפיזיקלית שככל שיירד חלקו האחורי של האופנוע יחסית לקרקע, כך יעלה חלקו הקידמי יחסית לגובה האחורי, וכך גם ייגדל המפסע ,וייתן היגוי נח ואיטי יותר בנקודה הזו. הייתי ממליץ לעשות נסוי הכרוך בהרכבת נוסע אמיץ למטרות בחינת ירידת החלק האחורי כפונקציה לאופי ההיגוי......אבל זה מסוכן ולא אחראי ,שכן מדובר על רכיבה אגרסיבית באופיה ,וזו מוסכנת לבריאות (ולבריות)... 3.גם היי-סייד נגרם על ידי גז עצבני ולא י"ע ברקס...
הסקניה רצה לראות את מקס, האגדה בימיה, אתמול במפגש... וארז הרס"ר נאלץ לאכזב אותו. שוב.

M a x

New member
ואם אני רוצה סטופי אחורי?../images/Emo3.gif

הכוונה "בסטופי" היתה להתרוממות של האחורי מן הקרקע (כמו ששמעתי שסקניה עושה) ההסבר שנתתי בתגובה הראשונה היה כמעט מילה במילה הסברו של אחד(מיק דוהאן מישהו מכיר???) לשימוש באחורי לפני כניסה לפניה.. הוא אמר ואני מגבה אותו
כי שקיעת חלקו האחורי של האופנוע תלווה בהקלה של העומס על הקידמי וע"י כך פתיחה קלה של הבולם קדימה.... סקניה תראה זה לא אני אמרתי זה הוא
אני בכלל לא אשם... מכחיש בכלל מי מה? אני עוד אגיע למפגש ואז תראו שאני לא וירטואלי

סקניה...לא הבנתי..לדעתי יש סטירה...

אני לא הבנתי איך אתה גם מוריד את הזנב וגם מעביר משקל קדימה... לדעתי זה בלתי אפשרי ע"פ התיאור שלך ונוגד את חוקי הפיסיקה. אם אתה מוריד את הזנב ומקל על הפרונט אז א-י-נ-ך מעביר משקל קדימה... זה פשוט לא מסתדר !!!
השדון

סקניה

New member
שדוני תתפלי.....

אבל לחיצה על בלם אחורי "מורידה" את חלקו האחורי של האופנוע. לא בגלל העברת המשקל.אלא בגלל עבודת המיתלה האחורי. הגלגל האחורי שואף להישאר מאחור.כמו ילד ששכח צעצוע...הזרוע האחורי מנסה "למשוך" אותו קדימה (שים לב) ,בגלל שקיעת כל האופנוע מטה בבלימה אוחזת הזרוע האחורית בנאבה בזוית שלילית לאופק.יען- קדימה למטה. לשם נמשך הזנב. איך עושים סטופי? לא נוגעים בבלם האחורי ולוחצים על הקלא´ץ כדי לנטרל את בלימת המנוע.כך לא "יירד" החלקו האחורי של האופנוע!! מקסי... מי אני שיערער על תורה מסיני, אבל כמו חז"לינו, למישנה פרושים שונים. בראיון- שאותו דווקא זוכר סקניה מצויין, מתייחס אלוהינו לבלימה לקראת פניה. בחלק אחר, באותו ראיון בו הוא נשאל על עבודת ידית הברקס האחורי המותקנת על הכידון, הוא דיבר על הרגעת היגוי האופנוע בתוך הפניה!
הסקניה מוכיח שיש הגיון גם בשיגעון...

סקניה....

כל האמור כאן נכון, ידוע ומוסכם אבל למה בכלל הוצאת את המשפט בהתחלה.... של "העברת המשקל לפרונט" אני עדיין לא מבין את הקשר שניסית לצור....
השדון

סקניה

New member
כי זה אחד התוצרים של בלימה

עם האחורי. עדינה,מאחר ושקיעת המזלג קטנה מאשר בלימה עם הקידמי וגם כי הבלימה חלשה יותר.משקל עובר קדימה....אבל בעדינות.

וסליחה לגב´ מור...ולביג מקס....

ביג מקס...אני משער שכבודו דיבר על הקארט אז רק הרשה לי לומר, בבקשה, שאין כך עושים... לא על פי מה שאני יודע בכל אופן... הרעיון בקארטים הוא להגיע מהר מאוד לסיבוב....וכמעט ולא לבלום (לא באלו שאנחנו נסענו...)...לעשות כמעט את כל הסיבוב בלי גז...ולהאיץ שוב תוך כדי....בדיוק לפני האפקס. הרבה חבר´ה שם נכנסו מהר מדי...או בלמו חזק מדי..ואיבדו המון כוח או בבלימה או בזריקת הזנב.... הרעיון הוא להיות שליו בנהיגה ובטח שלא לבלום תוך כדי גז ! זה אומר שאתה לא בולם בנק´ הנכונה... וחבל ! מיס מור.... אומנם החבר´ה כאן הרעיפו אין ספור שבחים עלייך, אבל הרשי לי במיטוטא להזכיר לך ולהם שרבים הם האופנועים שמתיישרים תוך כדי בלימה בסיבוב...ולא "מושכבים" יותר !!! שימו לב !!
השדון... מתפלא איך סקניה חשב דווקא על האחורי...

Miss Mor

New member
חייבת לחלוק עלייך

ראשית, אם זה לא מובן אז אני מדברת על אופנועי ספורט הם תמיד ישכבו אם תלחץ על הברקס האחורי בגלל זה ממולץ לאופנועים כאלה להשתמש בברקס קידמי ולא אחורי כי אחרת אתה זורק תחת (במקרה הטוב...) שנית, חן חן על השבחים כן ירבו
Miss Mor

טוב שעושים הפרדה.....

ברוך המבדיל בין אחורי לקדמי.... לא יודע...לא משתמש באח´, ואם כן...אז אני נועל אותו בד"כ
לא בסיבוב בכל אופן... שימי לב, מור יקירתי, השדון דיבר על הקדמי, והוא מוכן להוכיח לך את צידקת העניין !!!! אח´ בסיבוב זה בשביל נהגים אלילים..לא בשבילי...
השדון

Miss Mor

New member
וטוב שכך

לא רצוי בכלל להשתמש בברקס אחורי באופנועי כביש להבדיל מאופנועי שטח בכל מקרה העיניין הובהר וסודר ואני שמחה שכולם מסכימים ומרוצים
Miss Mor שלמדה את זה בדרך הקשה

Big Max

New member
יכול להיות שאתה צודק, אבל

שיפרתי את השיא האישי שלי ב- 2.5 שניות וחוץ מזה, הרגשתי איך המונע עובד טוב יותר ביציאות מהסיבובים - סל"ד גבוה יותר (משמע סחבתי מהירות סיבוב גבוהה יותר). אז כנראה יש משהו בטכניקה הזאת... Big Max

GPZiv

New member
הא.. אני למדתי את זה כשהייתי בן 10

בסימולטורים של האופנועים במשחקי הוידאו. אלו שמכניסים אסימון בשקל. בכל סיבוב הייתי מתהפך עד שהבנתי שצריך לתת ברקס קטן. במציאות עוד לא מימשתי זאת- אבל רק מהפחד שחוקי הפיזיקה של משחקי הוידאו לא ממש יעבדו במציאות.
ממש קשה עכשיו לבחור בין כל הסמיילים
ראבאק!!

הכל טוב ויפה דרור-זי....

אבל....אבוי לבושה... אני משער שאם הייתם עושים זמנים טובים יותר...עכשיו הייתם באים ומרסמים ברבים
אני רוצה שיפורסמו כאן שחור על גבי תפוז הזמנים של חברי הפורומים השונים למען יראו ויראו שגם הרוכבים יודעים לנהוג...
אגב...למזלכם שחקן הרכש הכתום של הפורום שלנו לא היה איתנו...כדי לתת לכולנו על הראש...
השדון...שאספר מה היו הזמנים של השדון ושל הסקניה... ?

© DrorZi

New member
כן כן, ספר, על תתבייש

שני אנשים מתוך 70 שירדו מ 50 שניות כנגד חבורה קטנה שרובה ירדה מ 50, אני חושב שדווקא אתם צריכים לקבור את הראש בחול
החברה על 4 שלא כמוני פשוט לא מתעניינים כמוני גם בדו"ג אז הם לא מגיעים לפה (רובם, לא אמרתי כולם, שאיתן לא יקפוץ עלי) והם דווקא שאלו אתמול אם כל הרעש שלכם מתבסס על שני אנשים שיודעים לתת בגז.
דרור זי, מחרחר מלחמה

רעש ?שלנו ???

בוא, בוא ותעלה את הילדודס על שניים במסלול ונעשה אז סטטיסטיקה... ומילא רק שניים ירדו מה-50 ...ספר איך ירדו... ומי לקח את הגביע הביתה בסוף ?!?!?!? נכון !!! פורום האופנועים לוקח מפורום המכוניות את גביע הזמן הטוב ביותר במסלול...על מכוניות.... אוי לבושה....
אלק יודעים לנסוע על 4 ..... פחחחחח..... מקבלים על הראש גם בכביש גם במסלול.... אוי...אוי איזו בושה....תפרשו בשיא...תתחבאו מתחת לאותם סלעים שמתחתם זחלתם...
השדון...מחרחר מלחמה גדולה יותר
... ועושה Troling כמו שהכרוב לימד...

106ZaRziR

New member
דבר ראשון אני חייב להגיד כול הכבוד

על האירגון אנחנו היינו בהלם ודבר שני סקניה ושדון סחה על התוצאה ממש יפה ומתי עוד פעם

למעלה